ساخت فلزیاب یک روش سرگرم کننده برای کسانی که علاقه به گنج یابی دارند، هست. همانطور که میدانید ساخت گنج یاب دستی مرسوم نیاز به کیت الکترونیک و دانش تخصصی دارد در این مقاله 5 روش ساخت طلایاب در خانه را همراه با فیلم و عکس توضیح داده ایم. لوازم مورد نیاز هر کدام ساده است و از هر جایی میتوانید پیدا کنید با ما همراه باشید.

این پروژه نه تنها به صرفه جویی در هزینه ها کمک می کند، بلکه فرصتی برای یادگیری اصول الکترونیک نیز فراهم می آورد. برای آشنایی با نحوه ساخت فلزیاب آن هم با وجود ترانسفورماتور تلویزیون لطفا با ما همراه شوید. با ایجاد یک میدان مغناطیسی و استفاده از یک مدار تشخیص، می توانیم وجود فلزات را شناسایی کنیم. این فلزیاب می تواند برای جستجوی اشیاء فلزی در زمین یا در مکان های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. اجزای لازم برای ساخت فلزیاب با کنترل تلویزیون بسیار متنوع است. ابتدا باید یک الکترونیک سطحی را برای کنترل تلویزیون استفاده کنید.

فلزیاب (Metal Detector) یک دستگاه است که برای ردیابی فلزات است. در مکان های مختلفی مانند فرودگاه ها ، مراکز خرید ، سینما و غیره استفاده می شود. در این پروژه آردوینو ما با استفاده از برد Arduino یک آشکار ساز فلزات را میسازیم. دستگاه ما هرگاه فلزی را در نزدیکی خود حس کند ، بازر را فعال میکند و صدای بوق شنیده میشود.

این نوع از دستگاه‌های فلزیاب می‌توانند به سادگی بین فلزات مختلف تفاوت قائل شوند و به کاربر اطلاع دهند که فلز تشخیص داده شده چه فلزی است. بنابراین در اینجا در این پروژه فلزیاب آردوینو ، باید القاء سیم پیچ برای تشخیص فلزات را پیدا کنیم. بنابراین برای این کار از مدار LR (مدار مقاومت-القا) استفاده کرده ایم. در اینجا در این مدار، ما از سیم پیچ استفاده کرده ایم که دارای حدود 20 چرخش یا سیم پیچ با قطر 10 سانتی متر است. ما از رول نوار خالی استفاده کرده ایم و سیم اطراف آن را باد می کنیم تا سیم پیچ شود. اپلیکیشن های فلزیاب با اندازه گیری تغییرات میدان مغناطیسی گوشی شما کار می کنند.

تکنولوژی امروزی با طراحی و ساخت فلزیابهای با توانایی کار کردن با کنترل تلویزیون، این ابزارها را پیشرفته و کارآمد تر کرده است. فلزیاب یا دستگاهی که برای جستجو و یافتن فلزات تحت زمینی استفاده می‌شود، یکی از ابزارهای مفید برای شکافتن و شناسایی آثار باستانی، دفن شده در زیر خاک، است. با استفاده از فلزیاب، می‌توان به راحتی از کنجکاوی و علمی بودن دویدن به دنبال پیدا کردن فلزات، خلاص شد.

و برای شارژ خازن به پالس های کمی نیاز داریم تا جایی که می توانیم ولتاژ آن را توسط پین آنالوگ آردوینو A5 بخوانیم. برای نتیجه بهتر ، اندازه گیری را تکرار می کنیم و میانگین نتایج را بدست می آوریم. اینگونه میتوانیم تتوان القایی تقریبی کویل را اندازه بگیریم. پس از دریافت نتیجه ، نتایج را به ال ای دی و بازر منتقل می کنیم تا حضور فلز را تشخیص دهیم. آخرین مرحه این است که دسته را مانند تصویر زیر به سیم پیچی که ساخته اید بچسبانید. شما می توانید کیت فلزیاب و قطعات مختلف سخت افزاری از جمله جعبه کنترل را خریداری کنید.

دستگاه‌های فلزیاب VLF یکی از رایج‌ترین انواع دستگاه‌های فلزیاب هستند. آنها از میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی با فرکانس پایین (معمولاً در محدوده کیلوهرتز) برای تشخیص فلزات استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها معمولاً به عنوان ابزارهای تفریحی برای کشف اشیاء فلزی در سطح زمین استفاده می‌شوند و به دلیل ساختار ساده و راحتی کار با آنها، برای کشف اشیاء فلزی در سطح زمین مورد توجه قرار می‌گیرند. طراحی ساده آنها به کاربران امکان می‌دهد به راحتی با دستگاه آشنا شوند. برای ساخت فلزیاب با کنترل تلویزیون، ابتدا باید ماتریال های لازم را تهیه کنید.

می توانید باتری را در یک ظرف و لوازم الکترونیکی را در ظرف دیگر قرار دهید. کار را با برش فویل آلومینیومی به قطعه ای به عرض ۳ اینچ و به اندازه کافی بلند شروع کنید تا تقریباً کل محیط سیم پیچ جستجو را بپوشاند. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۱-۲ اینچ فضای خالی در امتداد محیط سیم پیچ جستجو قرار دهید.

این مرحله بسیار مهم است زیرا عملکرد صحیح فلزیاب به این اتصالات بستگی دارد. ساخت فلزیاب با عمق سه متر و یا بالاتر نیازمند دانش تخصصی و تیم مجرب و حرفه ای هست و نمی توان با ابزارآلات ساده خانگی و یک کیت یا مدار ساده که در سطح اینترنت وجود دارد، چنین چیزی ساخت. روش های ذکر شده هم صرفا برای سرگرمی بوده و نتیجه حاصل هم می تواند تا چند سانتی متر عملیات عمق زنی را برای شما انجام دهد. هنگامی که یک جسم فلزی در محدوده میدان مغناطیسی قرار می گیرد، آن را تغییر می دهد. سیم پیچ گیرنده این تغییر را تشخیص می دهد و به عنوان علامت وجود فلز به کاربر هشدار می دهد.

اگر فلزیاب به درستی کار نمی کند، از ابزارهای اندازه گیری برای عیب یابی بهره جویید و اتصالات و اجزای مختلف را بررسی نمایید. ممکن است نیاز به تنظیمات یا تعویض برخی از اجزا داشته باشید. ساخت فلزیاب با استفاده از ترانسفورماتور تلویزیون نیاز به دانش پایه ای در زمینه الکترونیک و مدارهای الکتریکی دارد. برای این کار، ابتدا باید ترانسفورماتور را از تلویزیون جدا کرده و سپس سیم پیچ های آن را به یک مدار ساده متصل کرد. فلزیاب ها بر اساس اصل کلی ارسال و دریافت امواج الکترومغناطیسی کار می کنند. مدار الکترونیکی فلزیاب موج الکترومغناطیسی ارسالی جریانی به نام «جریان‌های گردابی» یا «جریان‌های فارادی» را بر روی جسم فلزی که با آن مواجه می‌شود، القا می‌کند.