خلاصه مطلب اینه شعاع زن محدوده تقریبی هدف رو در وسعت بالا نشون میده. تصور کنید شما به یک بیابان رفته اید و قصد دارید که در آن مکان شروع به فلزیابی کنید . در ابتدا احتیاج دارید با یک شعاع زن شروع به ردیابی کنید و از وجود داشتن و مدفون بودن فلز با ارزش در آن منطقه اطمینان حاصل کنید . سپس با یک نقطه زن شروع به شناسایی می کنید تا لوکیشن دقیق فلز مورد نظر را مشخص کنید . البته باید در نظر داشته باشید که کوچکترین حرکت اشتباه ، دست کاوشگر باعث می شود که شعاع زن بلبرینگی تکان بخورد و به اشتباه به جهت های مختلف متمایل می شود . برای اینکه بتوان با فلزیاب های شعاع زن بهتر کار کرد ، باید زیاد تمرین کرد تا رابطه بهتری بین شعاع زن و کاوشگر برقرار شود .

میانگین عمق زنی فلزیاب‌های شعاع زن ممکن است متفاوت باشد و بسته به مدل و نوع دستگاه، نوع خاک و محیط، حساسیت تنظیمات دستگاه و ویژگی‌های فلزات متفاوت باشد. با این حال، عمق زنی متوسط ​​برای فلزیاب‌های شعاع زن معمولا در محدوده چند سانتی متر تا چند متر قرار می‌گیرد. تعیین “بهترین” دستگاه گنج‌ یاب نقطه زن تصویری به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله نوع کاربرد، شرایط زمین، بودجه و اولویت‌های فردی شما.

این دستگاه‌ها معمولاً به دلیل قابلیت شناسایی دقیق طلا، برای جستجوی طلا در معادن و سایر محل‌هایی که طلا و فلزات دیگر بالای سطح زمین قرار دارند، بسیار مفید هستند. پین پوینتر ها یک نوع فلزیاب دستی با حساسیت و دقت بسیار بالا هستند که به عنوان یک فلزیاب مکمل در هنگام کاوش است مورد استفاده قرار می گیرند. Pinpointer ها برای کشف نقطه دقیق تکه های طلا ، سکه در سطح 10 الی 15 سانتی متری زمین کاربرد دارند. این نوع تفکیک فلزیاب روش جدیدی است که از 2 سال پیش در بعضی از دستگاه های پیشرفته گنج یاب به کار رفته است. در این نوع تفکیک دستگاه فقط فلز طلا را به عنوان با ارزش شناسایی می کند.

ردیاب و شعاع زن در کل یک معنی و کارایی را دارند وظیفه ی ردیاب یا شعاع زن مشخص کردن محدوده احتمالی وجود فلز می باشد. ردیاب به مدل های مختلفی تقسیم بندی می شوند که حداقل خطای این دستگاه ها ۴۰ درصد است. ردیاب به مدل های مختلفی تقسیم بندی می شوند که حداقل خطای این دستگاه ها 40 درصد است. همان طور که از نام این دستگاه مشخص است، فلزیاب نقطه زن برای مشخص کردن نقطه دقیق هدف در زیر زمین است .که پس از شعاع زنی هدف مورد نظر و پیدا کردن محدوده تقریبی هدف باید به کمک یک فلزیاب نقطه زن مکان دقیق هدف را مشخص کرد. از انواع مختلف دستگاههای فلزیاب می توان به فلزیاب های VLF، PI، BFO و نقطه زن های دستی کوچک نام برد.

فلزیاب‌های شعاع‌زن از دستگاه‌های جستجو و کاوش هستند که برای شناسایی فلزات در فواصل و عمق‌های زیاد طراحی شده‌اند. فلزیاب‌های نقطه‌زن با هدف کمک به کاوشگران و جویندگان طلا و فلزات در شناسایی دقیق محل اجسام فلزی طراحی شده‌اند. دو نوع اصلی از فلزیاب‌ها که بیشترین استفاده را دارند، فلزیاب‌های نقطه‌زن و شعاع‌زن هستند. انتخاب میان این دو مدل بستگی به نیاز کاربر، شرایط محیطی و نوع اهداف کاوش دارد. این کاربردها نشان‌دهنده قابلیت‌ها و اهمیت بالای فلزیاب نقطه زن در زمینه‌های مختلف است. هر یک از این مزایا باعث شده‌اند که فلزیاب نقطه زن به یکی از ابزارهای محبوب در بین جویندگان طلا و فلزات تبدیل شود.

بسیاری از افراد به دنبال یافتن فلزات مختلف هستند و سعی می‌کنند برای دستیابی به اهداف مختلف با استفاده از دستگاه فلزیاب، وجود فلز را ردیابی کنند. با اینکه نحوه استفاده از فلزیاب نقطه زن چندان سخت نیست اما بسیاری از افراد نمی‌دانند چگونه باید با این دستگاه کار کنند. در این مطلب تصمیم داریم به نحوه استفاده از فلزیاب نقطه زن و تنظیمات دستگاه نقطه زن بپردازیم. دستگاه نقطه زن پالسی یکی از پرکاربردترین و پرفروش ترین سیستم هایی است که در بازار وجود دارد.

همان طور که از نام این دستگاه مشخص است، فلزیاب نقطه زن برای مشخص کردن نقطه دقیق هدف در زیر زمین است .که پس از شعاع زنی هدف مورد نظر و پیدا کردن محدوده تقریبی هدف باید به کمک یک فلزیاب نقطه زن مکان دقیق هدف را مشخص کرد. همان طور که از نام این دستگاه مشخص است، فلزیاب نقطه زن برای مشخص کردن نقطه دقیق هدف در زیر زمین است که پس از شعاع زنی هدف مورد نظر و پیدا کردن محدوده تقریبی هدف باید به کمک یک فلزیاب نقطه زن مکان دقیق هدف را مشخص کرد. از انواع مختلف دستگاههای فلزیاب می توان به فلزیاب های VLF، PI، BFO و نقطه زن های دستی کوچک نام برد. همانطور که اشاره شد دستگاه فلزیاب شعاع زن محدوده تقریبی فلزات، طلا و نقره و هدف را در وسعت بالا و زیاد مشخص و تعیین می‌کند ولی دستگاه فلزیاب نقطه زن در وسعت کم موقعیت هدف و فلزات را با نقطه دقیق تعیین می‌کند. دستگاه فلزیاب نقطه زن از 15 میلیون تومان تا 500میلیون است و مدل های دستگاه نقطه زن از نوع تکنولوژی vlf ارزان تر از مدل پالسی PI هستند .

اگر از مرحله ردیابی گذر کنید و از آن استفاده نکنید ، اطلاعی ندارید که باید کدام منطقه را جهت رسیدن به نتیجه جستجو کنید . اگر هم بخواهید فقط با ردیاب کار خود را راه بیاندازید ، پس از ردیابی یک منطقه ، شما روبروی خود زمینی دارید که طلا می تواند در هر یک از قسمت های آن با هر عمق و نفوذی وجود داشته باشد . در نتیجه این دو دستگاه ، هردو برای فلزیابی مورد احتیاج هستند . مبحث نحوه کاوش با این دستگاه ها در ابتدا باید فرکانس مربوط به جنس هدف را در دستگاه ست کنید.