برخی از انواع این دستگاهها مخصوص مصارف صنعتی مختلف مثل فرش، ماشین، چوببری، صنایع بستهبندی و … تولید میشوند. از دستگاهها برای تفکیکی ناخالصی یا دستهبندی این اقلام استفاده میشود. دستگاه طلایاب نقطه زَن، ابزاری است که از آن برای تشخیص دقیق موقعیت فلزات در زمین یا آب استفاده میکنند.
یک سری از گنج یاب ها یا فلزیاب های ارزان قیمت و کوچک که به فلزیاب دستی شناخته می شوند تنها توانایی عمق زنی چند سانتی متری را دارند و برای کارهای حرفه ای مناسب نیستند. ناگفته نماند که قیمت فلزیاب های VLF (وی ال اف) بدلیل قدرت تفکیک و آنالیز و عمق نفوذ پایین تر معمولا کمتر از قیمت فلزیاب های PI (پالسی) هست. همانطور که میتوانید حدس بزنید این مدل از فلزیاب، طلایاب و گنج یاب ها برای پیداکردن نقطه دقیق قابلاستفاده نیستند و خطای بسیار بالایی نسبت به سایر دستگاههای دیگر دارند.
دستگاه فلزیاب به این صورت کار میکند که یک میدان مغناطیسی را در اطراف محیط صفحه یا دیسک جستوجوگر خود بوجود میآورد. در هنگامی که فلزی در میدان مغناطیسی دستگاه فلزیاب قرار بگیرد، به سرعت میدان مغناطیسی دستگاه تغییر کرده و دستگاه به شما این هشدار را میدهد که در اطراف خود با فلزی روبهرو شده است. البته باید توجه داشت که همهی دستگاه های فلزیاب به یک صورت عمل نمیکنند و هرکدام با توجه به مدل خود ویژگیها خاص خود را دارند. به این نکته توجه داشته باشید که هر چقدر میزان شدت میدان مغناطیسی به وجود آمده به وسیله دستگاه فلزیاب بیشتر باشد عمق رسیدن به فلز بیشتر خواهد بود.
بازار پُررونق و گاها غیر قانونی گنج یابی سال هاست که باعث گران شدن دستگاههای گنج یاب شده است. فلزیاب، گنجیاب و طلایاب از دستگاه هایی هستند که در یافتن فلز و گنج و طلا از آنها استفاده میشوند. چرا که در زمانهای قدیم انسان به چنین پیشرفتی نرسیده بود که به راحتی و به وسیله کمک گرفتن از این دستگاهها بتواند در انجام کارها در این حیطه به راحتی به چیزی که می خواهد دست یابد. باید توجه داشت که بسیاری از تولید کنندگان فلزیاب ادعا میکنند که دستگاه آنها گنج یاب بوده ولی حقیقت چیز دیگری است. و این دستگاهها در بهترین حالت توانایی تشخیص اشیاء فلزی مغناطیسی هستند.
به عنوان نمونه فلزیاب «پین پوینتر جی پی پوینتر قلمی» به عنوان فلزیابی کوچک با رقم ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد. اما برای عمق زیاد، به یک دستگاه حرفه ای با فناوری اسکن زمینی سه بعدی نیاز دارید. یا خریدار به گونه ای که دستگاه دارای ویژگی های لازم برای دستیابی به هدف جستجوگر از خرید باشد.
اگر فروشنده از تست کردن دستگاه طلایاب یا گنج یاب در زمین واقعی طفره رفت و درخواست تست در داخل شرکت فروش فلزیاب را داشت، مطمئن باشید که مشکلی در کار است. به طور مثال دستگاه طلایاب یا گنج یابی که عمق واقعی و مفید آن 2 متر است را می خواهد به عنوان 12 متر به فروش برساند و چاره ای هم جز تست نیم متری و 1 متری در داخل شرکت ندارد و بعد از فروش به تلفن شما هم جواب نخواهد داد. در این قسمت به یک سری نکات بسیار مهم در حوزه خرید و فروش فلزیاب، طلایاب و گنج یاب اشاره کرده ایم. خواندن این متن شاید فقط 4 دقیقه از وقت ارزشمند شما را بگیرد ولی مطمئن باشید به معلومات شما در این زمینه به میزان بسیار زیادی افزوده می شود.
شرکت های بسیاری در سراسر دنیا تولید کننده انواع فلزیاب و گنج یاب هستند. کمپانی هایی همچون شرکت های امریکایی گرت ، فیشر ، بونتی هانتر ، وایتس ، کوئست و … شرکت های آلمانی همچون لورنز ، او کا ام و … همگی از تولید کنندگان برتر گنج یاب در مارکت بین المللی هستند. برخی از دستگاه طلایاب حرفهای قابلیت اتصال به اکسسوریهایی نظیر هدفون بیسیم را دارند. این قابلیت در روند کاوش طلا و گنج بسیار کاربردی و مفید بوده و از اتلاف وقت جلوگیری میکند. طراحی بهترین فلزیاب بهگونهای است که در شرایط جویی نامساعد نیز هیچگونه خطایی ندارد. برای مثال، بهترین طلایاب در محیطهای مرطوب، سطح رودخانه و سواحل عملکرد دقیقی داشته و در برابر گردوغبار، افزایش و کاهش دما و ضربه به اندازه کافی مقاوم است.
در این نمایشگر اطلاعات دقیقی نظیر نوع فلز، عمق آن، درصد شارژ باتری و… را مشاهده میکنید. بدون شک کارکردن با دستگاه طلایاب حرفهای مجهز به نمایشگر، بهمراتب آسانتر از سایر مدلهای قدیمی است. یکی از فاکتورهای مهمی که باعث می شود تا دستگاه گنج یاب بین طلا و دیگر فلزات تمایز قائل شود “ثابت زمانی” هدف نام دارد. انتخاب یک فلزیاب مناسب، گامی مهم در شروع یک ماجراجویی هیجانانگیز برای کشف گنجینههای پنهان است. بازار فلزیابها بسیار متنوع است و انتخاب بهترین مارک میتواند چالشبرانگیز باشد. در این مطلب، به معرفی برخی از بهترین مارکهای فلزیاب و ویژگیهای آنها میپردازیم تا شما بتوانید انتخابی آگاهانه داشته باشید.
روش کار فلزیاب به این صورت است که با تولید یک میدان مغناطیسی در اطراف دیسک دایرهای یا آنتنهای مخصوص اقدام به کاوش و جستجو لایههای زیرین و نزدیک به سطح خاک میکند. هرگاه این میدانهای مغناطیسی به جسم یا قطعه فلزی در محدوده آن میدان مغناطیسی برخورد کند شدت میدان مغناطیسی فلزیاب تغییر میکند و دستگاه متوجه وجود فلز در اطراف دیسک یا آنتن میشود. پس از آن با استفاده از تکنولوژی که در آن بهکاررفته است اطلاعات را در اختیار اپراتور دستگاه فلزیاب قرار میدهد. از دستگاه GPZ 7000 شرکت Minelab میتوان بهعنوان بهترین فلزیاب نقطه زن جهان نام برد. این دستگاه با استفاده از تکنولوژی ZVT (Zero Voltage Transmission)، عمق نفوذ بالا و دقت زیادی در تفکیک فلزات دارد و بهویژه برای یافتن طلا مناسب است.
ثبت ديدگاه