اثری که سال ۱۴۰۳ توسط «شرکت چاپ و نشر بینالملل» در ۲۳۷ صفحه، به بازار نشر عرضه شده و با توجه به نظرات پیرامونش، در فضای مجازی و آپهای کتابخوانی مورد استقبال هم قرار گرفته است. فصل اول رمان شاکری مهر با عنوانی که انتخاب کرده بود از همان آغاز قلاب را انداخت و جذبم کرد. «رفتن برای فراموش کردن» که شاید شرح حال خود و خیلی از اطرافیان مان باشد. باید میفهمیدم شخصیت داستان، چرا باید میرفت و چه کسی او را مجبور به رفتن کرده بود.
هنریک ایبسن، زادهی ۱۸۲۸ در نروژ، به عنوان یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای نمایشنامهی مدرن و پایهگذار جنبش مدرن تئاتر به حساب میآيد. نمایشنامههای او به خاطر روش پرداختنش به مسائل اجتماعی و اخلاقی روز که با بیپروایی و صراحت بیشتری نسبت به جامعهی عصر ویکتوریا انجام میشد، ایبسن را به چهرهای احساس افروز در دنیای تئاتر تبدیل کرد. «خانهی عروسک» احتمالا مشهورترین اثر او در بین مجموعهی عظیم نمایشنامههایش است، و به خاطر حملهی کلامیاش به ازدواج در قرن ۱۹ام و نگرش ضد فمینیستی موجود در آن دوران در یادها ماندگار شده است. (مانند بسیاری از نویسندگان دیگر موجود در این فهرست، اثر ایبسن به معیاری برای مردم طبقهی محروم، و در این مورد، زنان تبدیل شد).
او در آثار بعدیاش مانند «هِدا گابلر» و «استاد معمار» حتی پا را فراتر گذاشت و به طور کل از تقریظ ویکتوریایی بر کتابش اجتناب کرد تا به مسائل اخلاقی پیچیدهی روز بپردازد. واژگانی که به رشتهی تحریر در میآیند قدرت آفرینش ایدهها، الهام بخشی به انقلابها، و تغییر شیوهی نگرش ما نسبت به خودمان و جایگاهمان در تاریخ را دارند. این قدرت در هیچ کجا آشکارتر از آثار نویسندگان موجود در این فهرست نیست.
ساموئل جانسون و دستیارانش در لندن جمع شدند و بعد از هفتهها کار شبانهروزی توانستند چهل هزار مدخل جمعآوری کرده و نسخهای ابتدایی «فرهنگ لغات زبان انگلیسی» را منتشر کنند. این متن مقدس، مسیحیت را به جهانیان رسانده و همچنان بهعنوان منبع الهام میلیونها انسان خدمت کرده است. نوشتهی ولستون کرافت بهعنوان اولین رسالهی عالی در مورد فمینیسم است، در نظر گرفته میشود. این اثر در پاسخ به کسانی که احساس میکردند زنان نباید تحصیل کنند نوشتهشده است. این اثر فلوبر، روایت داستان زنی است که تلاش میکند از یک ازدواج بدون عشق فرار کند و در کنار آن به امور زناشویی مشغول است.
این کتاب در زمان انتشار، در معرض سانسورهای سنگین قرار گرفت و فلوبر را به محاکمهی این رمان کشاند. ثروت ملل که در سال ۱۷۷۶ منتشر شد، چهگونگی اینکه چه چیزی ثروت یک ملت را ایجاد میکند، توصیف میکند. ثروت ملل به بررسی سیستم اقتصادی میپردازد و نشان میدهد که یک بازار آزاد قادر است خود را بهصورت خودکار و منظم دربیاورد.
این کتاب به نماد و یادآور تأثیر آزار و شکنجهی نژادی تبدیل شده است. این نسخهی هزار و یک شب به زبان انگلیسی داستانهای باستانی که امروزه در سراسر جهان رواج یافتهاند، ازجمله گرفتاریهای شهرزاد، ماجراهای علاءالدین و سفرهای سندباد را بازگو میکند. این مجموعه از داستانها که در قرن چهاردهم میلادی نوشتهشده است، شخصیتها و داستانهایی را زنده کرده که امروزه محبوبیت زیادی دارند. حکایتهای کنتربری همچنین در زمان نگارش، نگاهی اجمالی به آدابورسوم و اقدامات درون جامعهای میاندازد. این اثر فلسفی، یک متن اساسی برای اندیشهی سیاسی لیبرال مدرن بهحساب میآید.
ثبت ديدگاه