بازدید از نزدیکترین کتابخانه به مدرسه یا کتابخانه مرکزی شهر به دانش‌آموزان این فرصت را می‌دهد تا با دنیای کتاب‌ها و منابع اطلاعاتی بیشتر آشنا شوند. این نوع بازدیدها به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا محیط کتابخانه را از نزدیک تجربه کنند و با خدمات و امکانات آن آشنا شوند؛ از جمله فضاهای مطالعه، مجموعه‌های مختلف کتاب، مجلات و منابع دیجیتال. همچنین، این بازدیدها می‌تواند انگیزه‌ای برای ترویج فرهنگ مطالعه در بین دانش‌آموزان باشد و به آن‌ها نشان دهد که کتابخانه‌ها به عنوان مراکز علمی و فرهنگی نقش مهمی در توسعه فردی و اجتماعی دارند. در این راستا، برگزاری نشست‌های معرفی کتاب یا کارگاه‌های آموزشی در کتابخانه می‌تواند تجربه‌ای جذاب و آموزنده برای دانش‌آموزان باشد. در ادامه جشن سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور دانش‌آموزان مدارس شاهد حضرت رقیه(ع)، مدرسه کوثر، مدرسه آزادگان در فضای کتاب‌خانه مرکز قیدار برگزار شد. معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، مهرواره «با کتاب دنیایت را بساز» را در زمینه معرفی کتاب با رویکرد کتاب‌های تخیلی نوجوان در شیوه‌های اجرایی طرح دیواری، کتاب سازی، پوستر، بروشور و…

گفتنی است همزمان باهفته کتاب بیش از 20 مدرسه در مقتطع مختلف از کتابخانه بازدید کرده و حدود 2100نفر روز 24 آبان به صورت رایگان به عضویت کتابخانه در آمدند. همچنین نمایشگاه کتاببا عنوان” کتابهای خواندنی” در کتابخانه دایر شد که در آن کتابهایپرمخاطب در موضوعات مختلف در معرض دید اعضا قرار گرفت. در اولین روز از این هفته کتابدارن این کتابخانهضمن حضور در گلزار شهدا و عطرافشانی مزار شهدا با آرمان های امام و شهدا تجدیدمیثاق کردند. در داقع وقتی جهل و بی خبری، جامعه ای را از پای درآورد، یا شبهه ها ذهن جوانان را فلج کند، بدون شک یکی از مهم ترین کارهایی که می تواند آفت جهل را بزداید، مطالعه است و آنچه می تواند شبهه های ذهنی را دفع کند و ایمان و اطمینان را به قلب ها باز آورد، کتاب خوانی است. گرفتاران در چنبره پرسش ها و محاصره شدگان در میان انبوه شبهه ها، می توانند برای استمداد فکری به کتابخانه مراجعه کنند و از آن جا نیرو گیرند و به جنگ شبهه ها بروند و پاسخی در برابر القائات و شبهه افکنی های دیگران بیابند.

سرمایه‌های ماندگار راهنمایی است که می‌تواند به سازمان‌های مردم‌نهاد کمک کند تا از طریق برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از روش‌های مؤثر، بیشترین تأثیر را در جامعه بگذارند و به اهداف انسانی و اجتماعی خود نزدیک‌تر شوند. نیکوکاری و خیرخواهی از ویژگی‌های فطری انسان است و در تمام جوامع و فرهنگ‌ها، از عوامل تسکین آلام و رفع مشکلات فردی و اجتماعی به شمار می‌آید. کتاب سرمایه‌های ماندگار با محوریت این اصل، به راهنمایی مؤسسات خیریه برای ایجاد و توسعهٔ روش‌های مؤثر در جمع‌آوری اعانه و جذب منابع مالی پایدار می‌پردازد. کتاب سرمایه‌های ماندگار نوشتهٔ مهدی طغیانی و محمدمهدی کاظمی، با انتشار از سوی نشر مهرستان، راهنمایی جامع برای مؤسسات خیریه و سازمان‌های مردم‌نهاد است. این کتاب با هدف ترویج نیکوکاری و تقویت توانمندی‌های مؤسسات غیرانتفاعی در زمینهٔ تأمین مالی و مدیریت منابع، به موضوعاتی مهم و کاربردی در این حوزه می‌پردازد. او با ارائهٔ تحلیل‌های جامع از زمینه‌های تاریخی، اجتماعی، جنسیتی و اقتصادی، نشان می‌دهد که چگونه مفاهیم مذهبی و اعتقادی به خلق اشکال مختلفی از خیریه انجامیده است.

هم‌چنین به‌مناسبت هفته کتاب در رویداد ملی قهرمان من از دو عضو کتاب‌خوان کشوری و پنج مربی فعال حوزه کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان‌جنوبی معرفی و تقدیر شد. هم‌زمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی، نشست انجمن نویسندگان نوجوان کانون استان اصفهان در مجتمع فرهنگی هنری کانون با حضور میهمان برنامه نجمه نیلی‌پور نویسنده و فعال حوزه کتاب، کارشناس و مربیان ادبی و نوجوانان انجمن داستان همراه با والدین‌شان برگزار شد. مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان از ابتدای هفته کتاب فعالیت‌های گسترده‌ای در نکوداشت این مناسبت و با حضور پرشور دانش‌آموزان مدارس در کتاب‌خانه‌های کانون برگزار کردند. طراحی پوستر با موضوع کتاب و کتابخوانی یکی از روش‌های مؤثر برای ترویج فرهنگ مطالعه در مدارس است. این پوسترها می‌توانند شامل تصاویری جذاب و متن‌هایی الهام بخش باشند که احساس علاقه و کنجکاوی دانش‌آموزان را جلب کنند.

رمان معمایی دختری در قطار درباره‌ی زنی است که در یک قطار به زندگی دو زن دیگر نظارت می‌کند. داستان با روایتی هیجان‌انگیز و پیچیده، خواننده را درگیر می‌کند و او را به جستجوی حقیقت سوق می‌دهد. این کتاب مجموعه‌ای از اشعار و افکار فلسفی است که به بررسی مفاهیم عشق، زیبایی و حقیقت می‌پردازد. جبران خلیل جبران با زبان شاعرانه خود، به خوانندگان یادآوری می‌کند که عشق و زیبایی در زندگی انسان‌ها چه تأثیری دارد. هرمان ملویل در کتاب موبی دیک به بررسی جستجوی انسان برای معنا و شناخت خود می‌پردازد. ملویل در داستان خود درگیری انسان با سرنوشت و طبیعت و سؤالات فلسفی عمیقی درباره‌ی زندگی و مرگ را به تصویر می‌کشد.

برای مثال من از داستان‌های با روایت خطی لذت می‌برم، و با نویسنده‌هایی که به مسائل وجودی انسان توجه ویژه‌ای دارند و کاراکترهایی دغدغه‌مند که اخلاق و رفتارشان خلاف عرف جامعه است، می‌آفرینند، همذات‌پنداری می‌کنم. بازدید از چاپخانه و انتشارات یکی از مراحل مهم در فرآیند چاپ و انتشار کتاب است که به نویسندگان و علاقه‌مندان به صنعت نشر این امکان را می‌دهد تا با مراحل مختلف تولید کتاب آشنا شوند. در این بازدید، شرکت‌کنندگان می‌توانند از نزدیک با تجهیزات پیشرفته چاپ، فرایند انتخاب کاغذ، نوع‌های مختلف چاپ مانند دیجیتال و افست، و نحوه بسته‌بندی و توزیع کتاب‌ها آشنا شوند. همچنین، این تجربه به آن‌ها کمک می‌کند تا با چالش‌ها و موانع موجود در این صنعت آشنا شده و درک بهتری از چگونگی تأثیر‌گذاری کیفیت چاپ بر روی فروش و استقبال مخاطبان داشته باشند. در نهایت، این بازدید می‌تواند الهام‌بخش نویسندگان برای بهبود آثار خود و همچنین انتخاب بهترین راه‌حل‌ها برای انتشار کتاب‌هایشان باشد.