در طول داستان، موکرجی به ما داستان غم انگیز خانوادهاش را نیز میگوید، که به ما یادآور میشود که توانایی ترجمه علم ژنتیک به زبان ساده واقعیتی است که میتواند زندگی ما را تحت تأثیر قرار دهد. او با نثری فوقالعاده و استعداد دراماتیک، تحقیقات و آزمایشهای قرنها را توصیف میکند، از ارسطو تا کریک و واتسون. نقشهبرداری از ژنومِ انسانی به دانشمندا کمک کرده تا نژادِ انسان رو ریشهیابی کنن. از اون مهمتر اینکه این اطلاعات نشون میده ادعاهای نژادپرستانهی ژنتیکی هیچ مبنای علمییی ندارن. اینجوری بود که نازیها دست به تحریفِ علمِ ژنتیک زدن تا سیاستِ عقیمسازیِ سیستماتیکِ خودشون رو اعمال کنن. یهودی بودن و کولی بودن از نظرِ اونا خصوصیاتِ وراثتی محسوب میشدن، در حالی که این تلقی هیچ پشتوانهی علمییی نداشت.
با این کار درک حسی روشنتر و ملموستری از چنین موضوعاتی پیدا میکنیم. کتاب ژن فقط تحولات و مفاهیم دانش ژنتیک به عنوان یک علم نیست؛ بلکه به عنوان بخشی از تاریخ و فرهنگ انسانی هم هست. “ژن (تاریخ خودمانی)” یک کتاب بینظیر است که تاریخ علم ژنتیک را با زبانی قابل فهم و هوشمندانه به ما معرفی میکند. این کتاب برای همهی افراد، حتی کسانی که اطلاعاتی درباره ژنتیک ندارند، جذاب و آموزنده است. به نظر من، “ژن” یکی از بهترین کتب دانش زمان ماست که به زبان صمیمانهای توسط نویسندهای با استعداد توضیح داده شده است. وقتی دانشمندان ساختار DNA را شناسایی کردند مبهوت این سادگی بودند.
تحقیقات ثابت کرده که کمتر از 100 هزار سالِ قبل، تمامِ انسانها ساکنِ قارهی آفریقا بودهن. بعد بعضی از گروهها مهاجرت کردن، و از این میان، یه عده هم ساکنِ اروپا شدن و سفیدپوستای اروپا رو تشکیل دادن. البته ژنشناسای اولیه توی خوابِ شبشون هم یک چنین پروژهای رو نمیدیدن، اما تکنولوژی توالییابیِ ژنها، تا دههی 1990 اونقدر پیشرفت کرد که پروژههای اینچنینی امکانپذیر شد. مدافعای بهنژادی معتقد بودن که برای پاکسازیِ و اصلاحِ نسلِ بشر، باید کسایی که خصوصیات و صفاتِ مطلوب دارن رو به زادِ ولد تشویق کرد و اونایی که خصوصیاتِ نامطلوب دارن رو از تولیدِ مثل منع کرد. خصوصیاتِ قابلِ مشاهدهای مثلِ قد نتیجهی خودنماییِ یه ژنِ واحد نیست، بلکه ناشی از همکاریِ یک عالمه ژنِ مختلفه.
به خصوص علمی مثلِ ژنتیک که میتونه مسیرِ بشریت رو تغییر بده. هرچند این دوقلوها «طبیعت» یا همون ژنتیکِ یکسانی داشتن، اما محیطِ پرورششون هیچ شباهتی به هم نداشت. محققا کشف کردن که قدیمیترین جمعیتهای بشری متعلق به قبایلِ سان (San) یا اصطلاحاً بوشمنها (Bushmen) بوده که توی آفریقای جنوبی، نامیبیا، بوتسوانا و کنگو ساکنن. و اینجا بود که نازیها تصمیم گرفتن کلاً نسلِ گروههای نامطلوب رو از بین ببرن، این شد که تا پایانِ جنگِ جهانیِ دوم، نازیها چیزی حدودِ 11 میلیون انسان رو قتلِ عام کردن.
این خلاصهکتاب شما رو به نخستین روزهای مطالعاتِ ژنشناسی میبره، زمانی که یه گیاهشناسِ اتریشی، نسبت به مسألهی وراثت کنجکاو شد. ما بهتون میگیم که چطور پژوهشهای اولیهی ژنشناسی در خلالِ جنگِ جهانیِ دوم، باعثِ وحشت از مسألهی بِهْنژادی (eugenics) شد. کلیه حقوق این وب سایت متعلق به موسسۀ فرهنگی و هنری ری را میباشد. شما سفارش میدین و ما اگر کتاب رو داشتیم یا تونستیم پیدا کنیم، شرایط خرید کتاب رو براتون فراهم میکنیم. تنوع کتابها فوقالعادهست و همیشه میتونم کتاب مورد نظرم رو پیدا کنم. نتیجهش میشه یه انسانِ رویینتن که دربرابرِ تمامِ بیماریهای شناختهشده مقاومه، یا شایدم چیزی حیرتانگیزتر از این حرفا.
هر کتابی که نیاز دارید و به ذهن شما خطور میکند را میتوانید از فروشگاه کتاب جم با تخفیف ویژه بخرید. کتاب جم به عنوان یکی از قدیمی ترین فروشندگان کتاب در زمینه کتب کمک آموزشی و فیلم های آموزشی، کمک درسی و کنکور، کتب عمومی، کتب کودک و بازی های فکری با نزدیک به دو دهه فعالیت تاسیس گردیده است. به محض ورود به سایت کتاب جم با دنیایی از کتاب ها و فیلم های آموزشی روبرو میشوید و میتوانید با بالاترین تخفیف اقدام به خرید محصولات نمایید. خیلی از افراد ادعا میکنن بعضی از نژادها به لحاظِ ژنتیکی پستتر از بقیهان. اما قدمتِ عمرِ بشر اونقدر کمه که نمیشه این ادعاها رو صحیح دونست.
ثبت ديدگاه