این آثار، با وجود بحثها و چالشهایی که به همراه داشتهاند، نقش مهمی در تحول فرهنگی و فکری ایفا کردهاند. برخی از این کتابها تا امروز به عنوان آثار ادبی و فکری بزرگ شناخته میشوند و خواندن آنها نهتنها تجربهای هیجانانگیز است، بلکه به ما کمک میکند تا بهتر درک کنیم که چرا برخی ایدهها و مفاهیم برای جوامع تا این اندازه چالشبرانگیز بودهاند. در اینجا فهرستی از چند کتاب ممنوعه و بحثبرانگیز را معرفی میکنیم که ارزش خواندن دارند. گسلایتینگ یکی از مخربترین انواع بهرهکشیهای احساسی است که زنان آن را تجربه میکنند.
«لولیتا» داستانی جنجالی از ولادیمیر ناباکوف است که درباره عشق نامتعارف مردی میانسال به دختری نوجوان نوشته شده است. محتوای حساس و بحثبرانگیز این کتاب باعث شد که در بسیاری از کشورها ممنوع شود، اما از لحاظ ادبی، این اثر یکی از شاهکارهای سبک نویسندگی ناباکوف به شمار میآید و به عنوان یک اثر کلاسیک همچنان خواندنی است. «شخصی که من میخواهم باشم از برابری، عدالت، تنوع و همهپذیری دفاع میکند. حتی گاهی مشکل خودم هستم.» «مبارزه با تعصب درون» یک راهنمای قابل دسترس برای دنیای پیچیده تعصبات ناخودآگاه است. تعصبات ناخودآگاه به سوگیریهایی گفته میشود که همه ما در مورد افرادی با جنسیت، نژاد، جهتگیری جنسی یا طبقه اجتماعی متفاوت داریم.
این کتاب به دلیل محتوای جنسی و اخلاقی در برخی جوامع ممنوع شد، اما امروزه به عنوان یکی از بهترین آثار ادبیات آمریکا و نقدی تند بر فرهنگ مصرفگرایی شناخته میشود. این رمان علمی-تخیلی به بررسی جامعهای میپردازد که در آن انسانها تحت کنترل دولت و تکنولوژی به دنیا میآیند و از خوشیهای سطحی بهرهمند هستند، اما عاری از احساسات و عمق واقعیاند. «دنیای قشنگ نو» با نگاهی به تکنولوژی، نظارت و کنترل اجتماعی، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و در برخی کشورها ممنوع شد. یکی دیگر از آثار جورج اورول، «۱۹۸۴» تصویری تاریک از جامعهای تحت کنترل و سرکوب است. این کتاب، که به شدت سیاستهای دیکتاتوری و نظارت دولتی را به نقد میکشد، در زمانهای مختلف و در کشورهای مختلف ممنوع شده است. داستان اورول درباره دنیای آینده، هشدارهایی درباره آزادی و حقوق فردی ارائه میدهد که همچنان موضوعی چالشبرانگیز باقی مانده است.
هنگامی که نگرانیتان را فریاد میزنید، فقط آن را بر زبان نمیآورید بلکه آن را میشنوید. وقتی روبهروی آینه نگران میشوید، نگرانشدنتان را میبینید؛ دیگر فقط در ذهنتان نگران نیستید. در رهایی از دام نگرانی نویسنده با مثالها و نمونههای موردی موضوع را خواندنیتر و قابل فهمتر میکند، با بررسی شیوههای قدیمی رویارویی با نگرانی، روش خاص خود را ارائه میدهد و مخاطب را راهنمایی میکند تا از پس مسئله اضطراب و نگرانی برآید. وقتی صحبت از کتاب های ممنوعه و سانسور شده در ایران می شود، باور عمومی بر این است که 90 درصد کتابهای موجود در بازار دچار سانسور شدند. حتی بسیاری از کتابخوان ها از ترس سانسور نسخه های جدید به نسخه های قدیمی پناه می برند. در این مقاله قصد داریم دید گسترده تری از موضوع سانسور و کتاب های ممنوعه ارائه دهیم.
نویسندگان نکاتی به یادماندنی و ابزارهایی عملی در اختیارمان قرار میدهند که با استفاده از آنها میتوانیم پیش از آنکه دیر شود، فریبکارها را شناسایی کنیم. کتاب «قلعه حیوانات» (یا «مزرعه حیوانات») از جورج اورول یک تمثیل از سیاستهای دیکتاتوری و فساد در حکومتهاست. این اثر که نمادی از اتحاد جماهیر شوروی و دیکتاتوری استالینی بود، در بسیاری از کشورها ممنوع اعلام شد. داستانی از حیوانات یک مزرعه که تصمیم به انقلاب میگیرند، اما در نهایت دچار همان سیستم استبدادی میشوند که علیه آن قیام کرده بودند. خاطرات، چه تلخ و چه شیرین تکههایی از گذشتهای هستند که از دسترس ما خارج شده است و دیگر قادر به تغییر آن نیستیم. گاه به ذهن هجوم میآورند و بعضا آنها را زنده و واضح از نو تجربه میکنیم.
نیوپورت این شیوه را با آوردن مثالهایی از دانشمندان و نویسندگان و دیگر متفکران بزرگ را شرح میدهد و در هر قدم راهبردهایی عملی عرضه میکند که چگونه میتوان شیوه «بهرهوری آهسته» را در محیط کارهای امروزی به اجرا گذاشت. از حملههای فیشینگ تا طرحهای پانزی، کلاهبرداریهای علمی تا هنر جعلی و شطرنجبازان متقلب و بازاریابان و جادوگران، دنیای ما مملو از فریب است. در این کتاب، کریستوفر چابری و دانیل سایمونز به ما نشان میدهند چگونه میتوانیم از دام فریبکاران بگریزیم. آنها ما را با عادتهای کلیدی در تفکر و استدلال آشنا میکنند که در حالت عادی برایمان بسیار مفیدند، اما بعضا نیز میتوانند به آسیبپذیری ما در مقابل فریب کمک کنند؛ عادتهایی از جمله تمایل به پذیرش آنچه با چشمان خود میبینیم، پایبند ماندن به تعهداتمان و ارزش قائل شدن برای دقت و ثبات.
قیمت کتابهایی که امکان اضافه کردن به سبد خرید را دارند، به روز است. کتاب ها را در چند حوزه کتب تاریخی، داستان های فارسی، داستان های خارجی و سایر موضوعات تقسیم بندی می کنیم.
لطفا اگر کتابی را خواندید که در مقایسه با سایر نسخه های قدیمی یا جدید سانسوری داشت، در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید تا به این لیست افزوده شود. نویسنده در ده فصل و با مثالهای گوناگون تاثیر پیشفرضهایی که در ذهن داریم و انتظاری که برای خود ایجاد میکنیم را در حقیقتی که رخ میدهد نشان میدهد و راهحلهایی برای چیره شدن بر آن به ما ارائه میکند. مهارتی است که باید کسب کنیم و آن را بپروریم تا در شرایط دشوار به کمکمان بیاید. پدرش در حال مرگ بود، ناچار بود به دلیل همهگیری برخی از جوانب اصلی کسب و کارش را تغییر دهد، و در شرف رسیدن به رهشمار بیست سال زندگی با سرطان درمانناپذیر مرحله چهارم قرار داشت. روزی همانطور که در پارکینگ فروشگاهی نشسته بود فرو ریخت و بالاخره به خودش اجازه داد استرس و ناراحتی عظیمی را احساس کند که مدتها سرکوبشان کرده بود تا در نظر اطرافیان – و خودش – قوی به نظر برسد. اگر زندگیتان با هر نوع تغییری زیر و رو شده است یا اگر مانند کریس با دردی ناشی از بیماری یا مرگ عزیزی دست و پنجه نرم میکنید، این کتاب پر است از تجربیات، تمرینها و بینشهایی برگرفته از زندگی واقعی که میتواند در بهبود حالتان مفید باشد.
دالی چوک، نویسنده کتاب، چگونگی عملکرد این تعصبات ناخودآگاه را توضیح میدهد و به ما میگوید برای غلبه بر آنها چه کاری میتوانیم انجام دهیم. تصوری که ما از خود داریم با شخصی که در واقعیت هستیم تا حدودی در تضاد است؛ دالی در این کتاب به ما کمک میکند تا دریابیم چگونه میتوانیم کمی بیشتر تلاش کنیم و کمی بیشتر به شخصی که میخواهیم باشیم نزدیک شویم. اینکه فقط به ارزشهایی چون عدالت و برابری اعتقاد داشته باشیم کافی نیست؛ باید مهارتهای گوناگونی بهدست آوریم تا بتوانیم اوضاع را بهتر کنیم و یاد بگیریم چگونه با تعصب مبارزه کنیم. «گتسبی بزرگ» داستان زندگی فردی به نام جی گتسبی است که در جستجوی عشق و خوشبختی در دنیای مادی و سطحی آمریکا است.
ثبت ديدگاه