از تحولات اخیر موزه می‌توان به راه‌اندازی وب‌سایت موزه اشاره نمود که لینک آن در وب‌سایت کتابخانهٔ مجلس موجود است. در این وب‌سایت، معرفی موزه و مجموعه‌های آن، تاریخ مجلس، تاریخچهٔ ساختمان مجلس شورای ملی (ساختمان مشروطه)، نحوهٔ بازدید، برنامه‌های نمایشگاه‌های موقت ارائه شده است. در بخش «دربارهٔ ما»، بخش‌های مختلف موزه از جمله معرفی و آموزش، مستندنگاری و پژوهش، نگهداشت و مرمت و سایر بخش‌های موزه معرفی می‌گردد. در حال حاضر موزهٔ مجلس با دو رویکرد هنری و تاریخی به فعالیت خود ادامه می‌دهد. از دیگر بخش‌های این موزه صحن علنی و زیبای مجلس شورای ملی است که انسان را به یاد تاریخ پر جنب و جوش مجلس می‌اندازد.

پس از اوجگیری جنبش مشروطه‌خواهی در ایران عطش مردم برای کسب آگاهی بیشتر شد و علی‌رغم وجود مساجد، مدارس و مطبوعات، این نیاز به‌طور کامل برآورده نشد. با پیروزی انقلاب مشروطیت و تأسیس مجلس شورای ملی در سال ۱۲۸۵ این احساس نیاز، شدت گرفت. بدین خاطر عده‌ای از نمایندگان فعال به فکر ایجاد کتابخانه‌ای برای مجلس افتادند تا نمایندگان مردم را از جهت علمی و اطلاعاتی تغذیه کند. مجلس شورای ملی در همان سال، ۶۰ جلد کتاب خریداری نمود که می‌توان آن را نخستین گام در راه تأسیس کتابخانهٔ مجلس دانست. کتاب‌های قدیمی و نایاب، اغلب شامل متون و اطلاعاتی هستند که نمایانگر میراث فرهنگی و تاریخی یک دوره خاص از زمان هستند. خرید و نگهداری این کتاب‌ها به حفظ و انتقال این میراث به نسل‌های آینده کمک می‌کند.

شهدا نیز به‌عنوان قهرمانان ملی، جایگاه ویژه‌ای در تاریخ معاصر ایران دارند و شناساندن شهدا به دانش‌آموزان، این امکان را به آن‌ها می‌دهد که اهمیت فداکاری، ایثار و از خودگذشتگی را درک کنند، خون شهدای ایران که برای دفاع از میهن و ارزش‌های اسلامی ریخته شده، باید به‌عنوان یک نماد از مقاومت و پایداری در برابر ظلم و فساد به نسل‌های آینده معرفی شود. در سایت کتابکو بیش از 2 میلیون کتاب وجود دارد که به 9 زبان دنیا تالیف شده اند و در دسته بندی های منظمی در سایت وجود دارند تا پیدا کردن آن ها باری کاربر راحت باشد. علاوه بر کتاب ها، بیش از 50 هزار مقاله ISI هم در سایت وجود دارد که هر روز به تعداد آن ها اضافه می شود. در این سایت امکانی وجود دارد که اگر کاربری کتاب مورد نظر خود را پیدا نکرد، در قسمت بحث و تبادل نظر درخواست خود را ارسال نماید تا در صورتی که امکان داشت این کتاب در سایت بارگذاری شود. در سال ۱۲۸۵ قمری یعنی ۳۸ سال قبل از انقلاب مشروطیت، میرزا حسین خان سپهسالار قزوینی -صدراعظم معروف ناصرالدین شاه- بخشی از زمین‌ها و باغ محمدحسن خان سردار ایروانی معروف به باغ سردار را که متعلق به ورثهٔ پاشاخان امین‌الملک بود، خرید و از آن پس به نام او، «باغ سپهسالار» خوانده شد. اول اینکه که سپهسالار اولادی نداشت و ناصرالدین شاه برای فراموش شدن نام و یاد سپهسالار، نام این باغ و عمارت را بهارستان گذاشت.

اما به علت کثرت کارهای اداری، انجام دادن وظایف نمایندگی و کمبود اعتبارات مالی تأسیس کتابخانه به تعویق افتاد. نکات مهمی که باید به آن‌ها توجه کنید شامل وضعیت جلد، صفحات، و بوی کتاب است. کتاب‌های با کیفیت بالا و در وضعیت خوب، معمولاً ارزش بیشتری دارند و به راحتی قابل استفاده خواهند بود. کتاب‌های قدیمی، به ویژه نسخه‌های چاپی با طراحی‌های منحصر به فرد، به دلیل زیبایی‌شناسی و هنر چاپ خود نیز مورد توجه قرار می‌گیرند. جلدهای تزیین شده، نقاشی‌ها، و خط‌های خوشنویسی که در این کتاب‌ها یافت می‌شوند، به آن‌ها ارزش هنری و زیبایی‌شناسی می‌بخشد. بسیاری از جمع‌آورندگان کتاب به دنبال این نسخه‌ها هستند تا مجموعه‌های خود را با آثار زیبا و کمیاب غنی کنند.

کتابخانهٔ مجلس پس از نزدیک به دو سال یعنی در سال ۱۳۰۴ تحت نظر مدیری دانشمند و کاردان همچون یوسف اعتصامی آشتیانی (اعتصام‌الملک) به عنوان اوّلین کتابخانهٔ رسمی و دولتی گشایش یافت. در حال حاضر از این ساختمان به عنوان کتابخانهٔ شمارهٔ ۲ مجلس (کتابخانهٔ ایران‌شناسی و کتابخانهٔ تخصصی مطالعات زنان) استفاده می‌شود. خرید و مطالعه کتاب‌های قدیمی و نایاب به دلیل جنبه‌های فرهنگی، تاریخی، و زیبایی‌شناختی خود اهمیت زیادی دارد.

در حال حاضر هم از طریق شبکه رسا و هم چاپ فهرست مجلات موجود در کتابخانه از آغاز تا سال ۱۳۸۶ تمامی نشریات موجود در کتابخانه به ویژه در حوزه فارسی‌زبان فهرست شده است و قابل بازیابی و استفاده است. این مرکز با مجموعه‌های اهدایی نظیر مجموعهٔ ۷۵ هزار سندی خانوادهٔ متین دفتری و مجموعهٔ ۱۰ هزار سندی فرمانفرما و… تقویت گردیده و عرصهٔ مطالعاتی و پژوهشی نابی را برای نویسندگان و پژوهشگران فراهم آورده است. برای بخش مهمی از اسناد موجود در این بخش کاربرگه تهیه شده و اطلاعات آن در شبکه کتابخانه موجود و از طریق وب سایت کتابخانه، فهرست آنها، قابل دسترس است.

کتابکو از سایت های دانلود رایگان کتاب فارسی و خارجی است که دسترسی آزاد به اطلاعات، دانلود مقالات ISI، کتاب و ترجمه مقالات ISI را برای کاربران فراهم می کند. طراحی سایت کتابکو بسیار راحت و ساده است تا کاربر در استفاده از آن سردرگم نشود، همواره هدف کتابکو بر این بوده تا این سایت را توسعه بدهد تا تمام مردم از آن استفاده کنند. از آن جا که دست اندرکاران کتابکو می دانند که دانشجویان با چه مشکلاتی مواجه هستند، از این رو دانلود کتاب ها را در این سایت رایگان کرده اند تا از نظر اقتصادی دچار مشکل نشوند و بتوانند کتاب مورد نظر را دانلود نمایند. در این بخش از مقاله می خواهیم توضیح دهیم که دانلود کتاب های الکترونیکی و آنلاین چه مزایایی برای خواننده دارد.

مجموع کتاب‌های چاپی موجود در این کتابخانه، اعم از کتب چاپ سنگی، سربی، و معمولی به حدود ۴۵۶ هزار جلد رسیده که شامل کتاب‌هایی به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، روسی، ترکی، ژاپنی و غیره و عمدتاً در زمینه‌های حقوق، علوم سیاسی، علوم دینی، علوم اجتماعی، تاریخ، ادبیات و هنر؛ با تأکید بر اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی است. کتاب‌های چاپ سنگی و سربی کتابخانهٔ مجلس که به کتاب‌های چاپ قدیمی یا کتاب‌های نادر نیز معروف هستند بالغ بر ۱۵ هزار جلد می‌شود. این منابع از لحاظ محتوای علمی و تاریخ چاپ و نشر از ارزش فوق‌العاده‌ای برخوردارند. علاوه بر فهرست‌نویسی و مرمّت و آسیب‌زدایی این کتب، تهیهٔ تصاویر دیجیتالی از آن‌ها نیز رو به اتمام است و در حال حاضر بخش عمده آن‌ها در بخش «آذرسا» ی سایت کتابخانهٔ مجلس قابل بازیابی به صورت متن کامل است. ساخت کتابخانهٔ جدید در اردیبهشت ۱۳۹۰ آغاز گردید و کار خاکبرداری قسمت مربوط به کتابخانهٔ مجلس به اتمام رسیده و عملاً کار ساخت و ساز شروع شده است.پروژهٔ کتابخانه، موزه و مرکز اسناد که در مساحتی به متراژ ۵۹۵۰۰ متر مربع در نظر گرفته شده است می‌تواند برای چند ده سال مشکل کمبود جا را حل نماید. از سال ۱۳۲۴ ق؛ که کاخ بهارستان در اختیار مجلس شورای ملی قرار گرفت، صحبت‌هایی پیش آمد مبنی بر این که دیگر بناها و زمین‌های بهارستان نیز به مجلس واگذار شود.