با این همه، بهجاست اگر بپرسیم که آیا این آثار به راستی میتوانند وعدهای را که میدهند عملی سازند؟ پاسخ، بیگمان «نه»ای قاطع است. اغلب آثار حیطهی موفقیت و خودسازی درونمایهای کلیشهای و محتوایی بازاری دارند. از همین روست که از میان این همه کتابِ متعلق به این ژانر، تنها شماری معدود گل میکنند و بر سر زبانها میافتند. با این حال باید اذعان کرد که در میان همین شمار معدود، گاه عناوینی خواندنی و به راستی آموزنده نیز یافت میشود. کتاب نیمه تاریک وجود (The Dark Side Of The Light Chasers) یکی از همین عناوین است. فصل سوم نیمه تاریک وجود با تیتر «جهان در درون ماست» شروع میشود.
ما بخشی از جهان کل هستیم که قابلیت بروز همه ویژگیهایی که میبینیم، قضاوت و تحسین میکنیم را داریم. همۀ ما صرف نظر از رنگ پوست، وزن و مذهب دارای همه ویژگیهای جهان هستیم. نکته دوم که برای من به عنوان کسی که به ادبیات فارسی علاقه زیادی دارد، استفاده از ابیاتی از مولانا برای تعمیم مباحث روانشناسی در کتاب نیمه تاریک وجود بود. دبی فورد بیان میکند که حقیر شمردن خود کمکی به جهان نمیکند بلکه انسان به این دنیا آمده تا شکوه و جلال الهی که درونش است را تجلی ببخشد. یکی از مفاهیم اصلی کتاب همان چیزی است که فورد آن را «اصل آینه» می نامد. طبق این اصل، افراد و موقعیتهایی که واکنشهای عاطفی قوی را در ما ایجاد میکنند، اغلب ویژگیهای سایه ناشناخته ما را بازتاب میدهند.
اگه به بقیه کتاب های رشد فردی هم یه نگاهی داشته باشین متوجه میشین که بعضی چیز ها توی همه ی این نوع کتاب ها مشترکه. همه ی کتاب های این سبکی اولشون با جملاتی از بقیه نویسنده ها شروع میشه که از این کتاب تعریف کردن و وقتی بررسی میکنی میبینی اون نویسنده ها هم خودشون از همین سبک کتاب ها مینویسن. دبی فورد امریکایی سالهای زیادی را معتاد به مواد مخدر و ناکام در روابط عاطفی روزگار گذراند. او بعد از سیزده سال اعتیاد تصمیم می گیرد به زندگی رقت بار خود پایان دهد و با ایجاد انگیزه و پشتکار قوی هر آنچه را لازم است در دنیایش تغییر کند، متحول سازد. دبی فورد در هر فصل با بیان داستانهای واقعی از خود و اطرافیانش، مفاهیم مورد نظرش را به شکلی قابللمس در اختیار مخاطب میگذارد.
ترغیب آدمیان به کشف دنیای درون و ورود به جهان بیکران معنویت، هدف مورد علاقهی فورد از نوشتن انبوهِ آثارش بود. این موضوع نشان میدهد که دبی فورد به ادبیات ایران علاقه مند بوده است و نیز این که شهرت مولانا به عنوان کسی که بسیاری از مسائل را به خوبی بیان کرده است، قابل انکار نیست. پیشنهاد می کنم این کتاب خوب را بخوانید و با انجام تمرین های آن تا حد نیاز از آن بهره مند شوید. الان که دارم این قسمت رو به این مقاله اضافه میکنم فکر کنم چهار ماهی گذشته باشه. چند روز پیش بود که کانال ترجمان یه پادکست توی کانال تلگرامش به نام ” برای موفقیت تلاش فردی مهم تر است یا شرایط اجتماعی ” گذاشت و من بعد از گوش دادنش دوباره پرتاب شدم به دنیای این کتاب و سایر کتاب های رشد فردی.
او در یک شهر کوچک در آمریکا زندگی میکند و به دلایل نامعلومی، احساس خالی بودن میکند. گوش سپردن به کتاب صوتی نیمه تاریک وجود، هر یک از ما را به نسخهای بهتر از خودمان بدل میکند. از این کتاب میآموزیم که ضعفهای خویش را بپذیریم، و آرزوی کمالی خالی از نقصان را از یاد ببریم.
این کتاب از جمله کتب مهم حوزهی خودیاری و توسعهی فردی است که به بررسی سایهی افراد میپردازد. به عقیدهی کارل یونگ، روانشناس و محقق نامی حوزهی روان، «سایه» شامل همهی ویژگیهای شخصیتی است که سعی در پنهانکردن و یا نفی آن داریم. «سایه» آن بخشهای تاریک وجود ما را در بر دارد که فکر میکنیم از نظر خودمان و یا دیگران قابلپذیرش نیست و به دلیل ترس، جهل، خجالت و یا نبود عشق طرد شده است. این فصل مقدمه ای بر تعدادی از مفاهیم اساسی در پردازش تصویر دیجیتال است دانلود کتاب نیمه تاریک وجود از دبی فورد در سراسر کتاب استفاده شده است.
«دانستنهای غرورآمیز» مانع از آن می شود که چشم های خود را به روی حقایق باز کنیم. در واقع فکر می کنیم که همه مسیر را در گذشته رفتهایم و دوست نداریم که بیشتر با حقیقتهای درونی خودمان آشنا شویم. حتی اگر شما سعی کنید که آنها را نادیده بگیرید، از بین نمی روند، بلکه بزرگتر می شوند. نگران این بودم که همه فقط باید ویژگیهای خوب من را ببینند و با آنها شناخته شوم. بیشتر ما با این باور بزرگ شدهایم که افراد، برخی ویژگیهای بد و برخی ویژگیهای خوب را دارند و برای آنکه قبولمان داشته باشند باید خود را از شر صفات بد رها سازیم و یا دست کم آنها را پنهان کنیم.
ثبت ديدگاه