خواندن این کتاب را به تمام افراد جوان یا پیر پیشنهاد می‌کنیم، زیرا ما به درستی به روزهای پایانی عمرمان فکر نمی‌کنیم یا حتی سوالات درستی را در رابطه با این دوره نمی‌پرسیم. بدتر از آن، ما نمی‌دانیم دیگران نیز در رابطه با روزهای پایانی خود چه فکر می‌کنند یا اهدافشان برای این دوران چیست. بنابراین، خواندن این کتاب برای تمامی کسانی که علاقه‌مند هستند روزهای پایانی زندگی خود را بهتر بگذارند، مفید است. همچنین خواندن این کتاب را به علاقه‌مندان به کتاب «خیره به خورشید» نیز پیشنهاد می‌کنیم.

من با افرادی صحبت کردم که مراکز زندگی حمایتی را اداره می‌کردند و، با وجود همة مشکلات و موانع، همچنان به ایده‌های اصلی کارن ویلسون پایبند بودند. هرگز آدم‌هایی مصمم‌تر، خیال‌پردازتر و الهام‌بخش‌تر از آن‌ها ندیده بودم. گاهی دل‌فسرده می‌شدم که چقدر اوضاع متفاوت می‌بود اگر آلیس هابسون سال‌های آخرش را در یکی از این مراکز می‌گذراند و مثلاً جایی مثل نیوبریج، برنامه‌ای مثل بدلِ عدنِ توماس بيل، خانة پترسنبورن یا مشابه آن‌ها را می‌داشت.

گاواندیدر این اثر از موضوعاتی مثل مراقبت‌های آسایشگاهی و تسکینی صحبت می‌کند که بر کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی بیماران لاعلاج تمرکز دارد. کتاب مرگ با تشریفات پزشکی اثر آتول گاواندی نویسنده و جراح اهل ایالات متحده و محصول سال ۲۰۱۴ است. این کتاب توسط بسیاری از منتقدین به عنوان کتابی معرفی شده که پتانسیل این را دارد که زندگی پزشکان، بیماران آن‌ها و عرصه‌ی سلامت را تغییر دهد. حامد قدیری این کتاب را به فارسی برگردانده و انتشارات ترجمان علوم انسانی آن را منتشر کرده است.

او یکی از مدیران شهری بود و چند سال قبل‌تر همسرش را به‌خاطر سرطان ریه از دست داده بود. حالا او در دههٔ ششم زندگی‌اش قرار داشت و خودش از یک سرطان لاعلاج، یعنی سرطان پیشرفتهٔ پروستات، رنج می‌برد. یک روز بیدار شده بود و دیده بود نمی‌تواند پای راستش را تکان دهد و دفعش را کنترل کند.

گاواندی برای نگارش کتاب حاضر بیش از 200 مصاحبه با افراد مختلف انجام داده است. این کتاب توسط یک پزشک نوشته شده است، اما مانند بسیاری از کتاب‌های پزشکی خشک و جدی نیست. در واقع، این کتاب دقیقا می‌تواند همان کتابی باشد که نمی‌توان از خواندن آن دست کشید. در ادامه نویسنده بر اهمیت گفت‌وگو بین بیماران، خانواده‌ها و ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در مورد آرزوهای پایان زندگی و تطبیق راهکار مرتبط با این موارد تأکید می‌کند. نویسنده همچنین مدل‌های نوین مراقبت از سالمندان را نیز در این کتاب مورد بررسی قرار داده است. کاترین بو، ژورنالیست آمریکایی، کتاب مرگ با تشریفات پزشکی را کتابی عمیقا تاثیرگذار و بسیار مهم عنوان کرده که نه فقط درباره‌ی مرگ و محدودیت‌های پزشکی، بلکه درباره‌ی زندگی تا آخر عمر آن هم با خودمختاری، عزت و شادی صحبت می‌کند.

پس از آن چهار فصل و یک پیوست به توضیح و تبیین خود نظریه ناتمامیت اختصاص یافته است. در بخش دوم کتاب نیز چهار فصل توسط چهار نفر نگاشته شده که هر کدام از آنها خاطرات جالب خود را در مورد گودل روایت می‌کنند و خواننده را با زندگی و آثار و افکار او بهتر و بیشتر آشنا می‌کنند. کتاب حاضر که چاپ اول آن در سال ۱۹۵۸صورت گرفت، علاوه بر اینکه اولین کتابی است که جهت آشنایی افراد غیرمتخصص با نظریه گودل نگاشته شد، اما همچنان یکی از مشهورترین و پرخواننده‌ترین آثار در همین موضوع است. این اثر برای کسانی که به منطق، ریاضیات، فلسفه منطق و منطق فلسفی علاقمند هستند، علاوه بر اینکه کتابی بسیار مفید و آموزنده است، بسیار جالب، جذاب و شیرین نیز هست. نویسنده در این اثر به روایت، مراقبت‌های پایان عمر افراد در آسایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها می‌پردازد و تاملاتش در این‌باره را تبیین می‌کند. نویسنده معتقد است مراقبت‌های یاد شده به جای تلاش برای افزایش مدت زمان عمر فرد و بقای افراد باید بر بهزیستی متمرکز شود.