مولانا جلال الدین محمد بلخی در ابیات این کتاب، با استفاده از زبان شعر و موسیقی کلام، مفاهیم عمیق عرفانی را به گونه‌ای بیان می‌کند که در ذهن خواننده ماندگار می‌شود. همچنین ریتم و آهنگ خاص ابیات مثنوی، به زیبایی این اثر می‌افزاید. مثنوی معنوی (یا مثنوی مولوی)، نام چکامه‌ای از مولانا‌ جلال‌الدین‌ محمد‌ بلخی شاعر و صوفی ایرانی است.

حضرت مولانا این کتاب را طی سالهای 662 تا 672 هجری قمری یعنی طی 10 سال و به در خواست یکی از مریدان و شاگردانش حسام الدین چلبی نوشته است. مولوی در کتاب مثنوی مجموعه ای از فرفنگ و معارف گرانبهای دینی و اسلامی را گردآوری کرده است. قالب شعری این کتاب همانگونه که از اسم آن پیداست مثنوی و وزن عروضی آن نیز فاعلاتن فاعلاتن فاعلن است.

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم مولانا یکی از نامدارترین شاعران ایرانی است، به همین دلیل آشنایی با زندگی او و همچنین شناخت آثارش در ادبیات اهمیت زیادی دارد. درصد كمی از این غزلیات به زبان های یونانی، عربی و تركی نوشته شده و اكثرا به زبان فارسی است. برای شناخت مثنوی معنوی، نخست باید به جهان بینی خاص مولانا توجه داشت. جهان بینی مولوی، یک جهان بینی عرفانی است و اساس و محور این جهان بینی، وحدت وجود و وحدت تجلی است. مثنوی معنوی از آن دسته از کتاب هاست که آدم باید حداقل یکبار آن را بخواند. این کتاب یکی از گنجینه‌های زبان فارسی است که باید از درس‌ها و پند‌هایی که دارد برای آموزش تعلیم استفاده کرد.

او پیچیده‌ترین مفاهیم را در قالب داستان‌هایی جذاب و قابل فهم ارائه می‌دهد که هر خواننده‌ای، فارغ از سطح دانش و آگاهی‌اش، می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند. برای مثال می‌توان به یکی از جذاب‌ترین بخش‌های مثنوی معنوی، یعنی داستان طوطی و بازرگان اشاره کرد. مولانا یکی از شاعران و عارفان مشهور و برجسته قرن هفتم و سیزدهم میلادی بوده که آثار به جا مانده از او اغلب به زبان شیرین پارسی نگارش شده است.

وی شناخت عقلی و سپس حسی را در مراتب بعدی می‌داند و آن‌ها را برای کسانی که دسترسی به شناخت مراتب بالاتر را ندارند معتبر و مجاز می‌داند. از دید وی شناخت استدلالی مانند عصایی است در دست کور که نا مطمئن است ولی شخصی که چاره‌ای جز آن ندارد باید از همان استفاده کند. اما توصیه وی به اهل استدلال این است که اگر استدلال آن‌ها با شهود اهل دل مخالف بود باید شناخت شهودی را بپذیرند. مولانا، پس از مدت‌ها بیماری در پی تبی سوزان در غروب یکشنبه ۵ جمادی الآخر ۶۷۲ قمری برابر با ۴ دی ۶۵۲ خورشیدی (۱۲۷۳ م) درگذشت. در کتابچین از کتابهای رمان و داستان گرفته تا کتابهای مدیریت ،موفقیت ،روانشناسی ،شعر ،دینی و مذهبی و دیگر کتابهای با موضوعات مختلف را پیدا خواهید کرد.

عشق به کسی که زندگی‌اش را دگرگون کرده بود و هم‌چنین به دنیای تازه‌ای که به رویش گشوده شده بود. ملاحان خوب می‌دانستند که در این دریای دیوانه، کسی از این‌گونه توفان‌های ناگهانی جان سالم به در نخواهد برد. مطمئن بودند طولی نخواهد کشید که همگی طعمه‌ی امواج سیاه آدم‌خوار خواهند شد. می‌دانست اگر کشتی در سیاہ‌ترین عمق اقیانوس هم به گل بنشیند، او یک نفر نخواهد مرد. ماهی یونس او را دوباره برخاک نفرین شده تف می‌کرد تا کشد آنچه باید بکشد.

مولوی در این کتاب مجموعه‌ای از اندیشه‌های فرهنگ ایرانی-دینی را گرد آورده است. کتابچین، کتابخانه الکترونیکی است که امکان خرید کتاب، دانلود کتاب و مطالعه هزاران عنوان کتاب (کتاب الکترونیکی – کتاب صوتی و کتب رایگان) را در هر زمان و مکان از طریق موبایل، تبلت و کامپیوتر فراهم می کند. بعد از این گفتگو مولانا با درویش که در واقع شمس تبریزی است، آشنا شده و مرید او می شود و از او بسیار یاد می گیرد. در این رهیافت تمام هستی یکجا به عنوان جلوه‌ای از ذات کمال الصفات حق تعالی است و راز این تجلی عشق است. یکی دیگر از بنیان‌های معرفتی جهان بینی مولانا، بازگشت اشیاء به حق است، اشیاء از همان مبدایی که به وجود آمده‌اند، به همان مبداء بازمی گردند. مولوی تا بدان اندازه در تاریخ ایران اهمیت دارد که اشعار و سخنان حکیمانه وی در ادبیات روزمره ما ایرانیان به ضرب‌المثل تبدیل شده است.