این مسئله تأثیرات عمیقی بر روانشناسی فردی و اجتماعی دارد. همچنین اگر به مطالعه معرفی کتاب از جنبه روانشناسی علاقهمندید، مقاله «نقد و تحلیل کامل کتاب بادبادک باز اثر خالد حسینی | شخصیتها، زمینههای اخلاقی و اجتماعی» را فراموش نکنید. رمان اگنس اولین کتاب من است از پتر اشتام بود و به قدری سبک نویسنده را دوست داشتم که سراغ باقی آثارش خواهم رفت. در نهایت اینکه نظر شخصی من به این شکل است که اگنس واقعی بود.
کتاب قمارباز اثر فئودور داستایوفسکی و ترجمه سروش حبیبی، مواجهه حقیقی با زندگی یک فرد قمارباز است. در این کتاب شما متوجه میشوید که چطور یک انسان اسیر قمار میشود و تمام زندگیاش را تحت تاثیر آن به نابودی میکشاند. جوری که عاشق کتاب قمارباز شدم و بیشتر مشتاق خواندن دیگر آثار فئودور داستا، چون برگردان از زبان اصلی کتاب هست واقعا بی نظیره، خواننده رو غرق در داستان و کتاب می کنه. نکته قابل توجه دیگری در مورد کتاب قمارباز ترجمه آن است.
او این خودزندگینامه را با جزییات تمام در میان داستانی پرکشش و جذاب مطرح کرده است و اعتیاد به این بازی را نشان میدهد. این نویسنده با درک عمیق از این فضا شخصیتهای معمولی را در مناسبات کاملاً معمولی با موضوعی متفاوت به تصویر کشیده است. او احتیاج مالی و باور شانس را ازجمله دلایلی بیان میکند که سبب درگیری افراد در گردونهی بیپایان قمار میشوند. اغلب گفته میشود که نویسندگان برای اینکه بتوانند واقع گرایی و اصالت را به آثارشان بیاورند، باید در مورد چیزهایی که میدانند بنویسند. داستایوفسکی که خود معتاد به قمار بود، قمارباز را تحت فشار ناشرش نوشت.
در ۱۸۴۳ با درجهٔ افسری از دانشکدهٔ نظامی فارغالتحصیل شد و در ادارهٔ مهندسی وزارت جنگ مشغول به كار شد ولی یك سال بعد از كارش استعفا داد و به سراغ نویسندگی رفت.
شانسمان را در جای دیگری امتحان میکنیم چون فکر میکنیم کار درست همین است و مشخص میشود که حق با ماست و احساس میکنیم که زندگی روی خوشی به ما نشان داده است. در کتاب هم ممکن است چند رفتار خاص از شخصیتها را حدس بزنید اما درک کردن واکنش بعدی آنها خارج از تصور است. اینکه رفتار آدمها و انتخاب های آنان درست شبیه قمار است.
دادگاه نظامی برای او تقاضای حکم اعدام کرد که در ۱۹ دسامبر مشمول تخفیف شد و به چهار سال زندان در سیبری و سپس خدمت در لباس سرباز ساده تغییر یافت. اما او را تا پای دار بردند و در آنجا حکم بخشش او را خواندند. تجربه شخصی او از قرار گرفتن در آستانه مرگ باعث شد که به تاریخ و آن زمانه مشخص از منظر ویژهای بنگرد. در زمان تبعید و زندان حملات صرع که تا پایان عمر گرفتار آن بود بر او عارض گشت.
یکی دیگر از موضوعات مهمی که در کتاب دیده میشود، بحث رفتار آدمها نسبت به پول و کسی که پول دارد، میباشد. این موضوع به زیبایی در کتاب نشان داده شده و داستایوفسکی با به اوج رساندن برخی شخصیتها رفتار اطرافیان را تشریح میکرد و بعد با حقیر کردن همان شخصیت روی دیگر آدمها را به خواننده نشان میداد. بیجهت نیست که کتابهای داستایوفسکی را بهترین کتابهای روانشناسی و تحلیل رفتار آدمها نامیدهاند. «فئودور داستایوفسکی» در داستان قمارباز دست به انتقاد قمار و اثرات مخرب آن بر زندگی زده است.
چرا این شخصیت به شکل مشخص این کار را انجام داد؟ چرا این دیالوگ در اینجا گفته شد؟ هدف از آن کار چه بود؟ و بسیاری از سوالات دیگر که جز با خواندن دوباره و سهباره جملات و پاراگرافها جوابی به دست نخواهد آمد. کتاب قمارباز با خارج شدن شخصیت اصلی رمان از قمارخانه آغاز میشود. آلکسی ایوانویچ معلم فرزندان یک خانواده روس است که به خاطر ولخرجی و از دست دادن ثروتشان مجبور به مهاجرت میشوند. او دلباختهی خواهر خانم خانه، «پولینا» میشود که زنی هوس باز است. • پرداختن به اعتیاد به قمار و تأثیر روانیاش بر شخصیتها ستوده شده است. • منتقدان داستانسرایی داستایوفسکی و به تصویر کشیدن هیجانات پیچیدهی انسان را تحسین کردهاند.• گوستاو فلوبر، نویسندهی فرانسوی همعصر داستایوفسکی، نثر نوشتاری و رویکرد داستایوفسکی به داستانسرایی را ستایش کرده.
برخی از آثار این پزشک نظامی عبارت است از (بیچارگان–قمارباز-ابله–شیاطین و برادران کارامازوف –جنایات و مکافات)است. او با نگاهی دقیق و موشکافانه به دردسرهای افرادی که قمار میکنند، میپردازد و حس آنها را پای میز قمار به هنگام برد و باخت به تصویر میکشد. بسیاری از منتقدان ادبی او را یکی از بزرگترین روانشناسان ادبیات جهان میدانند. رمان «یادداشتهای زیرزمینی» او در سال ۱۸۶۴ یکی از اولین آثار ادبیات اگزیستانسیالیستی است. این کتاب داستایفسکی میتونه فرصت طلبی وخلاقیت نویسنده رو نشون بده که تونسته از مشکلاتی که براش بوجود اومد،یک اثر ماندگار بسازه.
از نکات جالب دیگه این کتاب لازمه بگوییم که کل پروسه نوشتن این کتاب ۲۶ روز طول کشیده است. نقد رو بهتره بعد از مطالعهی کل کتاب خوند.من که این کار رو میکنم تا اگر نکته ای از چشمم افتاده متوجهاش بشم.پس اسپویلی در کار نیست. در کتاب های نگارش دبیرستان هم این مورد ذکر شده و گفته شده اون شکل از نوشتنم صحیحه.
ثبت ديدگاه