وی علاوه بر نویسندگی، با ترجمههای متعدد خود نیز نقش زیادی در پیشبرد ادبیات معاصر ایفاکرد. جلال الدین سادات آل احمد، معروف به جلال آل احمد، نویسنده و مترجم، در سال ۱۳۰۲ پس از هفت دختر در تهران متولد شد و نهمین فرزند پدر و دومین پسر خانواده بود. نون والقلم گزارشی از اوضاع اجتماعی و سیاسی است که بر خلاف کارهای دیگر جلال آل احمد در قالب یک داستان طنز بازگو می شود. در این داستان جلال، شیوه هایی را به کار برده که در نوع خود تازگی دارند.
او بعد از ورود به مهمانخانهای که مادر و خواهرش آن را اداره میکنند متوجه میشود که بعد از گذشت این همه سال، خانوادهاش در لحظه ورود، او را نشناختهاند. کتابها در اپلیکیشن کتابراه با فرمتهای epub یا pdf و یا mp3 عرضه میشوند. خرید کتاب از کتابفروشی آنلاین سراج بوک یکی از بهترین تجربه های شما خواهد بود، به این دلیل که ما تمام تلاشمان را در راستای کسب رضایت شما میکنیم و هدف اصلی ما ساختن یک خاطره شیرین از خرید اینترنتی کتاب است. بر مرد عادی کوچه که حرجی نیست و حرفش شنیده نیست و گناهی بر او ننوشتهاند. چنین که از تاریخ برمیآید، ما همیشه به غرب نظر داشتهایم؛ حتی اطلاق “غربی” را ما عنوان کردهایم؛ پیش از آنکه فرنگیان ما را “شرقی” بخوانند؛ یا پیش از آن، به جبلالطارق که منتهیالیه غرب اسلامی بود. اگر از طرفداران مباحث سیاسی و اجتماعی هستید یا به موضوعات مرتبط با مدرنیته، غرب و مواجههی ایران با آنها علاقه دارید، این کتاب را از دست ندهید.
آدمِ غربزده ریشه و بنیادی ندارد؛ نه شرقی مانده، نه غربی شده؛ هُرهُریمآب و چشموگوشبسته از آداب و سنن و فرهنگ غرب تقلید میکند. این داستاننویس ایرانی در کتاب «غرب زدگی» از چنین مسئلهای سخن گفته است. غرب زدگی آفتی است که ار غرب میآید و ما کشورهای جهان سومی و از پیشرفت وامانده را مانند طاعون گرفتار و بیمار میکند.
راوی داستان که از آموزگاری به تنگ آمده است، برای آسودگی خود و داشتن درآمد بیشتر و بیدردسر به مدیریِ دبستان رو میآورد، بی آنکه بداند چه دردسرهایی درپی خواهد داشت. مدیر که خود را هیچکاره میداند و آمده تا گوشهای آرام در دفترش از گچ خوردن و بیهودگی کار آموزگاری خود را برهاند، با دشواریِ سرپرستیِ «یک ناظم و هفت معلم و دویست و سی و پنج شاگرد» روبرو میشود. پس همه توان خود را به کار میگیرد تا کمبودها و نارساییها را به گونهای سروسامان دهد؛ اما در این شرایط محیطی امکان اصلاح وجود ندارد و مدیر تصمیم میگیرد که استعفا دهد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید احمد شاملو، شاعر توانمند ایرانی یکی از منتقدان جدی کتاب غرب زدگی و اندیشهی آل احمد بوده است؛ تا جاییکه از مطالب درجشده در این کتاب با عنوان «یاوه» یاد میکند. کتاب سوء تفاهم اثر آلبر کامو ترجمه جلال آل احمد انتشارات نظاره .
همچنین، دانشجویان رشتههای مرتبط با علوم اجتماعی و ادبیات نیز میتوانند از این کتاب بهره ببرند. ژان پل سارتر فیلسوف، رماننویس و نمایشنامهنویس فرانسوی در این نمایشنامه فضای دوران کمونیستی فرانسه را حکایت میکند.داستان این نمایشنامهٔ هفت پردهای در سال ۱۹۴۵ رخ میدهد. البته غیر از پردهٔ اول و هفتم، باقی ماجرا بازگشت به گذشته است. این اثر بهکوشش نشر چاپ و منتشر شده و میتوانید آن را از طریق سایت و اپلیکیشن کتابراه تهیه کنید. آدم غرب زدهای که عضوی از اعضای دستگاه رهبری مملکت است، پا در هواست؛ ذرهی گردی است معلق در فضا؛ یا درست همچون خاشاکی بر روی آب.
کتاب غرب زدگی که اولین بار در سال 1341 شمسی منتشر شد، بیانگر نگاه تیزبین آل احمد و تقسیمبندی جدیدی است که او دربارهی مناسبات جهانی و تقابل شرق و غرب بیان میکند. آل احمد در این کتاب اذعان میدارد که غرب، قادر به تولید ماشینی است که غرب توانایی تولید و ساخت آن را ندارد. به همین سبب مادامی که شرق نتواند این ماشین را بسازد تنها مصرفکننده خواهد بود و پدیدهی غربزدگی و مرعوبیت نسبت به فرهنگ غربی گریبانش را خواهد گرفت. جلال در کتاب غرب زدگی بیان میکند که تمام ایدئولوژیهای غربی در حقیقت پوشششی است که آنها برای ساختن و صادر کردن ماشین از غرب به شرق و کشورهای جهان سومی ایجاد کردهاند.
ثبت ديدگاه