کتاب جای خالی سلوچ (Missing Soluch) در سال 1358 به چاپ رسید. این کتاب داستان زندگی مرگان است، زنی که روزی متوجه جای خالی همسرش سلوچ می‌شود. مرگان سخت تلاش می‌کند تا با نبودن همسرش کنار بیاید و زندگی‌ خود و فرزندانش را حفظ کند.

کتاب «دیدارِ بلوچ» سفرنامه‌ای جامعه‌شناختی اثر «محمود دولت آبادی» است که در سال ۱۳۵۳ به نگارش درآمده است. چاپ نخست آن مربوط به سال ۱۳۵۶ است و پس از آن به زبان بلوچی ترجمه شد. این کتاب جزو مجموعه‌ی «کارنامه سپنج» این نویسنده‌ی بزرگ است. نثر و محتوای این داستان‌ها بازتابی از تجربه‌های اول داستان‌نویسی «محمود دولت آبادی» است و بیشتر روایت وضعیت اجتماعی و نابسامان زندگی روستاییان است. کتاب «دیدارِ بلوچ» را به طور مستقل «نشر نگاه» سال 1383 منتشر کرده است که نسخه‌ی الکترونیک این اثر در این صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است.

شیره و جوهر طاقت و توانائی است. بلوچ‌، دروغ به آن معنی که میان ما رواج دارد، نمی‌گوید. بلوچ ، دعوا به معنای خروس‌جنگی‌اش چاقوکشی، قداره‌کشی و عربده‌جوئی به معنای جلف و خودنمایانه‌اش نمی‌کند. هم به این لحاظ زود از کوره در نمی‌رود. پیشه بلوچ‌ کار و قناعت است.

آثاری مانند جای خالی سلوچ، «طریق بسمل شدن»، «نون نوشتن» و… او مدتی را هم به عنوان استاد دانشگاه تدریس کرده است. محمود دولت آبادی (Mahmoud Dowlatabadi) 10 مرداد 1319 در روستایی در سبزوار استان خراسان به دنیا آمد.

بیشتر پر نشیب و پرخم و چم. از سرپنجه قفقاز تا آستانه نور. خستگی راه اما با ایشان نیست. بلوچ کیست؟ نمی‌دانم شما در پیکره‌ی آرام‌، زمخت‌، خاموش و افراشته یک نخل دقیق شده‌اید؟ نخلی بر گستره‌ی بیکران و پرآفتاب کویر؟ هر بلوچ یک نخل است و روح هر بلوچ یک بیابان پرآفتاب. مهربان، آرام بردبار‌، مقاوم و پرتوان. بلوچ نیرویی بکر و خالص است.

«محمود دولت آبادی»، نویسنده‌ی برجسته‌ی ایرانی در مرداد سال 1319 در یکی از روستاهای اطراف سبزوار به دنیا آمد. او در نوجوانی مشاغل مختلفی را تجربه کرد و برای تحصیلات دوره‌ی دبیرستان به سبزوار و مشهد رفت. او در پی علاقه‌اش به نمایش و تئاتر به تهران رفت و در تئاتر پارس شروع به فعالیت کرد.