آیا تا‌به‌حال پیش آمده است که یک تصمیم مالی بگیرید و بعداً با خود فکر کنید چرا چنین کاری انجام دادید؟ مثلاً با دیدن یک گردن‌بند همه‌ی موجودی کارتتان را خرج کنید و تا پایان ماه هیچ پولی نداشته باشید. آیا فکر کرده‌اید که چگونه باید برای پولی که با زحمت به دست می‌آورید، تصمیم بگیرید؟ کتاب روانشناسی پول (The Psychology of Money) به این موضوع مهم می‌پردازد که شخصیت و عوامل احساسی در تصمیم‌گیری‌های مالی ما چه نقشی دارند. مورگان هاوزل (Morgan Housel) در این کتاب به شما می‌آموزد که چگونه معقول و منطقی فکر کرده و پول‌هایتان را بهتر خرج کنید. فراموش نکنید که رویکرد و موضوع این کتاب جدید است و به احتمال زیاد با آن آشنایی ندارید و تاکنون مطالب مشابه با آن را نشنیده‌اید.

نویسنده در این اثر تلاش می‌کند با ارائه‌ی داستان‌هایی جذاب و خواندنی، مفاهیم پیچیده‌ی موجود در مباحث مدیریت امور مالی را برای شما ساده‌سازی کند. شما با کمک علم روانشناسی پول به این درک می‌رسید که چرا گاهی در مسائل مالی تصمیمات نادرست می‌گیرید و همچنین یاد می‌گیرید که راه اصلاح این اشتباهات چیست. مورگان هاوزل در این کتاب به بررسی جنبه‌های مختلف مالی شخصی و سرمایه‌گذاری از منظر روانشناسی می‌پردازد. او به عوامل رفتاری و عاطفی که اغلب بر انتخاب‌ها و تصمیم‌های مالی ما تأثیر می‌گذارند، می‌پردازد. این کتاب درس‌های ارزشمندی در مورد موضوعاتی مانند تحمل ریسک، نقش شانس در موفقیت مالی و اهمیت تفکر بلندمدت ارائه می‌دهد.

«راجات‌گوپتا» در کلکته به دنیا آمد و در نوجوانی پدر و مادر خودش را از دست داد. مردم آن موقع دربارهٔ آدم‌های خوش‌شانسی که از همان ابتدای تولد در ناز و نعمت هستند، حرف می‌زدند، اما گوپتا جزء این دسته نبود. این کتاب را به همهٔ کسانی که می‌خواهند پولدار شوند پیشنهاد می‌کنیم. نشر میلکان این کتاب را با ترجمه‌ی حرفه‌ای ناهید ملکی در برگردان اصطلاحات مالی به انتشار رسانده است. کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. انتخاب ترجمه مناسب برای این کتاب می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، زیرا ترجمه‌های متعددی از آن به زبان فارسی موجود است.

با اینکه موضوع همهٔ فصل‌ها مشترک است، می‌توانید هر فصل را جدا بخوانید. هاوزل در 20 فصل کتاب با استفاده از چندین داستان و با زبانی ساده، حقایق مهمی را به شما آموزش می‌دهد. با این کتاب دلیل رفتارهای خود را بهتر درک می‌کنید و با توصیه‌های نویسنده، تغییراتی جدی در زندگی مالی خود به وجود می‌آورید.

اما آن‌ها را باید به‌عنوان کارمزد (هزینه‌ای که ارزش پرداخت در ازای به‌دست‌آوردن چیز خوبی را دارد) و نه به‌عنوان جریمه (جریمه‌ای که باید مانع آن شوید) در نظر بگیرید. هنگام تصمیم‌گیری‌های بلندمدت، باید دو نکته را به خاطر بسپارید. باید از اهدافی که در حدود مرزی برنامه‌ریزی‌های مالی قرار دارند اجتناب کنیم. فرض راضی‌شدن با درآمد بسیار کم، یا انتخاب ساعت‌های کاری بسیار زیاد برای کسب درآمد زیاد، احتمال پشیمانی در آینده را افزایش می‌دهد.

هاوزل مهمترین راهکار تغییر در مسائل مادی را اصلاح افکار و سبک زندگی پیشنهاد می‌کند و علی رغم باور عمومی، تلاشش بر این است که با برهم زدن ساختار ذهنی سابق افراد، به آن‌ها بفهماند که موضوعات پولی با احساسات بسیار مرتبط است. مورگان هاوزل کتاب روانشناسی پول را در بیست فصل نگارش کرده است. او در هر فصل یک داستان کوتاه را با مخاطب به‌ اشتراک می گذارد که در آن به بررسی روش‌های عجیبی می‌پردازد که مردم با استفاده از آن راجع به پول‌هایشان تصمیم می‌گیرند.

او تاکید می‌ کند که موفقیت مالی تنها به دانش فنی وابسته نیست، بلکه به رفتار ها، نگرش‌ ها و طرز تفکر ما درباره پول نیز بستگی دارد. کتاب روانشناسی پول نوشتهٔ مورگان هازل و ترجمهٔ سحرالسادات موسوی است و انتشارات کلید آموزش آن را منتشر کرده است. درس‌هایی جذاب دربارهٔ ثروت، طمع و شادمانی که هرگز قدیمی نمی‌شوند در این کتاب آمده است. موضوع این کتابْ آموزش کاربردی و جذاب موفقیت مالی و شامل پرسش‌های کلیدی هر فصل، خلاصه گرافیکی کتاب و طرح‌های مفهومی است.