هیچ اقتصاددان رفتارگرایی این وضعیت را ترجیح نمی‌دهد که شهروندان مجبور به رعایت رژیمی شوند که برای سلامت مفید است و فقط برنامه‌های تلویزیونی را ببینند که از نظر روحی آسیبی ندارد. البته برای اقتصاددانان رفتارگرا، آزادی هزینه‌ای دارد که از انتخاب‌های نادرست افراد به وجود می‌آید و جامعه‌ای مسئول آن است که هیچ کمکی به این افراد نکرده است. خواهید دید که با وجودی که این خطاها بخش بزرگی از کتاب تفکر سریع و کند را به خود اختصاص می‌دهند، ایدهٔ اصلی کتاب کمی بزرگ‌تر از این‌هاست. در مقابل، سیستم ۲ آگاهانه، منطقی و متمرکز است و به شما امکان خودکنترلی می‌دهد و توجه خود را به‌صورت عمدی روی وظایف خاص متمرکز کنید.

مثلاً، ارائه گزینه‌های سالم به عنوان انتخاب پیش‌فرض در کافه تریاهای مدارس. این کتاب که توسط خوانندگان گودریدز انتخاب شده بود، برنده جایزه منتخب گودریدز برای آثار غیرداستانی را از آن خود کرد. کانمن می‌گوید که از ابتدا تا حد امکان نباید گذاشت انسان‌ها تصمیم غلط بگیرند. چون در نهایت، همهٔ جامعه – حتی آن‌ها که تصمیم‌های بهتر گرفته‌اند – هزینهٔ بسیاری از این تصمیم‌های غلط را پرداخت می‌‌کنند. این‌جا Virtue تقریباً معنای «محاسن» را دارد (محمدرضا باطنی هم در فرهنگ پویا چنین معادلی را تأیید می‌کند).

حتی اگر تلاش کنید که یک ارزیابی بی‌طرفانه داشته باشید، باز هم تخمین شما از ارزش واقعی خانه به آن عدد اولیه نزدیک خواهد بود. اما ذهن فقط به این شکل کار نمی‌کند؛ در واقع، حتی شیوۀ معمول کارکرد ذهن هم اینگونه نیست. بازاریابان با استفاده از بینش‌های نظریه چشم‌انداز سعی می‌کنند تا توجه مصرف‌کنندگان را جلب کنند. مثلاً، تبلیغاتی که محصولی را به عنوان راهی برای “اجتناب از زیان” معرفی می‌کنند معمولاً مؤثرتر از تبلیغاتی هستند که بر روی پتانسیل سود تأکید دارند. کانمن استاد بازنشستهٔ روانشناسی و امور عمومی در مدرسه وودرو ویلسن دانشگاه پرینستون است. هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با توجه به اهمیت موضوعاتی که کانمن مطرح کرده است، مطالعه “تفکر، سریع و کند” برای هر فردی که علاقه‌مند به یادگیری درباره رفتار انسانی است ضروری است. این کتاب نه تنها ما را با چالش‌های شناختی آشنا می‌کند بلکه راهکارهایی برای مقابله با آن‌ها نیز ارائه می‌دهد. همانطور که گفتیم، مطالعه کتاب تفکر سریع و کند به هر فرد با هر جایگاه شغلی و اجتماعی کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرد.

وقتی صحبت از پشیمانی می‌شود، تعصب و سوگیری در زمینه‌های مختلف ظاهر می‌شود. کانمن به همراه آموس تْوِرسکی و دیگران، پایه‌ای شناختی برای خطاهای رایج انسانی که از اکتشاف و سوگیری ناشی می‌شوند ارائه داد و نظریه چشم‌انداز را توسعه داد. او در سال ۲۰۰۲ به خاطر کار بر نظریهٔ چشم‌انداز برندهٔ جایزه نوبل اقتصاد شد. همان طور که گفته شد 2 سیستم برای تفکر در این کتاب عنوان می‌شود؛ سیستم 1 که بیانگر تفکر سریع و شهودی است و به طور خودکار و بدون زحمت عمل می‌کند. این سیستم به ما این امکان را می‌دهد که بر اساس شهود و تجربیات قبلی خود قضاوت و تصمیم‌گیری سریع داشته باشیم.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به بخش خلاصه کتاب، سایر کتاب‌هایی که در زمینه خودیاری به شما معرفی کردیم را هم مطالعه کنید. این کتاب برنده جایزه بهترین کتاب آکادمی ملی علوم و جایزه کتاب لس آنجلس تایمز و برگزیده منتقدان کتاب نیویورک تایمز به عنوان یکی از ده کتاب سال 2011 شناخته شده است. این کتاب برنده جایزه بهترین کتاب آکادمی ملی علوم، جایزه کتاب لس آنجلس تایمز و برگزیده منتقدان کتاب نیویورک تایمز به عنوان یکی از ده کتاب سال 2011 شناخته شده است. در حالی که تفکر سیستم 2 دقیق‌تر و منطقی‌تر است و انرژی زیادی از فرد می‌گیرد، تفکر سیستم 1 خیلی سریع و مستعد سوگیری‌های شناختی است که می‌تواند منجر به خطا در قضاوت شود. اغلب هم خروجی تفکر سیستم 2 توسط پاسخ‌های خودکار سیستم 1 نادیده گرفته می‌شود. زمانی که با چالش‌های بزرگ مواجه می‌شویم یا می‌خواهیم در مسئله‌ای عمیق شویم با استفاده از سیستم ۲ می‌توانیم بر مسائل مختلف تمرکز کنیم و موقعیت‌های حساس را حل کنیم.

تفکر نامطمئن از آنی دوک، تفکر سریع و کند از دنیل کانمن و ذهن توسعه‌یافته از آنی مورفی پال، عناوین این آثار است. به‌گفته‌ی کانمن، «قابلیت‌های سیستم ۱ شامل مهارت‌هایی ذاتی است که بین ما و حیوانات مشترک است». سیستم ۲ که تفکر کند یا آهسته نام گرفته، سیستمی آگاهانه و همراه با عاملیت فرد است. نیاز به تلاش بیشتری دارد و بر پایه‌ی منطق و محاسبات استوار است. کتاب تفکر سریع و کند در دسته‌ی کتاب‌های روان‌شناسی عمومی و توسعه فردی قرار می‌گیرد و مناسب رده‌ی سنی بزرگسال است.

این کتاب در سال 2011 منتشر شد و نویسنده در این کتاب ما را با ذهن‌مان بیشتر آشنا می‌کند و دو سیستمی را توضیح می‌دهد که طرز تفکر ما را هدایت می‌کنند. سیستم ۱ به طور خودکار و بسیار سریع عمل می‌کند، تلاش زیادی نمی‌طلبد یا در مواردی بی‌نیاز به هرگونه تلاشی است و هیچ‌گونه حس کنترل ارادی بر آن نداریم. سیستم ۲ توجه را به فعالیت‌های ذهنی پرتلاشی که لازم دارد، نظیر محاسبات پیچیده معطوب می‌کند و بسیار کندتر، بحث‌برانگیزتر و منطقی‌تر است.