آنچه در این کتاب می‌خوانیم به دور از هر نوع زیاده‌گویی و بزرگ‌نمایی بوده و تمامی اطلاعات موجود در آن مستند و علمی است. کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. اولین بار توسط مادها در قرن هفتم قبل از میلاد متحد شد و در قرن ششم قبل از میلاد، زمانی که کوروش بزرگ امپراتوری هخامنشی را تأسیس کرد، به اوج سرزمینی خود رسید. در لاتین نام کل امپراتوری Persia بود در حالی که ایرانیان آن را ایران یا ایرانشهر می‌دانستند. ایل پارس نام خود را به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کردند (به استان امروزی فارس/پارس) داده‌اند، اما این استان در زمان‌های قدیم کوچکتر از مساحت فعلی خود بوده است.

کتاب «تاریخ کامل ایران» توسط انتشارات آسمان علم منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. او در طول دوران سیاسی خود در مجموع بیست و چهار منصب داشت و چهار بار نخست وزیر ایران بود. این دیوان بسیار مهم بود و نقش مهمی در اقتصاد آل بویه بازی می‌کرد به همین علت بیشتر کارگزاران برای به‌دست آوردن این دیوان با همدیگر رقابت می‌کردند. موضوع کتاب شامل تاریخ، تاریخ ایران، دوره اول پارسی, از صدر اسلام تا مغول, تاریخ ایران بعد از اسلام می باشد.

این بخش، از شکل جغرافیایی فلات ایران آغاز و با مطالبی درباره آمدن آریانها به فلات ایران، مذهب، اخلاق، خانواده، طبقات و شکل حکومتی آنها ادامه می یابد. «تاریخ ایران باستان» یا «تاریخ مفصل ایران» یک مجموعه سه‌جلدی نوشته حسن پیرنیا ملقب به مشیرالدوله، سیاستمدار، حقوق دان و تاریخ‌نگار ایرانی اواخر دوره قاجار است. مشیرالدوله که سال‌ها در سمت‌های گوناگون دولتی از جمله نخست‌وزیری فعالیت داشت. کتاب در سال ۱۳۰۶ منتشر شد و مدتی بعد گزیده‌ای از آن به اسم «ایران قدیم» تدوین شد که به عنوان کتاب درسی در مدارس تدریس می‌شد. دوره پس از اسلام که از آغاز اسلام تا انقراض سلسله قاجاریه را در برمی‌گیرد توسط عباس اقبال آشتیانی نوشته شده است.

در شمال ایران بادهای باران آور زیاد می وزد ولی وقتی که به کوه های بلند البرز بر می خورد غالبا به طرف جنوب آن تجاوز نمی کند از این جهت در گیلان و مازندران بارندگی زیاد می شود در صورتی که صفحات جنوبی این کوه خشک است. بادهایی که در ایران می وزد از دو سمت است شمال غربی و جنوب شرقی اولی از اثر بادهای تند شمال امریکا است که از اقیانوس اطلس عبور کرده از راه دریای مغرب به شامات و آسیای صغیر می رسد و از آنجا به ایران و هند میگذرد دومی از اقیانوس هند تولید شده به طرف ایران می وزد. علت این که جهت این بادها تغییر نمی کند از این جاست که بادهای مذکور باید از دالان تنگ سلسله های جبال بگذرد و بدیهی است که کوهها جا و جهت عوض نمیکنند. در بعضی از قسمت های ایران بادها مانند باد ۱۲۰ روزه سیستان وزش منظم و تند دارد.

حسن پیرنیا (Hassan Pirnia) در سال 1250 شمسی در نائین اصفهان متولد شد. پدر او نصرالله‌خان نائینی و مادرش فرزند حاجی میرزا تقی آجودان بود. حسن پیرنیا دروس مقدماتی را از معلمان سرخانه آموخت که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به میرزا محمد باقر بواناتی اشاره کرد. پیرنیا علاوه‌ بر یادگیری دروس زبان انگلیسی و عربی در این کلاسها، روحیه‌ی آزادی‌خواهی را نیز از معلم خود می‌آموخت.

نويـسنده‌ي اين كتاب، مـيرزا حسن‏خان پيرنيا(مشيرالدوله)، از مـردان خوش‌نام مشروطه بود كه هم‏زمان با پادشاهى رضا شاه پهلوى مانند بسيارى ديگر از رجال شايسته‌ي ملى، از سياست كناره گرفت و خانه‌نشين شد. اين گوشه‌نشينى و ثبات پديدآمده در كشور، موجب شد كه او رو به نوشتن نهاده و آثار ارزشمندي چون «تاريخ مفصل باستان ايران» را بنگارد. مساحت فلات ایران دو میلیون و ششصد هزار کیلومتر مربع یا تقریبا پنجاه و پنج هزار فرسخ مربع می باشد. ایران امروزی از این مساحت دارای شصت و سه درصد یا تقریبا دو ثلث از كل است و آنچه باقی می ماند متعلق به ممالکی است مانند افغانستان و بلوچستان و غیره که در اثر حوادث تاریخی از اوایل قرن سیزدهم هجری متدرج از ایران جدا شده اند. آب و هوای فلات ایران خشک است بخصوص در قسمت مرکزی آنکه موسوم به کویر لوت و یکی از گرم ترین جاهای دنیا است. به استثنای گیلان و مازندران و سواحل خلیج پارس که بارندگی در آنجاها زیاد است در سایر نقاط ایران مجموع مقدار باران در عرض سال تقریبا از سه گره و نیم تا چهارگره و نیم تجاوز نمی کند .

این مرز و بوم پهناور، شامل جلگه وسيع و بلندی است که از هر طرف کوههای بلند آن را احاطه دارد. در شمال کوههای البرز که مانند زنجیری از شرق به غرب امتداد یافته، این کوهها در غرب از کوه های ارمنستان جدا شده و از جنوب دریای خزر گذشته به واسطه کوه بابا به هندوگه پیوسته و این هم به هيمالايا بلند ترین کوه های عالم متصل است. در مغرب فلات کوههای کردستان یا زاگروس واقع است که از شمال به جنوب رفته و بعد به طرف جنوب و شرق برگشته به دریای عمان می رسد. جلد اول کتاب از شکل‌گیری حکومت مادها در ایران آغاز می‌شود و تا پایان حکومت خشایارشاه هخامنشی را دربر می‌گیرد. در این جلد، پیرنیا  علاوه بر پرداختن به اوضاع داخلی ایران، اوضاع مناطق دیگر همچون مصر، آشور و بابل و روابط ایران و یونان را هم بررسی کرده است. یکی از مهم‌ترین موضوعات کتاب اول، شیوه قدرت‌گیری کوروش در ایران و جنگ‌های خشایارشاه با یونان است.

در مورد دیوان‌هایی که در زمان حکومت آل بویه وجود داشته است منابع مختلف، تعداد متفاوتی بیان کرده‌اند. مهم‌ترین رکن دیوانسالاری آل بویه دیوان وزارت است چون که بعد از شاه، اولین شخص حکومت وزیر بود که وظیفه کارهای دیوانی و حکومتی را او انجام می‌داد. یکی از دلایل ایجاد این دیوان، آگاهی بر دانش فارسی و ادبیات آن بود تا بتوانند در برابر بغداد مسلط تر باشند. دیوان عرض فرماندهی و ساماندهی امور سپاه مثل رسیدگی به وضعیت آذوقه و برطرف کردن نیازهای سربازان، پرداخت کردن مقرری، تهیهٔ اسلحه، ثبت نام سربازان و ثبت ملیت آنها را بر عهده داشت.

در وسط فلات ایران کویری است که اهالی جنوبی آن را لوت می نامند و با وجود اینکه پست ترین قسمت فلات ایران است باز بلندیش به ۶۰۹ متر می رسد عبور از کویر برای کاروان ها از جهت با تلاقها و ریگ روان خطرناک می باشد. کتاب تاریخ ایران باستان نخستین کتابی است که به شیوه علمی و بر اساس مستندات و کشفیات باستان‌شناسی دربارهٔ گذشته تاریخی ایران نگاشته شده و هنوز هم مورد توجه است. پیرنیا که هم‌عصر روشنفکران و متفکرانی مانند سعید نفیسی، عباس اقبال آشتیانی و سیدحسن تقی‌زاده بود از آنها هم در نوشتن این اثر بزرگ یاری گرفت و در نهایت کتابی علمی بر پایه منابع موثق و تحلیل‌های علمی و تاریخ‌نگارانه نوشت. برای دریافت کتاب تاریخ ایران (قبل از اسلام) و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

این کتاب، عاری از غلو و زیاده‌گویی، با وسواس حسن پیرنیا (مشیرالدوله) در هرچه مستندترکردن آن، بس ستودنی گشته و اظهارنظرهای درج‌شده در کتاب، بدون بزرگنمایی و قابل‌اطمینان می‌باشد. این کتاب، عاری از غلو و زیاده‌گویی، با وسواس حسن پیرنیا (مشیرالدوله) در هرچه مستندترکردن آن، بس ستودنی گشته و اظهارنظرهای درج‌شده در کتاب، بدون بزرگنمایی و قابل‌اطمینان می‌باشد. اين كتاب، عاری از غلو و زیاده‌گویی، با وسواس حسن پیرنیا (مشیرالدوله) در هرچه مستندترکردن آن، بس ستودنی گشته و اظهارنظرهای درج‌شده در کتاب، بدون بزرگنمایی و قابل‌اطمینان مي‌باشد. دوران ایران باستان دوران تشکیل دولت ماد تا زمان انقراض ساسانیان به دست اعراب است. پیش از مهاجرت آریائیان به فلات ایران، اقوامی با تمدن‌های متفاوت در ایران می‌زیستند.