آثار تماشایی و ارزشمندی که صحبت آن‌ها در برنامه‌ی کتاب‌باز به میان آمده و توسط مجری این برنامه، کارشناسان و یا مهمانان آن در قسمت‌های مختلف، به مخاطبان پیشنهاد شده‌اند. میرایی و فرار از سرنوشت که مرگ نقطه‌ی پایان آن است، همواره از دغدغه‌های قهرمانان داستان‌ها بوده. مردِ داستان کتاب مرگ ایوان ایلیچ نوشته‌ی لئو تولستوی نیز یکی از همین انسان‌هایِ گرفتارست، این کتاب از جمله کتاب‌های معرفی شده در برنامه‌ی کتاب‌باز است که توجه بسیاری را به این اثر کلاسیک جلب کرد.

یکی دیگر از پیشنهادات جذاب و قابل‌توجه برنامه‌ی کتاب‌باز، فیلم بریتانیایی «سخنرانی پادشاه» است. این فیلم در ژانر درام تاریخی و به کارگردانی «تام هوپر» و نویسندگی «دیوید سیدلر» است که در سال ۲۰۱۰ اکران گردید. در یک کلمه می‌توان گفت که داستان این فیلم، تصویرگر اهمیت تلاش و استقامت و تمرین است. از دیگر کتاب‌های معرفی شده در برنامه‌ی کتاب‌باز، می‌توان به کتاب “فقر احمق می‌کند” اشاره کرد. نویسندگان این کتاب، الدار شفیر و سندهیل مولاینیتن، به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های انسان امروز، یعنی چالشِ مدیریت مالی و زمانی، می‌پردازند. این کتاب با مقدمه‌ای مفصل، از معضلات اقتصادی جهان امروز و سایر دغدغه‌هایی که آنها را تشویق به تألیف این کتاب کرده است، با خواننده‌ی خود صحبت می‌کنند و ذهن شما را برای مطالعه‌ی فصل‌های پیش‌رو آماده می‌کنند.

سوگ‌‌ امتداد طبیعیِ عشق است، پاسخی سالم و عاقلانه به فقدان. اینکه شما احساس می‌کنید دیوانه شده‌اید دلیل نمی‌شود دیوانه باشید. بعضی از کتاب‌ها به راحتی در قلب آدم جا باز می‌کنند و خواندن این کتاب‌ها قطعا تجربهٔ زیبایی را برایمان رقم خواهد زد. او در سنین جوانی، دچار بیماری افسردگی شد و البته خودش را نجات داد.

این اثر نیز اقتباسی از رمانی با همین نام از «استیفن کینگ» بزرگ است. داستان فروپاشی زندگی مشترک آقا و خانم کریمر و تاثیری که این نزاع و جدایی بر فرزند کوچ‌شان «بیلی» می‌گذارد، محوریت این اثر ماندگار است. «تد کریمر» غرق در کار خود به عنوان کارمند سخت‌کوش یک آژانس تبلیغاتی است و فرصت چندانی برای پرداختن به امور خانواده ندارد. همسرش «جوانا»، به همین دلیل او را ترک می‌کند و بعد از این جدایی علاوه بر کار طاقت‌فرسای خود، زمان بیشتری را نیز به فرزند خود اختصاص دهد.

سپس در سال 59 به ایران بازگشت و بعد از چند سالی تدریس فرانسه، در سال 1366 در نشریه هفتگی سروش مشغول به کار نقدنویسی شد که شروعی جدی برای نقد بود. مسعود فراستی تا به امروز در دانشکده‌های سوره، سینما تئاتر، باغ فردوس و… تحلیل فیلم تدریس کرده است. توصیه‌ی قابل‌توجه دیگر برنامه‌ی کتاب‌باز از آثار ماندگار سینمای دنیا، فیلم تامل‌برانگیز «شکارچی گوزن» است. این فیلم در سال 1978 به کارگردانی «مایکل چیمینو» تولید شد. دراین قسمت از برنامه کتاب باز، سروش صحت میزبان مهران مدیری بود. در فصل چهار برنامه کتاب باز که از شهریور 98 آغاز به پخش کرد کارشناس جدیدی به برنامه اضافه شد به‌نام منصوره مصطفی زاده به عنوان کارشناس کتاب کودک که از روش‌های علاقه‌مند کردن بچه‌ها به کتاب صحبت می‌کرد.

او پیشنهاد اجرای این برنامه را صرفا به دلیل علاقه‌اش به حوزه کتاب، کتابخوانی و هم‌صحبتی با افراد مختلف در مورد کتاب قبول کرده است. جهت مشاهده تمامی قسمت های برنامه کتاب باز، با حضور همه کارشناسان از جمله دکتر مجتبی شکوری، احسان عبدی پور، رشید کاکاوند و … آخرین مورد از مجموعه فیلم‌های پیشنهادی برنامه‌ی کتاب‌باز، فیلم «روانی»، به کارگردانی «آلفرد هیچکاک» است که تولید سال1960 است. این فیلم محصول کشور آمریکا و در ژانر وحشت و رازآلود می‌باشد. این فیلم غافلگیرکننده و وحشتناک بر اساس کتاب «روانی» اثر «رابرت بلاک ساخته شده است. «هیچکاک» برای لو نرفتن داستان تکان‌دهنده‌ی این فیلم سینمایی و غافلگیری تماشاگران در هنگام مشاهده‌ی فیلم، تمام نسخه‌های موجود از این کتاب را خریداری و همه‌ی جزئیات ساخت این شاهکار طلایی را از کمپانی سازنده‌ی فیلم نیز پنهان کرد.