همچنین، با نقش علم و تفکر نقاد در دموکراسی، ضرورت آموزش علم و چگونگی رویکرد شکاکانه به رسانه­ها آشنا می‌شوید. هدف این است که در پایان دوره به درک جامعی از تفکر نقاد، مؤلفه‌های آن و همچنین ضرورت فراگیری این تفکر برسید. با تقویت این مهارت در کودکان، نه‌تنها آینده‌ای مطمئن‌تر برای آن‌ها فراهم می‌شود، بلکه توانایی ایجاد تغییرات مثبت در محیط اطرافشان را نیز خواهند داشت. اکنون که با اهمیت و روش‌های پرورش تفکر انتقادی آشنا شده‌اید، فرصت را غنیمت بشمارید و این هدیه ارزشمند را به کودکان خود تقدیم کنید.

نحوه استفاده از این کتاب بدین‌نحو است که معلم و کودکان متنی را به نوبت می‌خوانند یا با هم می‌خوانند و بعد معلم فهرستی از اهداف و سوال‌ها تهیه می‌کند و درباره آنها با کودکان به گفت‌وگو می‌نشیند. خلاصه کرده است و به هر روی با ظاهر شدن تدریجی پیامدهای مخرب این موانع در زیست جمعی، حساسیت بیشتری نسبت به این مسائل و تلاش گسترده‌ای برای برون‌رفت از آنها جست‌وجو می‌شود که یکی از آنها نیز توسل به تفکر نقاد است. بدین‌ترتیب تفکر نقاد، نه باور است و نه به گزاره‌های خاص علمی یا اعتقادی دلالت می‌کند، بلکه برعکس روندی است که با تبحر در آن، آدمی می‌تواند از خطاهای موجود در افکار خود و دیگران آگاه شود.

همچنین با قواعد تجربی و اکتشافی نیز آشنا خواهیم شد؛ میان‌برهایی ذهنی که ما به هنگام تفکر از آن‌ها استفاده می‌کنیم. این میان‌برها هرچند در بسیاری موقعیت‌ها کارآمد هستند ولی ممکن است باعث گمراهی ما هم بشوند. تفکر نقاد یک فرآیند فکری منظم و منسجم است که افراد را قادر می‌سازد اطلاعات و ایده‌ها را به طور عمیق و دقیق تجزیه و تحلیل کنند. این مهارت به فرد این قابلیت را می‌دهد که بتواند از پذیرش بی‌پرسش اطلاعات، فراتر برود و به طور انتقادی و منطقی نسبت به آن‌ها نگاه کند.

شما در این کتاب با ترفندهای مغز برای گمراه کردن و سوق دادن ما به سمت نتیجه‌گیری‌هایی آشنا می‌شوید که ارتباط چندانی با واقعیت ندارند. همچنین راهبردهایی به شما معرفی می‌شوند که می‌توان از آن‌ها برای مبارزه با فریب‌های ذهن بهره برد. در واقع در این کتاب به بررسی «فراشناخت» می‌پردازد؛ یعنی اندیشیدن دربارهٔ خود تفکر. در بخش آخر کتاب، نوولا رویکردها و تکنیک‌هایی را ارائه می‌دهد تا به ما کمک کند تفکر نقاد را در هر جنبه از زندگی خود به کار ببندیم.

همه علاقه‌مندان به کتاب‌های روان‌شناسی و شناخت ذهن مخاطبان این کتاب‌اند. کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب این سایت نزد وینش محفوظ بوده و استفاده از بخش یا تمامی مطالب این وب سایت بدون کسب اجازه کتبی ممنوع و دارای پیگرد قانونی می باشد. همه ما را به خواندن کتاب تشویق می‌کنند، اما چیزی که جایش خالی است نقد کتاب است. وینش دوست دارد شما را دعوت کند که به این پرسش ها بیندیشید و شاید بخواهید نتیجه تفکرتان را با ما در میان بگذارید. برای تهیه سریع کتاب از کتاب‌فروشی‌های آنلاین این گزینه را انتخاب کنید. شما می توانید با ثبت نظر و امتیاز خود ما را در بهبود محصولات یاری رسانید .

کودکان سنجشگر | هم‌میهندر دهه‌های اخیر التفات به «تفکر نقادانه» (Critical Thinking) افزایش پیدا کرده است و در ایران نیز خوشبختانه به‌خصوص در یک دهه اخیر شاهد تألیف و ترجمه آثاری مهم دراین‌زمینه بوده‌ایم. تفکر نقادانه یا «اندیشیدن سنجشگرانه» مهارتی نرم است که افراد باید به‌مرور آن را بیاموزند و با کسب تجربه در کاربرد آن، قوای ذهنی خود را تقویت کنند. تفکر نقاد لزوماً به‌معنای تفکر منفی یا کاوش برای یافتن اشتباه‌ها و عیب‌جویی نیست بلکه آن را بهتر است فرآیندی بی‌غرضانه و بدون جهت‌گیری دانست که هدفش ارزیابی ادعاها و آرای خود و دیگران است. برای نمونه پژوهش‌های عصب‌شناختی و فراشناختی (اندیشیدن به تفکر) می‌گویند که «ذهن فریبکار» انسان مدام در حال تولید خاطره‌ها، باورها و مشاهداتی گمراه‌کننده است.

یکی از ویژگی‌های برجسته تفکر انتقادی، کنجکاوی طبیعی است که در کودکان وجود دارد. دکتر نوولا در سال ۲۰۰۹ به عضویت کمیتهٔ Skeptical Inquiry درآمد که سازمانی بین‌المللی با هدف ارتقای علم و منطق است. وی به‌طور منظم مقالات خود را در ستون ثابتی در نشریهٔ این سازمان منتشر می‌کند. وی همچنین در سال ۲۰۱۱ به مقام عضو ارشد بنیاد آموزشی جیمز رندی۳ و مدیر پروژهٔ پزشکی علم‌بنیاد منصوب شده است.

این رویکرد به طور مستقیم به تقویت مزایای تفکر انتقادی در کودکان کمک می‌کند و پایه‌ای برای شکل‌گیری ایده‌های نو و خلاقانه فراهم می‌آورد. یادگیری از افراد مختلف یکی از روش‌های مؤثر برای گسترش فواید تفکر انتقادی در کودکان است. با کمک والدین و مربیان، کودکان می‌توانند دیدگاه‌های مختلفی را بشنوند و خود به تحلیل آن‌ها بپردازند. این تبادل اطلاعات موجب تقویت توانایی ارزیابی و تصمیم‌گیری صحیح در آن‌ها می‌شود و مزایای تفکر انتقادی در کودکان را بیشتر می‌کند. تفکر انتقادی یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها برای رشد شناختی و اجتماعی کودکان به شمار می‌آید. این مهارت به کودکان کمک می‌کند تا به‌طور مؤثرتر با مشکلات روبه‌رو شوند، اطلاعات را تحلیل کنند و تصمیمات بهتری بگیرند.