ناداستان نیز برای هدفی که من داشتم عالی بود، اما گاهی اوقات داستان به شما اجازه می دهد حتی عمیق‌تر بروید. می‌تواند به شما این امکان را بدهد که از فانتزی به عنوان راهی برای کشف ایده‌ها و تجربیات استفاده کنید. برای من، افسردگی اغلب با میل به سکونت در زندگی های موازی همراه بود، زندگی‌هایی که در آن کاری متفاوت انجام داده بودم و در مکانی متفاوت زندگی‌ام پایان یافته بود. فکر می‌کنم کتابخانه نیمه شب این ایده را بررسی می کند و آن را به سطح بعدی می برد. کتاب “کتابخانه نیمه شب” رمانی جذاب و خواندنی است که توسط نویسنده‌ای به نام مت هیگ نوشته شده است. این کتاب با داستانی جذاب و اندیشه‌های فلسفی، خوانندگان را به یک سفر عمیق و پرمعنا دعوت می‌کند.

از میان کتاب‌های او که به فارسی ترجمه شده‌اند می‌توان به کتابخانه نیمه شب، چگونه زمان را متوقف کنیم و دلایلی برای زنده ماندن اشاره کرد. نورا سید دختری نوزده ساله است که فکر می‌کند سمبل شکست است. انگار شکست با ژنتیک او درآمیخته و قرار نیست هیچوقت، حس رضایتمندی را تجربه کند.

رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب» نوشتۀ مت هیگ یک رمان فلسفیِ خوشخوان درباب معنای زندگی و اضطراب‌های وجودی. رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب»، با عنوان اصلی The Midnight Library، رمانی است فانتزی – فلسفی دربارۀ امکان تجربۀ چندین و چند زندگی. متن اصلی رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب» نخستین بار در سال 2020 منتشر شده است. رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب» دربارۀ زنی تنها و سی‌وپنج‌ساله به نام نورا سید است که در زندگی احساس پوچی و بی‌معنایی می‌کند. او فلسفه خوانده، اهل موسیقی است و زمانی هم خوانندة یک گروه موسیقی بوده، اما موسیقی را هم، مثل خیلی از کارهای دیگر زندگی‌اش، رها کرده و اکنون در یک فروشگاهِ وسایل موسیقی کار می‌کند. نورا در رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب» زنی‌ست که حس می‌کند در زندگی شکست خورده است.

هرچند عمده فعالیت نشر در حوزۀ بزرگسال است ولی مدتی است که با چاپ عناوینی در حوزۀ کودک و نوجوان وارد این عرصه هم شده است. نکته ای که درباره زندگی مت هیگ وجود دارد این است که، او خودش سالها درگیر بیماری افسرگی بوده است و نقطه اوج این بیماری را نیز در بیست و چهارسالگی تجربه می‌کند. جایی که او درست مثل نورا در رمان تصمیم می‌گیرد به زندگی‌اش پایان دهد اما توانست بر این بیماری غلبه کند و داستان خودش و این فروپاشی روانی را نیز در کتابی به نام دلایلی برای زنده ماندن در سال 2015 به رشته تحریر درآورد.

اگر شما هم طرفدار داستان سرایی های جذاب و تخیلی هستید، کتابخانه نیمه شب قطعا شما را مجذوب خود خواهد کرد. در کل، این کتاب نوشته مت هیگ یک اثر استثنایی است که به عمق زندگی انسان نفوذ می‌کند و خواننده را به تجربه‌ی عمیقی از زندگی می‌برد. یکی از مهم‌ترین جنبه‌های این کتاب، بحث درباره مفهوم پشیمانی و قدرت انتخاب است.

از دیگر آثار او می‌توان به کتاب‌ غیرداستانی «دلایلی برای زنده ماندن» و رمان‌های «چگونه زمان را متوقف کنیم»، «انسا‌ن‌ها» و «گربه بودن» اشاره کرد. هیگ نویسنده‌ای با آثاری پرفروش و پُرمخاطب است و به خاطر آثارش جوایز بلو پیتر و اسمارتیز را دریافت کرده است. دربارۀ ترجمۀ فارسی رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب» رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب» با ترجمۀ امین حسینیون در نشر ثالث منتشر شده است. امین حسینیون، متولد 1361 در تهران، داستان‌نویس، مترجم و فیلمنامه‌نویس ایرانی است. حسینیون تحصیلکردۀ رشتۀ سینما با گرایش فیلمنامه‌نویسی و نیز دارای فوق لیسانس ادبیات نمایشی است. او، هم در حوزۀ ادبیات کودک و نوجوان و هم در حوزۀ ادبیات بزرگسال، داستان نوشته است.

این کتاب همچنین انتخابی عالی برای شروع مطالعه ژانر ادبیات گمانه‌زن است. کتاب کتابخانه نیمه شب نوشتهٔ مت هیگ و ترجمهٔ امین حسینیون است و نشر ثالث آن را منتشر کرده است. داستانی دربارهٔ کتاب و کتاب‌خوانی و تجربهٔ زندگی‌های مختلف. کتاب خاطرات او «دلایلی برای زنده ماندن»، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها بود و به مدت 46 هفته در فهرست ده کتاب برتر بریتانیا ماند.

با توجه به پیام‌های قوی امید و انعطاف‌پذیری که در آن مطرح شده، این اثر قادر است با هر سن و سالی ارتباط برقرار کند. وی در هر دو حوزه کتاب داستانی و غیر داستانی برای کودکان و بزرگسالان فعالیت میکند. درون مایه اصلی کتاب های هیگ با الهام از بیماری افسردگی است که او در دوران جوانی با آن مواجه شده است.

مت تحصیلاتش را در دانشگاه هال در رشته زبان انگلیسی و تاریخ به پایان برد و تا به حال آثار داستانی و غیر داستانی زیادی برای کودکان و بزرگسالان نوشته است. مت در بیست و چهار سالگی به افسردگی شدیدی مبتلا شد که سالیان سال تحت نظر پزشک قرار داشت. نورا با هدایت خانم الم، کتابدار عجیب و غریب، به دنیایی از کتاب‌های بی‌نهایت وارد می‌شود، هرکدام نمایانگر زندگی‌های مختلفی هستند.