این رژیم به دنیا نشون داد که دانشِ ژنتیک چطور میتونه تحریف بشه. دولتِ هیتلر برای حذفِ خصوصیاتی که از نظرِ خودش نامطلوب بود، به یوژنتیک متوسل شد، و گروههایی مثلِ یهودیها یا کولی‌ها و افرادِ معلول رو هدف قرار داد. چیزی از این واقعه نگذشته بود که رهبرای آلمانِ نازی همین مفهوم رو برای قتل‌عامهای هولناکِ خودشون به کار گرفتن. مثلاً میتونستن دقیقاً بگن که فلان سلول قراره بعد از گذشتِ 60 ساعت، هر 12 ساعت یکبار تقسیم بشه و به سیستمِ عصبیِ این کرم تعلق پیدا کنه. این خصوصیات در طولِ زمان به صورتِ طبیعی انتخاب میشن، به این صورت که بعضی از فرزندان زنده میمونن و بعضی دیگه می‌میرن.

برای بیماریهایی مثلِ سرطان، تشخیصِ ژنتیکی تنها از طریقِ بررسیِ ژنومِ کاملِ بیمار امکان‌پذیره. یکی از دلایلی که سالِ 1990 پروژه‌ی ژنومِ انسانی کلید خورد هم همین بود. خواندن کتاب ژن -که کتاب جمع‌وجور و کوچکی هم نیست- این فرصت را به ما می‌دهد تا از نمایی نزدیک‌تر و شخصی با این موضوعات مواجه شویم. اصلاً عنوان فرعی کتاب «تاریخ  خودمانی» یا صمیمی یا نزدیک است.

اینکه چطور ممکن است این همه اطلاعات با یک زبانی منتقل شود که فقط چهارتا حرف دارد. اما طبق معمول هرچه در مطالعه‌ی طبیعت جلوتر می‌رویم پیچیدگی‌ها مدام بیشتر و بیشتر می‌شود. کتاب، سعی می‌کند تا این پیچیدگی‌ها را قدم به قدم توضیح بدهد. ما در متن پادکست در جاهایی به اشتباه گفتیم که اسیدهای آمینه واحدهای سازنده‌ی ژن‌ها هستند که درست نیست، و اسیدهای نوکلئیک واحدهای سازنده‌ی DNA هستند. از این اشتباه ما که بگذریم، کتاب ژن تصویری ارائه می‌کند که برای خواننده‌ی غیرمتخصص قابل درک و دنبال کردن باشد.

محیطِ این بوکسور، یعنی مشتهای محکمی که هربار از سمتِ حریف دریافت کرده هم  طبیعتاً روی شکلِ دماغش تأثیرگذار بوده. با این همه، نمیشه خصوصیاتِ قابلِ مشاهده ای مثلِ اندازه و شکلِ دماغِ یک شخص رو فقط و فقط به بروزِ ژنها نسبت داد. زمان ارسالشون مثل همونی بود که توی سایت گفته بودند و پشیتبانیشون عالی بود همچنین کیفیت بسته بندی ام حرف نداشت و کتاب بدون هیچ مشکلی به دستم رسید. اصلاً آیا خودِ پرسیدنِ این سؤال کارِ درستیه؟ با پرسیدنِ این سؤال در واقع ارزشِ جانِ یه انسانِ بالقوه رو زیرِ سؤال بردیم، همون کاری که نازی‌های آلمان بر اساسِ یوژنتیک انجام میدادن.

سیدارتا موکرجی زندگی نامه ای از ژن را با همان مهارت، درخشانی و روشنی بیوگرافی سرطان خود نوشته است. این کتاب برای کسانی که هیچ چیزی از ژنتیک نمی دانند هم جذاب و قابل فهم است. ، ژن برای هر کسی که دغدغه ی آینده ی بشریت را دارد کتابی لازم و ضروری است. این کتاب از کتبدانش زمان ما است که توسط یک استاد صمیمانه توضیح داده شده است. او با نثری عالی و غریزه ی ذاتی برای دراماتیک نوشتن ، قرن ها تحقیق و آزمایش را توصیف می کند … از ارسطو و فیثاغورس گرفته تا مندل و داروین ، از بووری و مورگان گرفته تا کریک ، واتسون و فرانکلین ، تا مبتکران انقلاب قرن بیست و یکم که از ژنوم انسان نقشه برداری کردند.

نتیجه این شد که این ماده‌موش بچه‌ای به دنیا آورد که میتونست تغییرِ رنگ بده. ژن‌درمانی برای اولین بار دهه‌ی 1980 موردِ استفاده قرار گرفت. اون زمون، طرحِ دانشمندا این بود که با استفاده از یه ویروس، ژنها رو به درونِ بدنِ یه میزبانِ زنده منتقل کنن. اول باید ژنِ موردنظر رو روی ویروس سوار میکردن، و بعد اون ویروس رو داخلِ بدنِ میزبان میفرستادن تا اونجا واردِ سلولها بشه و ژنی که حمل میکرده رو تکثیر کنه. با این حال، تعیینِ جنسیت صرفاً بر اساسِ یه دونه ژن به اسمِ اس.‌آر‌.وای (SRY) صورت میگیره که درونِ کروموزومِ ایگرگ قرار داره.