فرامدرسه توسط دکتر غلامرضا توکلی راهاندازی شده تا از طریق توسعه فردی و ارتقاء شخصیت حرفهای افراد به آنها کمک کند که برای خود یک زندگی شخصی، حرفهای و اجتماعی درشأن و قابل افتخار بسازند. هدف نویسنده این است که به ما راهی نشان دهد که به واسطه آن بتوانیم کتابهای خوب بیشتری را مطالعه کنیم و ردپای پررنگتری از آنها در زندگی خود ایجاد کنیم. همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید. فیورلا و مایر معتقدند که بسیاری از مهارت های زندگی و مهارت های اجتماعی که این روزها به عنوان پایههای رشد و موفقیت معرفی میشوند، به تمرینهای یادگیری مولد نیاز دارند. پاسخ این «چرا»ها کمک میکند درک عمیقتری از یادگیری پیدا کنیم.
خوب است به یادداشتهایمان هم مراجعه کنیم و مطمئن شویم همه نکات مهم و اصلی را در خلاصه کتاب آوردهایم. تجربه شخصی من این است که نوشتن این خلاصه کتاب هم در ارزیابی فهمی که از کتاب داشتهام بسیار مفید است و هم کمک میکند محتوا را بهتر به خاطر بسپارم. هر از گاهی – مثلا پایان هر سال – خلاصه کتابهایی که نوشتیم را مرور کنیم و با این کار هم ایدههای اصلی عمیقتر در ذهن مینشینند و هم فرصتی برای پیدا کردن ارتباط بین ایدههای مختلف بدست میآوریم. احتمالا برای شما هم پیش آمده که کتابی را خواندهاید، حتی موقع خواندن کتاب لذت هم بردید، اما وقتی خواستید دربارهاش با کسی صحبت کنید چیزی از محتوای کتاب در ذهنتان نمانده. در خلاصه کتاب چطور کتاب بخوانیم از این مشکل، علت و راه حلاش حرف میزنیم در اپیزود ۳۹ پادکست بیپلاس.
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید. هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید. یکی از علتهایی که ما دوستان متممی را در همهٔ درسها به کامنتگذاری و ثبت تمرین تشویق میکنیم همین نکته است.
پس یکی از مهمترین نکات در پاسخ به سوال چگونه کتاب خواندن یک عادت می شود این است که نظم در برنامه مطالعه را رعات کنید. مفاهیمِ کتاب را آهسته آهسته بفرستید توی مغزتان، تا برود و سر جایش بنشیند. حالا که فهمیدید چه کتابهایی بخوانید و کتابهای مناسب را پیدا کردهاید رهایشان نکنید. ممکن است برای خیلیها سوال پیش بیاید که چگونه عادت به مطالعه کنیم، ایدهای که به شما بسیار کمک خواهد کرد این است که برای انتشار خلاصههای خودتان وبلاگ یا کانال تلگرام هم بزنید. شوق خلاصه کردن و قرار دادن خلاصههای کتاب در یک جای مشخص باعث ایجاد عادت به کتابخوانی شما میشود. علاوه بر این پیشنهاد میکنم که مورد بعدی را حتما رعایت کنید.
دوریالِ شبکه سه که نگاه نمی کنید تا منتظر آخرش باشید ببینید چه میشود. اصطلاحی که من در این مورد دارم این است که کتابهای خوب را باید خورد! «پادوک» پادکست کتابخوانی است که ضمن خواندن کتابهای مختلف، معرفی مختصری نیز از اثر و نویسندهاش ارائه میکند. این پادکست تاکنون داستانهایی از کافکا، روبرتو بولانیو، شیرزاد حسن، کورت توخولسکی را خوانده و معرفی کرده است. محسن پور رمضانی در هر قسمت از پادکست «کتابگرد» یک مهمان دارد که با او درباره قصه زندگیاش و کتابهایی که خوانده گفتوگو میکند.
در این بین تعدادی پادکست درباره کتاب هم هستند که به بهانه خود کتاب و با هدف معرفی کتاب و خوانش آنها ساخته و منتشر میشوند. در ادامه تعدادی از بهترین پادکستها با موضوع کتاب را معرفی میکنیم اگر خوره کتاب هستید یا به شنیدن کتاب صوتی عادت دارید، این معرفی را از دست ندهید. نقل قول مشهوری از توماس آکویناس میگوید «از فردی که فقط یک کتاب خوانده دوری کن». اگر در مورد موضوعی فقط یک کتاب بخوانیم دانشمان در موردش احتمالاً سطحی و غیرقابل اتکا خواهد بود. در عوض خواندن کتابهای مرتبط علاوه بر اینکه دانش بیشتری در آن حوزه به ما میدهد باعث خواهد شد ارتباط بین مفاهیم و ایدهها بهتر در ذهنمان ثبت شوند و محتوا را بیشتر و عمیقتر به خاطر بسپاریم.
بنابراین در آن درس نیز به شکلی دیگر و برای هدفهایی دیگر از محتوای این کتاب استفاده خواهیم کرد. در این پادکستها علی بندری نوع تفکر جدیدی را به مامعرفی میکند. الباقی این ماجرا با ماست که کدام تفکر را پی بگیریم و برویم اصل کتاب را بخوانیم تا بیشتر در آن کتاب عمیق شویم. البته این پادکست ها میتواند افراد را علاقهمند به کتابخوانی یا مسابقه های کتابخوانی هم بکند. موضوعات مختلفی در این پادکست ها بیان می شود که میتوانید حتی در جمع های دانشجویی موج کتابخوانی راه بیاندازید و از آنها بهترین بهره را ببرید. همانطور که قبلا هم گفته ام (اینجا)، در پاسخ به این سوال که چرا کتاب خواندن مفید است و اهمیت کتاب خواندن در چیست باید بگویم که کتاب قرار است به بهبود کیفیت زندگی ما کمک کند.
مریم شبانی، امین آرامش، حسن محدثی، عبدالجبار کاکایی، هوشنگ مرادی کرمانی و مجتبی شکوری از جمله مهمانان دعوتشده به این پادکست کتاب هستند. اگر که شما علاقه مند به کتاب و کتابخوانی هستید، و می خواهید اصول کتابخوانی را یاد بگیرید از آنجا که علاقه بسیار زیادی به کتاب خواندن دارم، کتاب های مختلفی را در این سایت ساده سازی می کنم و قرار می دهم, می توانید مطالب سایت خودبیداری را هر روزه دنبال کنید. اولین مهارت مهم این است که بفهمیم چه کتابی ارزش خواندن دارد. برای شروع میتوانیم نگاهی به فهرست کتاب بیاندازیم، مقدمه یا چند صفحه اول را سریع مرور کنیم یا حتی یک صفحه را بصورت تصادفی باز کنیم و بخوانیم. در حدود ۱۰ دقیقه باید بتوانیم تصمیم بگیریم آیا کتاب به نظرمان جالب است و ارزش خواندن دارد یا نه.
حتی خود مهارت حل مسئله هم که در ابتدای درس آن را کنار «sense-making» قرار دادیم، بدون یادگیری مولد امکانپذیر نیست. پادکست رادیو مان اولین فرزند کتاب مان است و پادکسترهای رادیو مان برآنند تا با معرفی کتابهای تاثیرگذار و جذاب، سکوت این روزها را بشکنیم و در دنیای نوشتهها غرق شویم. در این یادداشت، خیلی خلاصه پادکستهایی را که بهنوعی در دنیای کتابها پرسه میزنند و بهعبارتی پادکست کتابخوان ها ست را معرفی میکنیم. پادکستهایی که جایگزین کتابها نیستند اما قطعاً مکمل خوبی برای آنها هستند. شما هم یک پادکست اضافه کنید تا بقیه دوستداران Podcast هم از آن استفاده کنند.
برای آشنایی با محتوای این پادکست، قبل از خرید حتما بطور دقیق و کامل به چکیده این پادکست گوش کنید تا با آگاهی و اراده کامل در خصوص خرید خود تصمیم بگیرید.
ثبت ديدگاه