محدود کردن مصرف غذاهای اسیدساز و خوردن بیشتر غذاهای قلیایی‌ساز ممکن است به دلیل توانایی رژیم در کاهش سطح لپتین و التهاب، کاهش وزن را آسان‌تر کند. این مسئله، هم بر گرسنگی و هم بر توانایی‌های چربی سوزی شما تأثیر می‌گذارد. رژیم غذایی قلیایی مبتنی بر این تئوری است که بیماری ها در یک محیط اسیدی (یعنی با pH پایین) ایجاد می شوند و برای جلوگیری از آنها باید بدن خود را قلیایی کنید یا pH آن را افزایش دهید. ادعا می کند که می توانید این کار را از طریق غذایی که می خورید انجام دهید. بادام، یک آجیل درختی محبوب، بسیار مغذی و سالم است که وجود آن در رژیم غذایی قلیایی بسیار ضروری است. بادام‌ها منبع عالی آنتی اکسیدان‌ها هستند که به از بین بردن مولکول های سلولی و سرطان کمک می کند.

رژیم قلیایی، کلم بروکسل از تجزیه ناشی از سایر غذاهای اسیدی جلوگیری می کند و در نتیجه به برقراری و حفظ تعادل pH بدن کمک می کند. همچنین مملو از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است که آن را به یک ماده عالی برای هر وعده غذایی تبدیل می کند. چون افزایش مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای گیاهی سالم را تشویق می‌کند و در عین حال غذاهای ناسالم فرآوری‌شده را محدود می‌کند. با این حال، این تصور که رژیم غذایی به دلیل داشتن اثرات قلیایی باعث بهبود سلامتی می‌شود، قابل قبول نیست. چون این ادعاها توسط هیچ مطالعه‌ی قابل اعتمادی که روی انسان انجام شده باشند، تأیید نشده‌اند و هیچ شواهد معتبری وجود ندارد که نشان دهد رژیم غذایی با سطح pH مرتبط است. نسخه‌ی انعطاف‌پذیر رژیم آلکالاین که محدودیت شدید برای مصرف آجیل و غلات در نظر نمی‌گیرد، برای سلامتی مفید است.

با وجود این ادعاها، ضروری است تبلیغات موجود را با شواهد علمی بسنجیم و حقیقت را از مبالغه جدا کنیم. در این مقاله قصد داریم اصول اصلی رژیم آلکالاین، فواید احتمالی و محدودیت‌های آن را بررسی کرده و تصویری جامع از این رویکرد تغذیه‌ای ارائه دهیم. اگر کنجکاو هستید بدانید رژیم قلیایی دقیقاً چیست و چه اثراتی روی بدن دارد، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. رژیم قلیایی همچنین به عنوان رژیم اسیدی قلیایی شناخته می شود که نشان می دهد خوردن غذاهای خاص می تواند بر سطح pH بدن ما تأثیر بگذارد. پیروان رژیم غذایی قلیایی بر این باورند که سلامت ما و پیشگیری از بیماری‌ها را می‌توان با خوردن غذاهای قلیایی‌ساز و کاهش مصرف مواد اسیدی مدیریت کرد.

اما اگر میزان کلسیم بالا باشد، رژیم اسیدی ممکن است اثر محافظت‌کننده داشته باشد. این نوع رژیم با افزایش احتباس کلسیم و فعال کردن هورمون IGF-1 که باعث ترمیم عضلات و استخوان می‌شود، سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد. بنابراین، یک رژیم غذایی پرپروتئین و اسیدساز احتمالا با حفظ سلامت استخوان مرتبط است. هنگام صحبت درباره‌ی رژیم غذایی قلیایی، درک مفهوم pH بسیار مهم است. به زبان ساده، به میزان اسیدی یا قلیایی بودن چیزی pH گفته می‌شود. اعداد پایین‌تر نشان‌دهنده‌ی اسیدی‌تر بودن و اعداد بالاتر نشانه‌ی قلیایی‌تر بودن هستند.

رژیم قلیایی برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است و موجب جایگزینی مواد معدنی از دست رفته می‌شود. پس از آن یک رژیم غذایی قلیایی اضافی اما نه یک رژیم غذایی کاملا قلیایی توصیه می‌شود، زیرا غذاهای اسیدساز خوبی نیز وجود دارند که بدن به آن‌ها نیاز دارد. برخی از طرفداران ادعا می‌کنند که رژیم آلکالین می‌تواند سرطان را معکوس کند یا از شیمی درمانی حمایت کند. بدن انسان به طور طبیعی کمی قلیایی است و PH خون آن حدود ۷.۴ است اما معده اسیدی است که به آن اجازه هضم غذا را می‌دهد. PH بزاق و ادرار بسته به رژیم غذایی، متابولیسم و ​​سایر عوامل تغییر می‌کند و می‌تواند قلیایی یا اسیدی شود.

آنتی اکسیدان‌ها بیشتر در پوست قهوه ای بادام یافت می شوند، از این رو بادام هایی که پوست آن ها برداشته شده بهترین انتخاب نیستند. بر اساس این نظریه، رژیم‌های اسیدی مانند رژیم استاندارد غربی باعث کاهش تراکم مواد معدنی استخوان می‌شوند. این نظریه به عنوان «فرضیه خاکستر اسید پوکی استخوان» شناخته می‌شود. با این حال، این تئوری عملکرد کلیه‌ها را که برای از بین بردن اسیدها و تنظیم pH بدن ضروری هستند، نادیده می‌گیرد.

با کیفیت ترین این محصولات را از فروشگاه آنلاین آجیل و خشکبار لوبلی سفارش دهید و و در اسرع وقت درب منزل تحویل بگیرید. همچنین، رژیم آلکالاین مستلزم حذف یا محدودسازی گروه‌های غذایی مهمی مثل لبنیات و غلات خاص است که می‌تواند در بعضی افراد، خطر کمبود مواد مغذی را افزایش دهد. منتقدان بر این باورند که هر برنامهٔ غذایی که تنوع کامل را نداشته باشد، ممکن است در بلندمدت رژیم متعادلی نباشد.