به همین دلیل او منابع تاریخی دیگری را نیز مطالعه کرده و از خلال آنها، زمان موردنظر و ملزوماتش را در داستان خود پیاده می‌کند چراکه معتقد است روایت‌های صحیح از خلال آگاهی‌های تاریخی به دست ما می‌رسند. الیف شافاک نویسنده ترک زبان فمینیست و لاییک است و متاسفانه رویکرود و استناد او به مولانا و شمس هم در کتابش ، نمنتج از فمینیست بودن و لاییک بودن اوست. سلام دوست عزیز منظور اینه که هز چیزی دز جهان اینه وجود خداوتد هستش یعنی شما بانگاه کردن به هر چیزی به یاد خداوند میفتی خدادتد در برگ گل نهان است و……. این دنیا به کوه می‌ماند، هر فریادی که بزنی، پژواک همان را می‌شنوی.

اسناد و اطلاعات اندکی درباره‌ی شمس تبریزی وجود دارد؛ یکی از آن‌ها «ابتدانامه»، نوشته‌ی سلطان‌ولد است و دیگری، کتاب «مقالات شمس» که به خودِ شمس نسبت داده می‌شود. بااین‌حال حتی کتاب مقالات – که از متون کهن ادبیات فارسی‌ست – نیز در شناخت شمس تبریزی چندان کمکی به ما نمی‌کند. برای دریافت کتاب دیوان شمس تبریزی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. بسیار عالی ، نمی دونم قانون ۴۰ شامل حال من میشه یا نه ،من هم در نیانش هستم و هم در حسرتش ، ۲۵ ساله عاشقم ،این کتاب عالی بود و من با هر سطرش اشک ها ریختم ،۲۵ ساله هر شب با اشک چشم خوابیدم و هر ثاتیه ام را با یا او .عمری که بی عشق بگذرد، بیهوده گذشته است. نپرس که آیا باید در عشق الهی باشم یا عشق مجازی، عشق زمینی یا عشق آسمانی، یا عشق جسمانی؟ از تفاوت‌ها تفاوت می‌زاید.

باسلام بله همه ما اونجا بودیم.تک به تک ما اون صحنه رو یاد داریم ولی از بس ذهن رو مشغول دنیا و چیزای فانی کرده این که از ابدیت و ازل غافل شدیم .وگرنه به اذن الله اونم به یاد میاری. در این دنیا که همه می‌کوشند چیزی شوند، تو “هیچ” شو. همان طور که در گلدان نه شکل ظاهر، بلکه خلا درون مهم است، در انسان نیز نه ظن منیت، بلکه معرفت هیچ بودن اهمیت دارد. هرگاه بتوانیم یکی را بدون چشمداشت و حساب و کتاب و معامله دوست داشته باشیم، در اصل در بهشتیم.

الا با خواندن ادامه کتاب، متوجه شباهت داستان مولانا با زندگی خود شده و درمی یابد که عزیز زاهارا، همانند شمس، برای آزادی و رهایی او از رنج های دنیا وارد زندگی اش شده است. آنچه مطالعه کردید چهل قاعده شمس تبریزی از کتاب ملت عشق نوشته الیف شافاک با ترجمه ارسلان فصیحی بود. شمس تبریزی از صوفیان و شاعران ایرانی است که بیشتر به دلیل رابطه‌ی معنوی‌اش با مولانا جلال الدین محمد بلخی شهرت دارد. به گمان بسیاری، دگرگونی زندگی و آراء و اندیشه‌ی مولانا به واسطه‌ی حضور شمس در زندگی او رخ داده است.

گفتنی است برای خرید نسخه الکترونیکی و صوتی کتاب‌های شمس تبریزی می‌توانید به سایت طاقچه مراجعه کنید. محمد بن علی بن ملک‌ داد از صوفیان نامی قرن هفتم و ملقب به شمس تبریزی است. او را بیشتر به خاطر دوستی معروفش با مولانا می‌شناسند. رابطه‌ای بس نزدیک که مولانا دیوان غزل‌هایش را کلیات شمس نام نهاد. شمس از نوجوانی خلق و خوی عرفانی داشت و پارسامسلک بود. در سنین جوانی به عرفان گرایید و خیلی زود از اساتیدش پیشی گرفت.

این دو روایت در کنار هم، پیام جاودانه و بی انتهای عشق در اشعار مولانا را به ذهن متبادر می کنند. الا روبنشتاین، زنی چهل ساله و درگیر ازدواجی ناموفق است. او به تازگی در سمت ویراستاری کتاب مشغول فعالیت شده و اولین وظیفه جدی اش، خواندن و تهیه ی گزارش از کتابی به نام «کفر شیرین»، نوشته عزیز زاهارا است. الا با خواندن رمان ملت عشق، مسحور داستان جست وجوی شمس برای یافتن مولانا و نقش او در تبدیل واعظی موفق اما ناخشنود به سالکی متعهد، شاعری بااحساس و ترویج دهنده عشق می شود. او همچنین، تحت تأثیر درس ها یا قوانین شمس قرار می گیرد-درس هایی که بینشی عمیق به فلسفه ای کهن بر پایه ی یگانگی همه ی انسان ها و ادیان، و حضور بی چون و چرای عشق در تک تک آدمیان به مخاطب خود ارائه می کند.

آوازه مولانا و اشعارش از مرزهای ایران فراتر رفته و اکنون شعرهای او به زبان‌های مختلف ترجمه و حتی تدریس می‌شوند. ترجمه اشعار مولانا که در دوردست با نام «رومی» او را می‌شناسند، از پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین آثار و خودش محبوب‌ترین شاعر غیرآمریکایی است. کسانی که از این رمان تعریف و تمجید میکنند بیشتر مسحور ادبیات و هنر نویسندگی مؤلف شدند اما آنچه در این کتاب معرفی شده مولانا و شمس واقعی نیستند بلکه شخصیتهای خیالی نویسنده هستند. شاید بگید لازم نیست طرحوارۀ یک داستان لزوما با واقعیت تطبیق داشته باشه اما دقت کنید که نویسنده دست روی یک شخصیت محبوب جهانی گذاشته و از زبان او سخن گفته!