از افزایش دانش و بهبود مهارت‌های شناختی گرفته تا تقویت تخیل، همدلی و کاهش استرس، همگی از نتایج مثبت کتاب‌خوانی هستند. این فعالیت علاوه بر افزایش آگاهی و دانش، به فرد کمک می‌کند که توانایی‌های ذهنی و عاطفی خود را تقویت کند و به انسانی باهوش‌تر، خلاق‌تر و خوش‌بین‌تر تبدیل شود. به همین دلیل، کتاب‌خوانی باید به عنوان یک عادت روزانه در زندگی افراد نهادینه شود تا آنها بتوانند از مزایای متعدد آن بهره‌مند شوند و به رشد و شکوفایی بیشتری دست یابند. تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است بعد از خواندن داستان‌های تخیلی با دیگران همدل تر باشید.

آنچه در نهایت می‌شویم به کتاب هایی بستگی دارد که پس از تمام شدن کار استادان، تازه آن‌ها را شروع می‌کنیم. این تاثیرات ممکن است مستقیم یا غیر مستقیم باشد و به عوامل مختلفی از جمله نوع مطالعه، موضوعات مطالعه و تفاوت های فردی بستگی دارد. اگر دوست دارید بدانید در کدام دسته‌بندی جا می‌گیرید و رابطۀ هرکدام از این تیپ‌های شخصیتی با یکدیگر به چه صورت است، حتما این کتاب را بخوانید.

البته نقش فرد به‌عنوان الگو و شیوه کتاب‌خوانی و اجرای آن فرد کتاب‌خوان (مثل پدر، مادر یا مربی) خیلی مهم است. این کتاب، همچنین به بررسی مسائلی مانند تأثیرات اقتصادی در بیسبال و روابط بین مدیران تیم‌های بیسبال می‌پردازد. «مانی‌بال» یکی از کتاب‌های پرفروش و مطرح در حوزه‌ی مدیریت ورزشی است که به علاقه‌مندان به ورزش، مدیریت، آمار و داده‌کاوی توصیه می‌شود. لولیتا کتابی انگلیسی‌زبان از ولادیمیر ناباکوف است که برای اولین بار در سال ۱۹۵۵ منتشر شد. بعدتر ناباکوف این کتاب را به زبان مادری خود یعنی زبان روسی نیز ترجمه کرد.

«رفتن برای فراموش کردن» که شاید شرح حال خود و خیلی از اطرافیان مان باشد. باید می‌فهمیدم شخصیت داستان، چرا باید می‌رفت و چه کسی او را مجبور به رفتن کرده بود. و همراه شدم با زندگی طلبه جوانی که علاقه‌اش به تحصیل علوم دینی در ابتدا او را پای درس استاد صاحب نامی چون شیخ عباس می‌نشاند. ولی در این بین اتفاقاتی رخ می‌دهد که او را مجبور به ترک کلاس و درس شیخ می‌کنند. آقای «دیوید کیسی» (David Keirsey) کتاب «لطفاٌ من را درک کنید» (Please Understand Me II) را در سال ۱۹۷۸ منتشر کرد و تا به امروز بیش از دو میلیون نسخه از این کتاب به‌فروش رسیده است.

از جمله مباحث مطرح‌شده در این کتاب می‌توان به نظریه‌ی نسبیت، نظریه‌ی جاذبه، فیزیک کوانتوم و کیهان‌شناسی اشاره کرد. «مردی که زنش را با کلاه اشتباه گرفت» عنوان کتابی از دکتر اولیور ساکس، نویسنده و پزشک انگلیسی است. این کتاب، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه درباره‌ی بیماری‌های عصبی و رفتاری انسان‌هاست.

اتفاقاً برخی از دوستان تعجب می‌کنند که چطور با فاصله یکی دو هفته کتاب را خریده‌ام و خوانده‌ام. روزی به طرز مرموزی یکی از این شش نفر به قتل می‌رسد و ماجراهای این داستان آغاز می‌شود. تاریخ سری تا به حال در ایران ترجمه نشده، اما جزو کتابهایی ک باید خواند در این فهرست قرار گرفته است. پیشنهاد می‌کنیم نسخه‌ی انگلیسی این رمان معروف را تهیه کنید و بخوانید.

داستان زندگی او اخیراً در کتابی با عنوان «عایده» به قلم محبوبه سادات رضوی‌نیا نوشته و از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است. اگرچه چند دهه از تشکیل جبهه مقاومت می‌گذرد، اما این کتاب جزو معدود آثاری است که به معرفی شهدای جبهه مقاومت در لبنان و در نگاهی کلی به معرفی یک سبک زندگی می‌پردازد. این اثر روایت زندگی شهید 17 ساله لبنانی، شهید «علی عباس اسماعیل» و مادر اوست. کتاب «داروی عشق» اثر لوییز اردریچ اولین جلد از سه‌گانه‌ی «بومی آمریکایی» است که در سال ۱۹۸۴ برای اولین بار منتشر شد.