تکنیک‌های جیم کوییک ساده و کاربردی هستند و نشان می‌دهند که همه ما می‌توانیم حافظه‌ای قوی‌تر، تمرکزی بهتر و یادگیری‌ سریع‌تری داشته باشیم. استفان گایز از سال ۲۰۰۴ در مورد استراتژی‌های رشد شخصی در حال نوشتن و تحقیق است و اولین کتاب او به اسم «خرده عادت‌ها» به یک کتاب پرفروش بین‌المللی تبدیل شد و به بیش از دوازده زبان دنیا ترجمه شده است. ویگارتز و گورکی پزشکان مجربی هستند که تخصص گسترده‌ی خود را از اتاق مشاوره به صفحات این راهنمای خودیاری که بسیار ساده و به‌وضوح نوشته شده است، ‌آورده‌اند. آن‌ها راهنمای ارزشمندی برای غلبه بر مشکلات مربوط به تعلل در زمینه‌ی‌ نگرانی و اضطراب نوشته‌اند. بخش سوم به کار با مشکلات خاص و کمال‌گرایی می‌پردازد؛ کمال‌گرایی و افسردگی، کمال‌گرایی و عصبانیت، کمال‌گرایی و اضطراب اجتماعی، کمال‌گرایی و نگرانی، کمال‌گرایی و رفتار وسواسی و کمال‌گرایی، رژیم غذایی و تصویر بدن.

اینکه در هر مقطع آنها را برتر از خود بدانیم و همواره بر این اعتقاد باشیم که این ما هستیم که رشد نکرده باقی‌مانده‌ایم. این کم دیدن خود در گام نخست اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس را در ما از بین برده و اضطرابی ناشی از کمبود و ترسی برخاسته از عدم توانایی در بهبود اوضاع را بر ما غالب می‌کند. اثرات منفی ناشی از این تفکر روان‌شناسان را بر آن داشت تا با بهره‌گیری از دانش به‌دست‌آمده و تجارب و اطلاعات میدانی به این موضوع بپردازند. کتاب «هیچ‌کس کامل نیست» اثر «هندری وایزینگر» یکی از آثار این حوزه است.

گرانت با مثال‌های جذاب و علمی، به شما ثابت می‌کند که شک کردن به باورهای قدیمی، راز تصمیم‌گیری بهتر در زندگی و کار است. خرید کتاب قدرت شروع ناقص و مطالعه آن، به شما یادآوری می‌کند که حرکت‌های کوچک و قدم‌های ساده در مسیر موفقیت، مهم‌تر از یک برنامه کامل و بی‌عیب‌ونقص هستند. شما با خواندن این کتاب، متوجه می‌شوید که شکست‌ها بخشی از پیشرفت بوده و مانعی برای آن نیستند؛ بنابراین، اگر به دنبال جرقه‌ای برای حرکت هستید، شاید این کتاب همان نیروی محرکی باشد که منتظرش بودید. بدین ترتیب به‌نوعی او را از اندوه گذشته‌ای که دیگر نیست و آینده‌ای که نیامده می‌رهاند و در زمان حال نگه می‌دارد. تامل و سکون در این حال خوب یا بد است که فرد را از اضطراب‌های بی‌ثمر رهانیده و به‌تدریج طعم زندگی را به او می‌چشاند.

حوزه‌ای که با ایمان به افکار انسان و تاثیر درک و شناخت او از موضوعات بر تاثیر آنها بر سلامت روان افراد تاکید دارد. «دیوید برنز» با توجه به این حوزه در کتاب «از حال بد به حال خوب» از این روش متفاوت و بی‌نیاز از دارو و تاثیر آن در بهبود حال افراد و درمان افسردگی سخن می‌گوید. او برای این کار بهترین راه را ترکیب دانش به‌دست‌آمده از این مسیر با تجربیات شخصی خود دانست. حاصل این تلاش کتابی شد که توانست در صدر کتاب‌های روان‌شناسی پرمخاطب قرار گیرد.

کمال‌خواهی می‌تواند عامل خطر برای اختلال شخصیت وسواسی-جبری، اختلال خوردن، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال فوبیای اجتماعی،  اختلال بدشکلی بدن، اعتیاد به کارو افسردگی بالینی باشد. به همین خاطر چنین تفکری یک باور ناسالم  در نظر گرفته می‌شود و روان‌شناسان می‌گویند که عموم کمال خواهان احساس ناسازگاری و ناراضی بودن از زندگی را تجربه می‌کنند. این استراتژی‌ها به خوانندگان کمک می‌کنند تا بر روی پیشرفت و رشد خود تمرکز کنند و بتوانند به‌ جای رسیدن نتایج بی‌نقص، رابطه سالم‌تری را با کمال برقرار کنند. خارج شدن از کمال‌گرایی به ما بال‌هایی می‌دهد تا خارج از خطوط زندگی کنیم، جایی که احتمالات نامحدود است، اشتباه مجاز است و خودداوری کم و محدود است. روش قدیمی برای رسیدن به رهایی از کمال‌گرایی، تشویق و ترغیب مردم برای «رها کردن» نیاز خود به کمال و غایت هر چیز است. از همان سنین پایین به بچه‌ها یاد می‌دهند که داخل خطوط را رنگ کنند و هر رنگی که خارج از خطوط باشد، اشتباه تلقی می‌شود و باید حواسشان باشد که همه چیز داخل خط‌ها باشد.

صبح روز بعد از اشتباهش، به‌جای اینکه احساس ناراحتی یا عصبانیت کند، احساس می‌کند از یک زندان بزرگ که خودش ساخته، رها شده است. موفقیت همیشگی، ترس از شکست و اشتباه کردن در زندگی، اعتمادبه‌نفس و آرامش را از زندگی بئاتریس گرفته بود. اگر در زمینه‌ای از زندگی‌تان پیشرفت لازم را ندارید، مطمئن باشید دچار یکی از استانداردهای غلط کم‌گرایی یا کامل‌گرایی هستید. این محصول برای تمام افراد توصیه می‌شود؛ شاید بهتر باشد بگوییم برای هر کسی که می‌تواند فکر کند و در حال زندگی با دیگران است.

نویسنده در این کتاب نیز همانند آثار یادشده به سراغ موضوعی رفته که اگرچه مثبت به نظر می‌رسید اما برخلاف این باور اجتماعی خصیصه‌ای است که فرد را از زندگی و لذتِ آن بازمی‌دارد. براون تلاش کرده در بخش‌های مختلفی که تنظیم کرده است مطالب موردنظرش را برای خواننده بازگو کند و او را به‌تدریج به سمت درک زندگی و لذت بردن از آن سوق دهد. او به ۱۰ اصل اساسی پرداخته که با سرلوحه قرار دادن آنها می‌توانیم به رضایت شخصی از زندگی برسیم.