در دههی 1970، ژنشناسها دنبالِ راههایی برای دستکاریِ دیانای بودند. اونا میدونستن که با استفاده از فرایندِ نوترکیبی، میتونن توی دیانای تغییراتی به وجود بیارن. اما این فرایند به صورتِ طبیعی کند و آهستهست و چندین نسل باید بگذره تا به سرانجام برسه. با کشفِ دیانای، دانشمندا بالاخره به عناصرِ سازندهی ژنها پی بردن.
قبلاً در یک ویدیویی در اینستاگرام بیپلاس از تصویری گفتیم که سیدارتا موکرجی از پیشرفت علم نشان میدهد. یکی از حوزههای نویدبخش، درمانِ بیماریها از طریقِ ژندرمانیه. دانشمندا دنبالِ کشفِ راههاییان تا ژنها رو داخلِ بدنِ بیمار کار بذارن تا علایمِ بیماری رو کاهش بدن. چون خیلی از مردم هویتِ خودشون رو بینِ این دوتا جنسیت تعیین میکنن. خانمی به اسمِ کری باک (Carrie Buck) به عقیمشدن محکوم شد چون از نظرِ دادگاه یه انسانِ کودن بود. فرانسیس گالتون (Francis Galton)، یکی از بستگانِ چارلز داروین، اصطلاحِ یوژنتیک رو در سالِ 1833 وضع کرد.
بنابراین وجودِ این ژن عاملِ کلیدی در تعیینِ مذکر بودنِ جنینه و اگه نباشه، به احتمالِ زیاد جنین مؤنثه. این شاخص رو دانشمندی به اسمِ پیتر گودفِلو (Peter Goodfellow) در سالِ 1989 کشف کرد. به زبونِ ساده، اگه شما یه ژنِ فعالِ SRY داشته باشید، به احتمالِ زیاد به لحاظِ فیزیکی مذکر متولد میشید. تکمیلِ موفقیتآمیزِ پروژهی ژنومِ انسانی باعث شد تا در حوزهی تحقیقاتِ ژنتیک درهای جدیدی به رومون باز بشه. دانشمندا حالا میتونستن روی تکتکِ ژنهای انسان تحقیق کنن، و با مقایسهی ژنومهای انسانها از جاهای مختلفِ دنیا، منشأِ اولیهی گونهی انسان رو پیدا کنن.
توی این آزمایش متوجه شدن که دوقلوهایی که توی محیطهای متفاوت بزرگ شده بودن تمایلاتِ رفتاریِ مشابهی داشتن، اما خودِ اون رفتاری که بروز میدادن با هم متفاوت بود. یکی از آرزوهای آدولف هیتلر این بود که یه نژادِ خالص و بدونِ نقص از انسانها ایجاد کنه. با ورود و یا ثبت نام در سایت شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت و قوانین حریم خصوصی آن را میپذیرید. برای دسترسی بهتر , راحت تر و سریع تر به سایت ما می توانید وب سایت ما را بوکمارک کنید . ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
چون اگه هم قرار باشه یه همچین تغییرِ ژنتیکییی اتفاق بیفته، میلیونها سال زمان میبره؛ به علاوه، یه چیزی حدودِ 85 الی 95 درصدِ تفاوتهای ژنتیکی داخلِ گروههای نژادی به چشم میخوره. البته بعضی از بیماریهای ژنتیکی هم هستن که به این راحتیا نمیشه تشخیصشون داد. بعضی بیماریها علتشون فقط یه ژنِ واحد یا یه کروموزومِ اضافی نیست. این فرایند همینطور ادامه پیدا میکنه و سلولها مدام تقسیم میشن هر کدوم نقش و کارکردِ خاصِ خودشون رو به عهده میگیرن. تحقیقاتِ این سه تا دانشمند در کنارِ هم مجموعاً تصویرِ جامعی از تکاملِ انواع ارائه میداد. طبیعت به صورتِ تصادفی سویههایی رو تولید میکنه که بر حسبِ خصوصیاتِ متفاوتی که از والدین به ارث بردن، نژادهای مختلفی رو تشکیل میدن.
کتاب ژن (تاریخ خودمانی) تاریخ علم ژنتیک را با چنین هوشمندی ، قابل دسترسی بودن و دلسوزی تمام ارائه داده است…که یک موفقیت خارق العاده است. کتاب ژن تاریخ خودمانی نوشته سیدارتا موکرجی با ترجمه حسین راسی, توسط انتشارات فرهنگ معاصر به چاپ رسیده است.موضوع کتاب شامل علوم پزشکی، مفاهیم جنسیت، هویت جنسی، رجحان جنسی میباشد. این سلولهای شگفتانگیز میتونن هر نوع سلولی رو توی بدن احیا کنن یا خودشون تبدیل به اونا بشن. دانشمندا میتونن با استفاده از سلولهای بنیادی حتی ژنها رو دستکاری کنن تا یه موجودِ زندهی جدید خلق کنن. خرید کتاب عمومی از جمله کتاب ژن تاریخ خودمانی با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک الی سه روزه در فروشگاه بوک دوک انجام میشود.
با این حال، با پیشرفتِ تکنیکهای توالییابی، پزشکا امیدوارن بتونن بالاخره شیزوفرنی رو توی مرحلهی جنینیِ انسان تشخیص بدن. البته انتقالِ ویروس به درونِ یک انسان کارِ بسیار خطرناکیه. ویروسها میتونن مرگبار باشن؛ برای همین، یکی از مهمترین موانعی که سرِ راهِ تحقیقاتِ ژندرمانی وجود داره، همین بحثِ امنیتِ جانِ بیماره.
مثلاً سرطان یکی از اون بیماریهاییه که تشخیصش از طریقِ تحلیلِ ژنتیک مشکله. چرا چون سرطان نتیجه ی سوءِ عملکردِ دهها ژن درونِ یک سلوله. مثلاً اگه شما دو مورد سرطانِ سینه رو با هم مقایسه کنید ممکنه هر کدومشون به خاطرِ ژنهای کاملاً متفاوتی شکل گرفته باشن. ژنوم به معنای مجموعهی کاملی از ژنهاست و اولین کسی که موفق شد توالیِ یک ژنوم رو کشف کنه یه دانشمند به اسمِ فردریک سَنگِر (Frederick Sanger) از دانشگاهِ کمبریج بود.
ثبت ديدگاه