در سال 1381 انتشارات کلک آزادگان این کتاب را با ترجمه فرناز فرود بازنشر کرد. گیتی خوشدل نیز یکی دیگر از مترجمان کتاب نیمه تاریک وجود، می باشد. همهٔ ما ویژگیها و صفتهایی داریم که به آنها بسیار مفتخر یا شهرهایم. اما اگه زیاد اهل ایمیل و ایمیل بازی نیستین و میخواین علاوه بر PDF کتاب نیمه تاریک وجود چیز های دیگه ای که توی این سایت ازشون اسم بردم رو دانلود کنین و داشته باشین میتونین بزنین روی دکمه زیر و بیاین به کانال تگرامی من. حالا با این مقدمه کوتاه بریم ببیبنیم که دبی فورد توی فصل آخر کتاب نیمه تاریک وجود چی داره برامون. دبی فورد در فصل ششم کتاب نیمه تاریک وجود به بحث در مورد سایه ها ادامه میدهد.
هنگامی که همۀ وجود خود را درک کنید و بپذیرید، برای اطرافیان شما نیز مفید است. این هدیهای است که دائماً در گردش است، چرا که باعث میشود اطرافیان شما نیز حس بهتری نسبت به خود داشته باشند. فرزندانتان، خواهرانتان، برادرانتان و دوستان شما نیز شروع به پرسش میکنند و میخواهند بدانند شما چه می دانید، زیرا چه آنها تصدیق کنند و چه نکنند، همه بهدنبال بازگشت به خود کاملشان هستند.
من در این مورد که کدوم یکی از انتشاراتی که کتاب نیمه تاریک وجود رو چاپ کردن از بقیه بهترن حقیقتا نظری ندارم. اولین برخوردی که من با کتاب نیمه تاریک وجود داشتم ترجمه ی بد این کتاب بود. مترجم توی صفحات اول این کتاب در حد کیبورد استافینگ (فقط سئو کارها میدونن چیه) از فعل “نمودن” استفاده کرده بود. الان که دارم این قسمت رو به این مقاله اضافه میکنم فکر کنم چهار ماهی گذشته باشه. چند روز پیش بود که کانال ترجمان یه پادکست توی کانال تلگرامش به نام ” برای موفقیت تلاش فردی مهم تر است یا شرایط اجتماعی ” گذاشت و من بعد از گوش دادنش دوباره پرتاب شدم به دنیای این کتاب و سایر کتاب های رشد فردی. یکی از ترجمه های مناسب کتاب نیمه تاریک وجود، ترجمه الهام شریف می باشد که بصورت چاپی و الکترونیکی در فراکتاب عرضه شده است.
این همان چیزی است که در این کتاب به آن دسترسی دارید و با انجام تمرینهای هر فصل میتوانید به آن دست پیدا کنید. ما نباید هیچگاه با خود بگوییم که من بههیچوجه فلان ویژگی را در خود ندارم، زیرا حتی اگر در زمان حال، آن ویژگی را نداشته باشیم، ممکن است در گذشته آن را بروز داده باشیم یا در آینده تحت شرایط خاصی آن را بروز دهیم. اما اگه کاری رو تصمیم گرفتی انجام بدی تا تهش برو و پا پس نکش. این رو یادت باشه که کارهایی که به خودمون قول انجامش رو دادیم ولی اناجام ندادیم یا کارهایی که نصفه و نیمه و انجام دادیم درست مثل آشغال های توی جوب میمونه. یه حرف دیگه ای که نویسنده توی این فصل گفت و به دلم نشست این بود که اگه نمیخوای یه کاری رو انجام بدی همون اول به خودت بگو نه، من این کار رو انجام بده نیستم.
در فصل هشتم کتاب نیمه تاریک وجود دبی فورد به تاثیر پذیری روح و روان ما از آن چه که در گذشته برای ما اتفاق افتاده است میپردازد. دبی فورد میگوید بعد از این که به این اثر ایمان آوردیم باید بنشینیم و تمام گذشته خود را آنالیز کنیم. نویسنده کتاب نیمه تاریک وجود (دبی فورد) در این کتاب سعی کرده است به ما بگوید که ما در وجود خود دو نوع حس داریم. همون جوری که توی پاراگراف های اخر قسمت نیمه تاریک وجود و بقیه کتاب های رشد فردی گفتم توی این کتاب ها معمولا حرف دقیق علمی زده نمیشه و به جای استناد به مقالات و آزمایش های علمی ما بیشتر تجربیات شخصی این آدم هارو میبنیم. چیز هایی که اصلا معلوم نیست راست باشن و وجود خارجی داشته باشن. معمولا توی کتاب هایی مثل نیمه تاریک وجود به جای کارهای آزمایشگاهی و صحبت کردن از نتیجه اون آزمایش ها همراه با اوردن منبع و سند از تجربیات فردی افراد صحبت میشه.
برای شکستن این پوسته میتوان از بقیه آدم ها خواست تا در مورد بدترین و بهترین خصوصیات و ویژگی های ما نظر دهند. با این کار میتوان از پوسته ای که اطراف مارا گرفته فراتر رفت و نگاهی به درون وجود خود انداخت. یونگ نخستین بار واژۀ «سایه» را برای اشاره به آن بخشهایی از شخصیت به کار برد که به دلیل ترس، جهل، خجلت یا نبودِ عشق طرد شدهاند. و شاید به شکل دیگه ای به شخص محسود بروزش بده مثلاً محبت ولی خودش نمیفهمه محبتش به طرف از رو حسادت بوده. از نکات جالبتوجه کتاب تشریح ارتباط سایهها با قضاوتکردن و فرافکنی است.
مرشدان خودیاری، همگی میخواهند «خود» ما را تغییر دهند و تغییری چشمگیر در زندگی افراد به وجود بیاورند. اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم، انسان از طریق بُعدی از افکار خود که سایهای تاریک از وجود اوست، احساس ضعف و ناامیدی را به صورت ذهنیتهای منفی دریافت میکند . دبی فورد پس از نبردی طولانیمدت با سرطان، سررانجام در فوریه 2013 در 57 سالگی درگذشت. از او یک پسر به اسم «باو برسلر» باقی مانده که در تلاش است راه مادرش را ادامه دهد.
کتاب نیمه تاریک وجود اثری ارزشمند برای افرادی است که به دنبال خودشناسی و رشد فردی هستند. دبی فورد با ارائه مفاهیم عمیق و کاربردی، به ما کمک میکند تا با پذیرش سایههای خود، به یکپارچگی و آرامش درونی دست یابیم. این کتاب نه تنها ابزارهایی برای شناخت بهتر خود فراهم میکند، بلکه مسیری برای ساختن زندگی متعادل و معنادار ارائه میدهد. دبی فورد (Debbie Ford)، نویسنده، سخنران و مربی تحول فردی، یکی از پیشگامان در زمینه روانشناسی سایه است. او با ترکیب آموزههای روانشناسی، معنویت و تجربههای شخصی، کتابهایی نوشته که تأثیر عمیقی بر خوانندگان داشته است. نیمه تاریک وجود بهعنوان یکی از پرفروشترین آثار او، به بررسی مفهوم “سایه” در روانشناسی میپردازد و ابزارهایی برای شناخت و پذیرش آن ارائه میدهد.
سایه بهطور عذابآوری همیشه و هرلحظه درون ماست و در صورتی که وجودش نادیده گرفته شود، در یک لحظه از ما انتقام دیدهنشدن خود را میگیرد. کتابای روانشناسی رو باید با دید نقادانه خوند نه کاملا بپذیری نه ردش کنی به نظرم کتاب خوب و خوندی هست. این کتاب تجربهٔ جذابی از خودشناسی، روانکاوی و پیشرفت شخصی است که حتی ارزش چندبار خواندن را دارد. بنابراین نفس عمیق بکشید و به خود اجازه دهید تا به بزرگترین تعریف از خود برسید. شما لیاقت آن را دارید؛ این حق طبیعی شماست که با خودِ کاملتان زندگی کنید.
ثبت ديدگاه