آشکارسازهای فلزی مواد غذایی در صنعت فرآوری مواد غذایی از محدوده‌ای از فرکانس‌ها برای شناسایی آلاینده‌های فلزی در غذا استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، فولاد ضد زنگ خواص مغناطیسی کمی دارد یا اصلاً ندارد، بنابراین برای شناسایی آن به فرکانس بالا نیاز است. فناوری اسکن چندگانه یکی از روش‌هایی است که به اپراتورها اجازه می‌دهد تا حداکثر پنج فرکانس از 50 کیلوهرتز تا 1000 کیلوهرتز را انتخاب کرده و به سرعت از آن‌ها عبور کنند. این می‌تواند به طور قابل توجهی احتمال شناسایی را افزایش دهد و عملاً از فرار آلودگی‌ها جلوگیری کند.

اگر ایمنی محصول و شناسایی انواع آلودگی‌های مختلف اهمیت زیادی دارد و هزینه‌ها نیز محدودیتی در انتخاب ایجاد نمی‌کنند، فناوری ایکس ری گزینه مناسبی است. با استفاده از ایکس ری و فلزیاب، تولیدکنندگان می‌توانند اطمینان حاصل کنند که محصولاتشان عاری از هرگونه آلودگی هستند و از اعتماد مصرف‌کنندگان محافظت کنند. در پایان خط تولید و هنگام بسته‌بندی نهایی، فلزیاب‌ها می‌توانند آخرین مرحله بررسی را انجام دهند تا محصولاتی که قرار است به بازار عرضه شوند، کاملاً ایمن باشند. ورود براده‌ها و قطعات فلزی به داخل مواد غذایی می‌تواند از مراحل مختلف تولید، فرآوری یا بسته‌بندی ناشی شود و خطرات جدی برای مصرف‌کنندگان به وجود آورد.

انتظار می‌رود با مطالعه مقاله فلزیاب مواد غذایی با این ابزار بازرسی مورد استفاده در صنایع غذایی آشنایی کامل پیدا کنید. برای تولیدکنندگانی که قصد صادرات محصولات غذایی دارند، انطباق با استانداردهای بین‌المللی ایمنی مواد غذایی ضروری است. این دستگاه‌ها با افزایش ایمنی و کیفیت محصولات غذایی، علاوه بر محافظت از سلامت مصرف‌کنندگان از نظر اقتصادی نیز برای تولیدکنندگان سودمند هستند.

این ایکس ری می‌تواند محصولات معیوب و مشکل دار را شناسایی و از دیگر بخش‌ها جدا نماید. دستگاه‌های ایکس ری به دلیل تکنولوژی پیشرفته‌تر، معمولاً هزینه‌های بالاتری دارند و نیاز به نگهداری و مدیریت ویژه‌ای دارند. اشعه ایکس پس از عبور از مواد مختلف، با توجه به عدد اتمی و ترکیبات شیمیایی آن‌ها تغییرات متفاوتی ایجاد می‌کند و این تغییرات توسط سنسورهای خاصی ثبت و به تصویر تبدیل می‌شود. هنگامی که فلز در مسیر دستگاه قرار می‌گیرد، تغییراتی در میدان الکترومغناطیسی ایجاد می‌شود و این تغییرات توسط سنسورهای دستگاه شناسایی می‌شوند. این دستگاه‌ها اکنون قادر به تشخیص خودکار آلودگی‌ها و حتی نقص‌های ساختاری مانند ترک‌ها و شکستگی‌ها در محصولات هستند.

محصولاتی که آلوده به اشیای فلزی و آلاینده های مرتبط با آن هستند، نمیتوانند به عنوان محصولی امن ارائه شوند. این یک الزام رفتاری است که تولید کنندگان کالاهای ایمن و با کیفیت را تولید کنند. بنابراین تولید کنندگان برای جلوگیری از این آلودگی ها نیاز به شناساگرهای فلزی یا فلزیاب ها دارند. فلزیاب مایعات به‌عنوان ابزاری دقیق و کاربردی امکان شناسایی سریع و مؤثر فلزات را فراهم می‌کند.

در محصولات طبیعی که ممکن است حاوی سنگریزه یا قطعات چوب باشند، ایکس ری به شناسایی این ذرات خارجی کمک می‌کند. در ابتدا، این فناوری بیشتر برای شناسایی آلودگی‌های غیر فلزی مانند شیشه، استخوان و… در محصولاتی با ارزش بالا مانند محصولات گوشتی و غذاهای کنسروی استفاده می‌شد. در دهه 1960، استفاده از فلزیاب‌ها به عنوان بخشی از سیستم‌های کنترل کیفیت در صنایع غذایی شروع شد.

استفاده از ایکس ری در صنایع غذایی قدمتی کمتر از فلزیاب‌ها دارد، اما به دلیل دقت بالا و قابلیت شناسایی گسترده‌تر، به سرعت جایگاه ویژه‌ای در این صنعت پیدا کرد. امروزه دستگاه فلزیاب مواد غذایی نقش مهمی در سلامت تولیدات این صنایع ایفا می‌کند. به صورت کلی فلزیاب ها یا متال دتکتور های صنایع غذایی دارای انواع مختلف می باشد. شرکت دیباج صنعت پاسارگاد ارائه دهنده انواع مختلف متال دتکتور / فلزیاب صنعتی می باشد.

سپس با در نظر گرفتن این موارد دستگاهی با حداکثر دقت و صحت برای مشتری تولید شود. فلزیاب ها یک نیاز کلیدی هستند به این معنی که آن ها به صنایع برای تولید محصولات بدون آلودگی، ابزار مصرفی ایمن و از دست نرفتن محصولات در حین تولید کمک میکنند. انتظار می‌رود با مطالعه  مقاله ایکس ری مواد غذایی با این ابزار بازرسی مورد استفاده در صنعت مواد غذایی آشنایی بیشتر پیدا کنید.

دسته ای دیگر از فلزیاب ها هستند که در مقایسه با سیستم های فرکانس پایین کمتر استفاده میشوند. برخلاف سیستم های VLF این دستگاهها ممکن است که از یک کویل هم به عنوان فرستنده و هم گیرنده استفاده کنند یا ممکن است که دارای دو و یا سه کویل باشند که به صورت همزمان کار میکنند. این تکنولوژی سبب میشود تا پالس های کوتاهی از جریان از طریق سیم پیچ ارسال شوند. وقیتی که پالس ها تمام میشوند میدان مغناطیسی قطبش را عوض میکند و به صورت ناگهانی فروکش میکند. ایکس ری مواد غذایی برای تشخیص آلودگی‌ها و کنترل کیفیت در غذاهای بسته‌بندی‌شده و کنسروی بسیار موثر می‌باشد.