در این نوشته شما را با این کتاب ارزشمند در زمینهٔ طرحواره درمانی آشنا خواهم کرد. کتاب طرحواره درمانی جلد دوم نوشتۀ جفری یانگ شامل فصول هشتم، نهم و دهم است. نویسندگان در فصل هشتم به توصیف دقیق تکنیکهای متمرکز بر ذهنیت پرداخته اند. سرگذشتپژوهیهای دقیق این فصول باعث شفافسازی و ابهامزدایی از فرایند درمان میشود. فصل دهم نیز به کاربرد مدل طرحوارهدرمانی برای اختلال شخصیت خودشیفته پرداخته است. این کتاب بهترین راهنمای کاربردی برای متخصصان بالینی برای آشنایی با طرحواره درمانی است.
این طرحواره زمانی ایجاد می شود که والدین به نیازهای اولیه کودک در ابتدای زندگی توجه نمی کند. اکنون از طرحوارهدرمانی در زوجدرمانی نیز استفاده میشود، به عنوان نوعی مشاوره در رابطه، به هر یک از شرکا کمک میکند تا تله ذهنی خود را بشناسند و ببیند چگونه باعث درگیری و بهم خوردن رابطه میشود. نویسندگان این کتاب که از صاحبنظران حوزه شناختدرمانی هستند، به شناسایی، نشانه شناسی، سبب شناسی و درمان ۱۱ الگوی رفتاری مخرب و تکراری پرداخته اند که به خودانگاره منفی ربط دارند.
این آزمون، دارای ۹۰ سوال است و 18 طرحوارهی ناسازگار را در 5 حوزه بررسی میکند. شاید ویژگی های غیرمعمولی در شما بود که باعث می شد احساس کنید به نوعی متفاوتید. به عنوان یک بزرگ سال، تله ی زندگی تان را عمدتاً با دوری گزیدن حفظ می کنید. اگر چنین فکر می کنید، احتمالاً شما هم در «تله های زندگی» گرفتار آمده اید.
© تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به درمانکده طرحواره ایران می باشد. ضمن تشکر از همراهی شما با ای سنج، تیم روانشناسی ما از شما می خواهد که نکات، تمرین ها و مطالبی که متناسب با تست به شما ارائه می شود را حتما با دقت مطالعه کنید. همچنین تمرین های عملی و کاربردی برای مقابله با طرحواره ها تنظیم شده است که استفاده از آن ها می تواند برای شما مفید باشد. طرحواره استحقاق (Entitlement/grandiosity) نشان می دهد که فرد از دیگران برتر بوده و حقوق ویژه ای برای خودش قائل می باشد. اگرچه این کتاب به زبان فارسی ترجمه شده و موجود است ولی برای خود درمانی این کتاب را توصیه نمیکنیم.
نظریههای زیادی سعی کردهاند به تبیین این سه خشت اولیه بپردازند و تلاش کردهاند که روشهای درمانی پیدا کنند که این خشتهای اولیه را «راست» کنند. طرحوارهدرمانی نیز یکی از درمانهایی است که تمرکز اصلیاش را بر این خشتهای کج اولیه گذاشته است. در طرحواره ایثار (Self-sacrifice) فرد نیازهایش را برای کمک به دیگران فدا می کند. این افراد به صورت افراطی بر ارضای نیازهای دیگران در زندگی روزمره متمرکز شده و رضایت و نیازهای خود را نادیده می گیرند. فردی که طرحواره خود تحول نیافته-گرفتار(Enmeshment/underdeveloped self) دارد نزدیکی و صمیمیت بیش از حدی را با یکی از افراد مهم زندگی خود از جمله والدین داشته و این باعث می شود تا فردیت و رشد اجتماعی آن ها مختل شود. افراد با طرحواره رهاشدگی (Abandonment/instability) به طور مداوم این حس را دارند که دیگران آن ها را به زودی ترک خواهند کرد.
در این روش های علمی با استفاده از محاسبات و آزمونهای پذیرفته شده بین المللی میزان توانایی تست را مورد سنجش قرار می دهند. نیاز به دریافت توجه و پذیرش از طرف دیگران دارد و همه فعالیتهایش حول این محور میگردد. احساس ارزشمندیاش وابسته به نظر دیگران است و اهدافش برای دستیابی به تایید و توجه دیگران است. فرد برتری جو است، معتقد است بهتر از دیگران است و توجهی به خواستهها و نیازهای دیگران ندارد. دانشجویان و روانشناسان بسیار زیادی هم از این محصول استفاده کردند و نظرات خود را هم زیر این محصول نوشته اند می توانید آن را نگاه کنید. (Entitlement/grandiosity) نشان می دهد که فرد از دیگران برتر بوده و حقوق ویژه ای برای خودش قائل می باشد.
ثبت ديدگاه