ادامه داستان از زبان فرنگیس، مدل نقاشی که شخصیت اصلی داستان نیز هست نقل می شود. در ادامه خواننده با خواندن در مورد فرنگیس رمان را ادامه می دهد. داستان فرنگیس اینگونه شروع می شود؛ فرنگیس که زن زیبایی از طبقه اشراف است متوجه می شود که استاد ماکان نسبت به زیبایی او بی توجه است و این درصورتی است که فرنگیس در زیبایی همیشه مورد توجه مردان اطرافش بوده است.

فرنگیس متوجه میشود خانه پدر دیگر امن نیست و او به خانه ایی بیرون از شهر میرود. آقارجب نوکر استاد ماکان رابط بین استاد و فرنگیس میشود. پدر فرنگیس که املاکش را از دست داده توسط ماموران حکومت به قزوین تبعید میشود.

بعدها، سالها بعد، در نمایشگاهی که از آثارش برپا شده، یک تابلوی عجیب دیده می‌شود. تیمورتاش وزیردربار، آیرم رئیس شهربانی، اداره‌ی املاک سلطنتی در مازندران، زندان قصر دهها مورد دیگر حقایقی تاریخی هستند که به داستان رنگی تاریخی و مستند بخشیده است. حتی صفحات آغازین داستان، با روایتی تند و تلخ از خفقان جامعه شروع می شود که هیچ شباهتی به آغاز داستانهای رمانتیک ندارد. بزرگ علوی، یکی از روشنفکران چپ گرا و عضو گروه مشهور به «پنجاه و سه نفر» است. مردی با تجارب وسیع اجتماعی، مراودات سیاسی فراوان و تحصیلات علمی ارزشمند که نیم قرن از عمر خود را به تدریس در مهم ترین دانشگاه های شرق اروپا گذراند و در میان روشنفکران ایرانی ساکن آلمان، برجسته ترین بود.

ما در وب‌سایت معرفی کتاب کافه‌بوک اعتقاد داریم که باید کتاب خوب خواند و به همین خاطر در انتخاب آن به شما کمک می‌کنیم. در اون سالها کتابای زیادی خوندم ولی این کتاب و هرگز از یاد نمی برم اونقدر برام جذاب بود که در مدت سه روز ۲ بار خوندمش چون کتاب و امانت گرفته بودم. اما او حتی در دورانی که احتیاج به کمک داشت به این خفت تن در نمی‌داد. لطفا برای حمایت از نویسنده و انتشارات و همچنین مترجم کتاب را تهیه کنید. از سال 1332 به مدت بیست سال کتاب‌های او اجازه انتشار نداشتند. علوی از سال 1323 فعالیت ادبی خود را به شکل جدی شروع کرد.

شخصیت‌های این اثر به ویژه «استاد ماکان» از شخصیت‌های واقعی آن دوران اقتباس شده‌ است. در این کتاب، بزرگ علوی با ظرافتی مثال‌زدنی به شخصیت‌پردازی پرداخته است. او با خلق شخصیت‌های چندلایه و پیچیده، دنیایی زنده و پویا را پیش روی خواننده می‌گشاید.

در سال ۱۳۰۲ شمسی برای تحصیل در رشته علوم تربیتی و روانشناسی روانه‌ی آلمان شد. او در دوران اقامت در آلمان چند اثر ادبی آلمانی را به فارسی برگرداند. او شخصیتی ساده و مهربان است که به استاد خود عشق می‌ورزد. آقا رجب، نماد وفاداری و صداقت است و در طول داستان، نقش مهمی در حمایت از استاد ماکان ایفا می‌کند.

• نویسنده با توسل به هنر نقاشی، دیدگاهش را درباره‌ی شرایط سیاسی و اجتماعی دوره‌ی زندگی‌اش و انتقاد از آن بیان می‌کند. • نویسنده برخی مقامات را به نقد می‌کشد که می‌خواهند با خرید آثار هنری، به نوعی خودشان را به نخبگان و روشنفکران وصل کنند؛ در صورتی که این نوع رفتار هیچ سودی برای مردم جامعه ندارد. • بزرگ علوی در «چشم‌هایش» گرفتاری‌های زنان ایران را در دوره‌ی حکومت رضاشاه به تصویر می‌کشد. زنان در آن دوره برای تحصیل، داشتن استقلال و فعالیت‌های سیاسی با چالش روبرو بودند.• رمان «چشم‌هایش» به زبان‌های عربی، کردی، هورامی و انگلیسی ترجمه شده است.