اما به خاطر علاقه‌ای که به نویسندگی داشت، موجب شد تا وارد عرصه هنر شود. در مجموعه ده قصه از حضرت محمد 10 مقطع از زندگی پیامبر مهربانی حضرت محمد (ص) از تولد تا دعوت همگان به اسلام بیان شده است. نثر روان و ساده قصه‌های حضرت محمد (ص) به گونه‌ای است که به راحتی می‌توان آن را برای خردسالان و کودکان به صورت داستان بیان کرد.

شخص ایماندار پس از گواهی دادن بر یگانگی خدا، با به‌زبان آوردن «أشهَدُ أنَ محمداً رسول‌الله»، گواهی یا شهادت به برگزیده‌شدن محمد به عنوان پیامبر خدا، می‌دهد. بدینگونه، بر زبان آوردن تنها این دو گواهی که به «شهادتین» مشهور است، به منزله گرویدن یا وارد شدن در جرگه اسلام است، هرچند در قرآن به تفاوت‌هایی بین اسلام و ایمان از نوع گواهی زبانی و باور قلبی اشاراتی شده‌است. سرانجام تصمیم به قتل حضرت گرفتند که علی بن ابی‌طالب در بستر ایشان خوابید و پیامبر(ص) شبانه مکه را به قصد یثرب (مدینه) ترک کرد و این هجرت، مبدأ تاریخ قمری قرار گرفت. هجرت پیامبر از مکه به مدینه نقطه عطفی در تاریخ زندگی آن حضرت و نیز تاریخ اسلام است؛ زیرا پیامبر در راس حکومتی قرار داشت که بر مبنای شریعت آسمانی بنا نهاده شده بود. هجرت مسلمانان از مکه به مدینه نیز بسیار اهمیت داشت به طوری که این هجرت مبنای تاریخ اسلام قرار گرفت.

او در همان گهواره خود را به عنوان پیامبر خدا معرفی کرد، اما سال‌ها گذشت تا خداوند به حضرتشان دستور داد تا عملاً نقش پیامبری را اجرا کرده و به هدایت بنی‌اسرائیل بپردازد. خداوند به او تورات را آموخت و انجیل را به او وحی کرد و معجزه‌های مختلفی؛ مانند زنده کردن مردگان را به او عطا کرد تا با آن، پیامبری خود را اثبات کند. در صدر این افراد، حواریون بودند که همواره در کنارش بوده و از دانش او استفاده می‌کردند.سرانجام، دشمنان مسیح (علیه السلام) تصمیم گرفتند تا او را بکشند.

ابوطالب در سفر تجاری خود به شام برادرزاده را هم همراه خود برد و در توقفی که در بین راه داشتند با راهبی به نام «بحیرا» ملاقات کردند و او که نشانه‌های پیامبری را در این کودک یافت، موضوع را با سرپرستش ابوطالب در میان گذاشت و در مورد خطراتی که از طرف یهود او را تهدید می‌کرد، آگاهش ساخت. پیامبر گرامی اسلام (ص) کودک بود که مادرش درگذشت و سرپرستی او را عبدالمطلب جدش عهده‌دار شد. چند سال بعد، با درگذشت عبدالمطلب سرپرستی او را عمویش ابوطالب بر عهده گرفت. حضرت محمد(ص) احترام ویژه ای برای خدیجه قائل بود و پس از وفات خدیجه در سال دهم بعثت، همواره از او به نیکی یاد می‏کرد. پیامبر(ص) در مدینه جنگ‌ها و درگیری‌های متعددی با مشرکان و یهودیان داشت.

حضرت محمد (ص) در برخی از کتب آسمانی مانند تورات «احمد» نامیده شده است. آمنه مادر حضرت محمد (ص) نیز قبل از نامگذاریِ فرزندش توسط عبدالمطلب به محمّد، او را «احمد» نامیده بود. سوده بنت زمعه، عایشه بنت ابى بكر، امّ شریك بنت دودان، حفصه بنت عمر، ام حبیبه بنت ابى سفیان، امّ سلمه بنت عاتكه، زینب بنت جحش، زینب بنت خزیمه، میمونه بنت حارث، جویریه بنت حارث و صفیّه بنت حىّ بن اخطب دیگر زنان حضرت محمد (ص) بوده اند. بحیرا موقع ملاقات محمد- کودک ده یا دوازده ساله- از روی نشانه هایی که در کتابهای مقدس خوانده بود، با اطمینان دریافت که این کودک همان پیغمبر آخر الزمان است.

حل اختلاف سران قریش در مورد نصب حجرالاسود، شرکت در پیمان «حلف الفضول» با هدف حمایت از مظلومان و هدایت کاروان تجاری حضرت خدیجه(س) و کسب موفقیت و سود فراوان از کارهای بارز ایشان در دوران جوانی بود. پس از 3 سال و تحمل سختی های بسیار مردم قریش دست از پیمان و مخالفت خود برداشتند.اندکی پس از خروج پیامبر از شعب، حضرت خدیجه(س) و ابوطالب وفات یافتند. حضرت فاطمه (س) در 11ه.ق، در مدینه شهید شد و نسل رسول خدا (ص) تنها از وی باقی ماند. پس از اصرار دو طرف بر حقانیت عقاید خود، تصمیم گرفته شد که مسئله از راه مباهله خاتمه یابد، از این رو قرار شد که فردای آن روز، همگی خارج از شهر مدینه، در دامنهٔ صحرا برای مباهله آماده شوند. در سال نهم هجری پیامبر اسلام(ص) همزمان با مکاتبه با سران حکومت‌های جهان، نامه‌ای به اسقف نجران نوشت و از ساکنان نجران خواست که اسلام را بپذیرند. مسیحیان تصمیم گرفتند گروهی را به مدینه بفرستند تا با پیامبر سخن بگویند و سخنان او را بررسی کنند.

پیامبران اولوالعزم چه کسانی هستند؟ در هدیه ششم و هدیه پنجم و کتاب درسی های دینی در اینباره خوانده ایم. دین پیامبران اولوالعزم و رسالت تمامی پیامبران دعوت به سوی ایمان به خدای یگانه و روش زندگی صحیح در دنیا و حقایقی از آخرت بوده است. پیامبران الهی در تکمیل پیامبران پیشین خود آمده اند که آخرینشان حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) است. حضرت محمد (ص) در روز جمعه، ۱۷ ربیع الاول عام الفیل، در شهر مکه در خانه خود، کنار کعبه کانون خدا پرستی، بدنیا آمدند، در تاریخ آمده است که زمانی که رسول خدا (ص) به مدینه هجرت کرد، این خانه در اختیار عقیل، فرزند ابو طالب بود و بعد از آن در اختیار اولاد و نوادگان او قرار داشت. حضرت ابراهیم علیه‌السلام دومین پیامبر اولوالعزم است که در زمان پادشاهی نمرود به نبوت مبعوث شد و قوم بت پرست خود را به دین توحید دعوت نمود.

۱- حکایت نامه پیامبر؛ کشکولی از داستان‌های کوتاه در مورد پیامبرغلامرضا حیدری ابهری در این کتاب، مجموعه‌ای از حکایت‌ها و ماجراهای حضرت رسول اکرم را گردآوری کرده است. موضوع بندی دقیق از مهم‌ترین ویژگی‌های این اثر است و ۸۵۵ حکایتی که در این کتاب آمده است، ذیل ۱۶۲ عنوان دسته بندی شده‌اند. این موضوعات مجموعه کاملی از سیره و رفتار پیامبر را در بر دارند و اگر فردی به دنبال موضوع خاصی در زندگی حضرت رسول باشد، به راحتی می‌تواند با مراجعه به فهرست این اثر، حکایات مرتبط با آن موضوع را یافته و مطالعه کند. نویسنده تمامی حکایات را با زبانی روان و بیانی شیوا و در خلاصه‌ترین حالت ممکن بازنویسی کرده که مطالعه این کتاب ارزشمند را شیرین و آسان نموده است. نویسنده ذیل برخی از حکایت‌ها مطالبی را تحت عنوان در سایه سار سیره نوشته که نکاتی در شرح آن حکایت و جهت فهم بهترشان است.

کتاب های “من اهل بیت (ع) را دوست دارم” نوشته ی حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است. طرح این اثر حاصل مطالعات قرآنی نویسنده وگشت و گذار او در آثار مذهبی دیگر ادیان است. خداوند او را از مادرش مریم (سلام الله علیها)، بدون آن‌که شوهری داشته باشد، به دنیا آورد؛ چون این اتفاق برای مردم رخدادی عجیب بوده و برایشان قابل تصور نبود، به مریم تهمت زدند. خداوند حضرت عیسی را در همان زمان نوزادی به سخن گفتن واداشت تا با این اعجاز، مادرش را از هر خطا تبرئه کند. در تمامی مذاهب اسلامی، شناخت سنت رسول الله (ص) یکی از بایسته‌های دینی است.