با خواندن کتاب‌های یونگ، می‌توانید با نظرات جدید و نوآورانۀ او در مورد روح و روان انسان، ناخودآگاه، تحول فردی و جمعی، نمادها، رؤیاها، دین، هنر و … آشنا شوید و از آن‌ها برای شناخت بهتر خود و جامعۀ خود بهره ببرید. این کتاب تأثیر مهمی بر روی تحلیل رویاها و تفسیر نمادها در روانشناسی داشته و به عنوان یکی از کتب کلاسیک در این حوزه شناخته می‌شود. “تحلیل رویا” به افرادی که به موضوعات مرتبط با تحلیل ناخودآگاه و تفسیر رویاها علاقه‌مند هستند، توصیه می‌شود. این اثر به فهم عمقی‌تر از فرآیندهای نهفته در ذهن و تأثیرات آنها بر رفتار و تجربه انسانی کمک می‌کند. در این کتاب، یونگ به بررسی نقش و اهمیت رویاها در زندگی روانی و ناخودآگاه انسان می‌پردازد.

بخش اول که عنوانش «با خودمان، بادیگران و با دنیا آشتی کنیم» است، به قلم دبی فورد؛ نویسنده،مدرس و سخنران مشهور آمریکایی نوشته شده است. دراین بخش فورد بیشتر به تاثیر شناخت سایه در بهبود روابط میپردازد.اما در کنار آن از تولد سایه و دوگانگی ای که در شخصیت ما رقم میزند هم صحبت میکند. کتاب دو بخش داره که همبستگی زیادی باهم دارن و حول محور چیستی ماهیت روان هستن. چون تو این کتاب برای توضیح مسئله ناخودآگاه از مفاهیمی مثل تمدن، اخلاقیات، سرکوب میل،رویا، عشق، غریزه و تعارض صحبت میکنه و چون از مثال های بالینی و واقعی استفاده شده، درک چیستی ناخودآگاه رو هم راحت تر کرده. گراهام کولیر که از اساتید به نام فلسفه در دانشگاه جورجیا بود معتقد است که یونگ تنها به پنج دقیقه زمان نیاز دارد تا کسی را تحت تاثیر خودش قرار دهد.

این کتاب چکیدۀ تفکرات ژرف یونگ دربارۀ خودآگاهی و نقش آن در جامعۀ مدرن است. یونگ در این کتاب به بحث دربارۀ تضاد بین فرد و دولت، علم و دین، خودآگاهی و ناآگاهی پرداختۀ است. او با تحلیل تاریخچۀ فلسفی و روانشناسی جامعۀ غربی، نشان می دهد که چگونه انسان مدرن در گرفتاری بین تمدن و توحش خود قرار گرفته است. او با ارائه مفهوم خود شناخته، یعنی بخشی از شخصیت که هنوز کشف نشده است، راهکاری برای رهایی از این گرفتاری و رسیدن به تعادل و هماهنگی با خود و دیگران مطرح می‌کند.

می‌توانیم درباره سفرهای گسترده‌اش، رابطه پیچیده‌اش با فروید، یا تأثیرش بر فیلم و فرهنگ ساعت‌ها صحبت کرد. با این حال، تنها یک راه وجود دارد تا بتوان یونگ را درک کرد و آن هم از طریق خواندن کتاب‌های اوست. پس از جدایی از فروید، او عمداً اجازه داد تا این جنبه از خود بیشتر نمایان شود و جنبه غیرمنطقی طبیعت خود را آزادانه بیان کند. در عین حال، با یادداشت‌های دقیق تجربیات عجیب خود، آن را به طور علمی مورد مطالعه قرار داد. او بعدها این نظریه را توسعه داد که این تجربیات از ناحیه‌ای از ذهن که او آن را ناخودآگاه جمعی نامید، حاصل می‌شود و معتقد بود که همه‌ی انسان‌ها از آن برخوردارند.

پرسونا در دوران کودکی شکل می‌گیرد و به دلیل نیاز به انطباق با انتظارات والدین، معلمان و همسالان توسعه می‌یابد. به عبارت دیگر یونگ ویژگی‌های قابل قبول‌تر اجتماعی انسان را پرسونا و ویژگی‌های کمتر مطلوب را بخشی از سایه (یکی دیگر از مفاهیم یونگی) می‌داند. البته توجه داشته باشید در حالی که این دسته‌ها به ما کمک می‌کنند تیپ‌های شخصیتی مختلف را درک کنیم اما رفتار انسان پیچیده است و نمی‌توان آن را به‌طور کامل توسط این دسته‌بندی‌ها محدود کرد. او سمت‌های مهمی در جنبش روانکاوی داشت و به طور گسترده به عنوان محتمل‌ترین جانشین بنیانگذار روانکاوی شناخته می‌شد.

کارل گوستاو یونگ (Carl Gustav Jung) در 26 ژوئیه‌ی 1875 در کسویل سوئیس در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدر کشیشی پروتستان بود که بسیار کوشید تا تجربه‌ی خود از خداوند را به پسر منتقل کند،‌ هر چند در این کار چندان موفق نبود. مادر زنی افسرده‌خو بود که زمان بسیاری را در اتاق خود می‌گذراند،‌ جایی که ادعا داشت در شب با ارواح ملاقات دارد.

این کتاب به شما کمک می‌کند تا با نماد‌های روانی خود و دیگران آشنا شوید و معنای آن‌ها را درک کنید. همچنین به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید با استفاده از تحلیل رؤیا، هنر، و مدیتاسیون، فرآیند تحول شخصیت خود را آغاز و ادامه دهید. یک مکتب روانشناسی که اهمیت زیادی به سفر شخصی هر شخص و فردیت او می ده.

به نظر می رسه مردم ترجیح میدن عضو گروهی باشن كه ایدئولوژی اونها مبتنی بر دیدگاه متعصبانه است. جایی که کسی یا چیزی خارج از اونها تفکر و عملکرد اونا رو دیکته کنه و راه حل های مطلق ارائه بده. کارل یونگ بر خساراتی که دیکتاتوری ها و کمونیسم به فرد وارد می کنه، تأکید می کنه و اینکه چگونه ما به عنوان یک انسان باید سعی کنیم شعور و بنیان هاش رو درک کنیم. امیدوارم کتاب خود کشف نشده خواننده رو به حالت درون نگری و خود بازتاب سوق بده. در آخرین بخش، نویسنده به کاربردهای عملی خودشناسی به روش یونگ در زندگی روزمره می‌پردازد. از جمله این کاربردها، بهبود روابط فرد با خود و دیگران، حل مشکلات روانی و عاطفی، شناسایی و توسعه استعدادها و توانایی‌ها، و انتخاب‌های صحیح در زمینه کار و تحصیل است.

علیرغم همه اینها، نظریات او چنان مورد توجه قرار گرفت که بی‌بی سی در تلاش برای جلب خواسته‌های مردم در آن زمان، یونگ را به مناظره با یکی از اعضای حزب کارگر در تلویزیون زنده در برنامه‌ای به نام چهره به چهره دعوت کرد. در این نشست تلویزیونی این سیاستمدار نظریه‌های یونگ را به طور کامل به باد انتقاد گرفت. کتاب‌خواندن یکی از بهترین روش‌های شخصیت‌پردازی است که می‌تواند به افزایش دانش، فرهنگ، و آگاهی شما کمک کند.

به همین دلیل یونگ مطالب این کتاب رو بعدها چندین بار ویرایش میکنه و محتوای کتاب رو بروز میکنه. این کتاب تو قسمت چهارم از جلد دهم مجموع آثار یونگ چاپ شده و دوتا ترجمه فارسی ازش موجوده. در نهایت، یونگ با استفاده از فرآیند کیمیاگری در تبیین معنای فردیت، بر اهمیت کیمیاگری و نقش آن در درک ماهیت متعالی ذهن تأکید می‌کند. نقل قول‌های یونگ، دریچه‌ای به دنیای درون و ناخودآگاه انسان می‌گشایند و می‌توانند راهنمای مسیر ما در فرآیند خودشناسی و تبدیل شدن به بهترین نسخه‌ی خودمان باشند.