کتاب صوتی دو قرن سکوت از منابع ارزشمند فارسی برای مطالعه وضعیت فرهنگی اعراب پیش از اسلام و وضعیت سیاسی و فرهنگی مردم ایران در دو قرن اول هجری به شمار می‌آید. زرین‌کوب، چگونگی پیروی از اسلام/اعراب از نظر اجتماعی، فرهنگی، و سیاسی توسط پارسیان، در تقریبا دو قرن سکوت را مطرح می‌کند. زرین‌کوب بسیار پرکار بود و مقاله‌ها، آثار پژوهشی، تالیفی و ترجمه‌ای بسیاری از خود به یادگار گذاشت. از جمله این آثار با کاروان حلّه، فرار از مدرسه، از کوچه رندان، شعر بی‌دروغ شعر بی‌نقاب، فن شعر ارسطو، بحر در کوزه، تاریخ مردم ایران، روزگاران و دو قرن سکوت است. قیام بابک و پیروان او که به خرم‌دینان معروف بودند و همچنین قیام افشین و مازیار از بخش‌های اصلی فصل هشتم است.

زرین‌کوب در این کتاب به تشریح تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران پس از اسلام می‌پردازد و تلاش می‌کند تا دلایل این سکوت فرهنگی را با بررسی اسناد و شواهد تاریخی توضیح دهد. او به ویژگی‌های دوران حکومت عرب‌ها و تأثیرات آن بر جامعه ایرانی، از جمله تغییرات دینی، زبانی و فرهنگی می‌پردازد و چگونگی ادغام فرهنگ ایرانی با اسلام را به تصویر می‌کشد. این اثر به عنوان یکی از کارهای بنیادین در مطالعات تاریخی ایران شناخته می‌شود که برای درک تاریخ پس از اسلام ایران بسیار حائز اهمیت است. رضا شاه گفتمان ملی گرائی سکولار را -که گاهی نشات گرفته از خود حکومت و گاهی ایجاد شده توسط نخبگان تجدد طلب بود- ترویج می‌کرد. در نتیجه این کار، از اسلام کمتر در نشریات یاد می‌شد و در نشان‌های ملی و جشن‌ها کمتر اثری از آن به چشم می‌خورد.

بدیهی است که پس از عضویت، می‌توانید افزون‌بر این کتاب، هزاران کتاب دیگری که مخصوص اعضای سایت بارگزاری شده‌اند را نیز به رایگان دانلود نمایید. مولف کوشیده است تا با نگاهی علمی به این برهه حساس از تاریخ، ضمن گزارش رویدادها، به تحلیل وقایع نیز بپردازد. البته طبیعتا اعراب هوشمندی لازم برای استیلا به تمدنی پهناور را نداشتند و این خود ایرانیان بودند که با فریب یا جهت حرص و آز اندک مالی به کشورشان خیانت می‌کردند.

اما گذشته از این ساسانیان که در ابتدا دولتی قدرتمند بودند به زوال کشیده شدند که به سبب فساد روحانیون و سرداران و مالیات های سنگینی که بر مردم نهاده بودن مردم از دولت ناراضی بودند . تحصیلات مخصوص طبقه های اشراف و روحانیون بود و مردم عادی را به آن راه نبود. در این مقاله از نوار با ما همراه باشید تا به طور مفصل به بررسی این اثر گرانقدر بپردازیم. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم. مطالعه‌ی تاریخ و سرگذشت کشورها و مردمان در دوره‌های مختلف همیشه توصیه شده و بسیار روی شناخت انسان از جامعه، فرهنگ و شرایطی که باعث شده تا هنجارها، ناهنجاری‌ها و بطور کلی جامعه کنونی شکل بگیرد تأثیرگذار است. حتی سرانجام پس از سال‌ها دربه دری در کوه و بیابان، رنج هجران بر دل نهادند و به سند و سنجان رفتند تا دینی را که از نیاکان آموخته بودند و بدان سخت دل بسته بودند ترک نکنند و از دست ندهند.

نوشته‌اند که از آنجا فرشی بزرگ به مدینه آوردند که از بزرگی جایی نبود که آن را بتوان افکند. هرگونه کپی برداری جزئی یا کلی از مطالب بدون کسب مجوز مکتوب ممنوع است. سلام به معنی تسلیم شدن بوده و در زمان یورش تازیان به ایران، مردم کوچه و بازار برای اینکه از شلاق خوردن در امان باشند در مقابل تازیان استفاده می کردند.

دو قرن سکوت عنوان کتابی نوشته عبدالحسین زرین‌کوب است، که به حوادث سیاسی و اجتماعی ایران در دو قرن اول اسلامی، از سقوط دولت ساسانی تا روی کار آمدن دولت طاهریان، می‌پردازد. پس از چاپ اول، نویسنده دوباره به تحقیق پرداخت و چاپ دوم کتاب را با اصلاحات مهمی در سال ۱۳۳۶ش منتشر کرد. لینک دانلود کتاب صوتی و نسخه PDF کتاب دو قرن سکوت در ادامه مطلب درج شده است. این کتاب یکی از کتاب های مهم که نیاز است هر ایرانی دستکم یک بار در زندگی خود آن را بخواند کتاب ۲ قرن سکوت از نویسنده بزرگ ایرانی عبدالحسین زرین کوب است.

دسته سوم این دین را اهانت در حق خود می‌دیدند و با دین اسلام به ستیزه‌جویی برخاستند. برخی از این دسته در ظاهر خود را مسلمان معرفی می‌کردند اما در پنهان از عرب و دینش متنفر بودند و هرجا موقعیت فراهم می‌شد شورش می‌کردند و عربان را از دم تیغ می‌گذراندند. در واقع مقایسۀ چاپ اول کتاب دو قرن سکوت با چاپ دوم آن به خوبی نشان می‌دهد که دانش تاریخی عبدالحسین زرین کوب در آن شش سال دچار چه تغییر و تحولی شده است . بااین حال، با وجود تمامی تفاوت هایی که میان چاپ نخست و دوم دو قرن سکوت وجود دارد، اما نتیجه ای که زرین کوب در پایان هر دو می گیرد تقریباً یکی است. بدون تردید دو قرن سکوت مشهورترین اثر مورخِ ادیب، مرحوم عبدالحسین زرین‌کوب است، به طوری که بسیاری از ایرانیان او را با همین کتاب می‌شناسند. در عین حال خود کتاب دو قرن سکوت تاریخچۀ جالبی دارد و علاوه بر اینکه باعث شهرت زرین‌کوب شد، چنانکه خود او نیز بارها اعتراف کرده بود، مایۀ دردسرهای فراوانی نیز برای او بوده است.

عبدالحسین زرین‌کوب تاریخ‌نگاری است که در نقل یافته‌ها جانب انصاف را رعایت کرده و هرجا سخنی گفته منبع را نیز آورده است. دو قرن سکوت از کتاب‌های شناخته شده او در زمینه تاریخ ست که بسیاری از منتقدان آن را بهترین کتاب زرین‌کوب می‌دانند و البته این کتاب مخالفانی نیز دارد. در هر حال نویسنده با استناد به دو منبع بسیار معتبر، یعنی ابوریحان بیرونی و ابن خلدون، و با تحلیل رویکرد مذهبی اعراب و فرهنگ ایشان به خوبی این مطلب را توضیح و تشریح می کند.

علاقه‌مندان به این اثر شناخته شده عبدالحسین زرین‌کوب می‌توانند کتاب صوتی دو قرن سکوت را با صدای اکرم پریمون از فیدیبو دریافت کنند، این کتاب توسط نشر صوتی آوانامه منتشر شده است. این کتاب در زمان‌هایی در ایران با محدودیت‌های چاپ و توزیع روبرو شده است. دلایل مختلفی برای این ممنوعیت‌ها وجود داشته است که می‌تواند شامل حساسیت‌های سیاسی، مذهبی و یا فرهنگی باشد.