“قلعه حیوانات” کتاب حاضر با عنوان اصلی (Animal farm) اثری از جرج وول (George Orwell) می باشد که با ترجمه ای از زهرا نوروزی، توسط انتشارات آوای دانیال منتشر شده است. این کتاب در زمان جنگ جهانی دوم نوشته شده و در سال 1945 میلادی در انگلستان منتشر شده است. اما پس از گذشت مدتی خود حیوانات نیز باهم به توافق نمی رسند و عده ای بر عده ای دیگر حکومت می کنند و همان روال بهره کشی از حیوانات در مزرعه توسط خوکی به نام ناپلئون اجرا می شود.

او در همین جنگ مصدوم شد و این جراحت او هرگز خوب نشد تا اینکه سرانجام در سال 1950 و زمانی که فقط 47 سال سن داشت، همین جراحت کهنه و یادگار جنگ علت مرگ وی شد. کتابی که به ساده ترین و خلاصه ترین شکل ممکن اساس انقلاب ها را نشان میده . جورج اورول (George Orwell) متولد  ۱۹۰۳ میلادی در هندوستان است . این آن عدالتی نبود که میچر به عنوان خوک پیر ازآن دم می‌زد . هفت ماه پس از چاپ کتاب ۱۹۸۴، اورول در بیستم ژانویه ۱۹۵۰ درگذشت. به درخواست خودش، پیکرش را سوزاندند و خاکسترش را در گورستانی گمنام و پرت در دهکده‌ای به نام ساتن کورتینی در نزدیکی آکسفورد به خاک سپردند.

مسلما می توان یکی از مهمترین دلایل همه گیر شدن کتاب قلعه حیوانات را واقعی بودن صحنه ساخته شده دانست. در واقع شرایط این مزرعه ، شخصیت‌ها و حیوانات این داستان رو میشه به بسیاری از جامعه‌ها، شخصیت‌ها و رهبرهای دنیای واقعی تشابه  کرد. جورج اورل نویسنده قلعه حیوانات از نزدیک با مشکلاتشان آشنا شده بود . بنابراین در قلعه حیوانات تمام تلاشش را به کار گرفت که با آن به مبارزه بپردازد . حیوانات مزرعه آقای جونز در اقدامی انقلابی او را از مزرعه بیرون می‌کنند و خود اداره آن را به دست می‌گیرند تا برابری، رفاه و آسایش را برای حیوانات مزرعه فراهم کنند.

اولین اقدامشان این بود که دسته‌جمعی، گویی به‌منظور تحصیل اطمینان از اينکه بشری درجایی مخفی نیست. چهارنعل دورادور مزرعه تاختند و سپس به ساختمان مزرعه آمدند تا آخرین اثرات سلطه منفور جونز را پاک سازند. این کتاب جزو 100 کتاب مهم قرن بیستم نیز به شمار رفته و در لیست 20 کتاب تاثیرگذار دنیا نیز جا دارد. نسخه ای هم در سال با لب تکانی بر تصاویر فیلمبرداری شده حیوانات واقعی ساخته شد. در این نسخه هم حکومت ناپلئون دچار فروپاشی می شود، همانند آنچه برسر شوروی آمد.

خود اریک در ابتدا از کاهش هزینه های تحصیلش به دلیل بورسیه آگاه نبود، اما پس از مدتی متوجه وضع بد مالی خانواده خود شد و به همین دلیل همیشه از مدرسه بیزار بود. قلعه حیوانات به دلیل روابط خوب میان انگلیس و شوروی در آن زمان، مجوز انتشار نیافت؛ تا درنهایت در سال ۱۹۴۵ در انگلستان منتشر شد و در اواخر دهه ۱۹۵۰ به شهرت رسید. کتاب قلعه حیوانات اثر جورج اورول، به‌طور غیر مستقیم اشاره به شرایط حاکم بر شوروی سابق در طول جنگ جهانی دوم دارد. جورج اورول در کتاب قلعه حیوانات، مدل حکومتی اتوپیامحورانه (آرمان‌شهری) که در نیمه نخست سده بیستم بسیار محبوب بود را به چالش می‌کشد. مطالعه این کتاب را به علاقمندان رمان‌های خارجی پیشنهاد می‌کنیم. کتاب قلعه حیوانات جزو اثرگذارترین رمان‌های قرن بیستم به‌شمار می‌رود و مطالعه آن زمینه آشنایی مخاطبان با مدل حکومتی کمونیستی و چالش‌های آن را فراهم می‌کند.