لطفا برای حمایت از نویسنده و انتشارات و همچنین مترجم کتاب را تهیه کنید. پس از اتمام دوران دبستان، پدر جلال، سیداحمد طالقانی، به او اجازهٔ درس‌خواندن در دبیرستان را نداد؛ اما او تسلیم خواست پدر نشد. در کتابچین از کتابهای رمان و داستان گرفته تا کتابهای مدیریت ،موفقیت ،روانشناسی ،شعر ،دینی و مذهبی و دیگر کتابهای با موضوعات مختلف را پیدا خواهید کرد.

اگر بخواهیم پاسخ جریان روشنفکری را نسبت به این سؤال در طیف‌های گوناگون دسته‌بندی کنیم،‌ می‌توان آن را به گروه تجددطلبان،‌ گزینش‌گرایان و بومی‌گرایان تقسیم کرد. دانستن این موضوع از آن رو اهمیت دارد که جلال آل احمد به افراد طیف بومی‌گرا تعلق داشت که تقلید از فرهنگ غربی را رد می‌کرد. جلال آل‌احمد نویسنده‌ی کتاب غرب‌ زدگی، در11 آذر 1302 در خانواده‌‌ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۲۶ دومین کتابش، «از رنجی که می‌بریم» را هم‌زمان با کناره‌گیری از حزب توده چاپ کرد؛ کتابی که بیانگر داستان‌های شکست مبارزاتش در این حزب است.

نویسنده این کتاب که فردی با گرایش‌های فکری چپ و نزدیک به سوسیالیست‌هاست، بنابر تفکر تمام چپ‌ها، با هر چیزی که از غرب آمده باشد مخالف است. ولو این‌که خود از همان مظاهر فرهنگی ودانش غربی بهره ببرد اما به فراخور عصبیت فکری‌اش، با غرب دشمنی می‌ورزد. برخی آن را نتیجه تعامل و هم‌اندیشی وی با دوستان و هم‌فکرانش می‌دانند. باید گفت که جلال با طرح مسئله غرب زدگی نمی خواهد به جنگ با غرب یا حتی تکنولوژی بپردازد.

جلال آل‌احمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانواده‌ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به‌دنیا آمد. حذف بسیاری از بخش‌های جمله باعث شده نثر آل احمد ضرب‌آهنگی تند و شتاب زده به نظر بیاید. در این سه قرن است که غرب عاقبت به کمک ماشین، به استهسال غول‌آسا دست یافت و نیازمند بازار آشفته‌ی دنیا شد.

آل‌احمد در این کتاب مشهور، نشانه‌ها و آثار ورود مدرنیزاسیون به ایران را بر سبک زندگی ایرانیان بررسی کرده است. گفته شده است که آل‌احمد با مدرنیته مشکلی ندارد و جامعهٔ خودی را به‌دلیل عدم پویایی و درجازدنْ به‌سختی نکوهش می‌کند. بحث او بر سر پذیرش مدرنیزاسیون بدون فراهم‌بودن زمینه‌ها و در نتیجه، عدم‌توجه به پیامدهای منفی چنین پذیرشی است. بارها گفته شده است که «غرب‌زدگی» به قلم آل‌احمد نشانهٔ ستیز و انکار غرب نیست؛ نشانهٔ دل‌مشغولیِ اندیشمندی است که بزرگ‌ترین تهدید برای جامعهٔ خود را تغییر بدون پشتوانه و زمینهٔ سبک زندگی می‌داند.

حذف بسیاری از بخش‌های جمله باعث شده نثر آل احمد ضرب‌آهنگی تند و شتابزده بیابد. آل احمد در شکستن برخی از سنت‌های ادبی و قواعد دستور زبان فارسی شجاعتی کم نظیر داشت و این ویژگی در نامه‌های او به اوج می رسد. از ویژگی‌های دیگر نثر جلال آل احمد می‌توان به نیمه رها کردن بسیاری از جملات، تعبیرات و اندیشه‌ها و استفاده از علامت «…» به جای آن‌ها اشاره کرد، که این امر در راستای ایجاز نوشته‌ها و ضرب‌آهنگ سریع آن‌هاست. از دیگر موضوعات مهم کتاب غرب زدگی، نگاهی به هویت ملی و فرهنگی ایران است. آل احمد با استناد به تاریخ و فرهنگ ایران، به تأثیراتی که ورود فرهنگ غرب بر این هویت‌ها داشته است، می‌پردازد و تلاش می‌کند تا به فهم بهتری از این فرآیند و تأثیرات آن بر جامعه ایرانی برسد. برای دانلود قانونی کتاب غرب زدگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

این کتاب از زمان انتشار تاکنون بحث‌های زیادی را ایجاد کرده است و مخالفین و موافقین متعددی داشته است (یکی از مخالفین آن، احمد شاملو شاعر بزرگ ایرانی بود). ناشرین متعددی این کتاب را چاپ کرده‌اند و نسخه‌ی صوتی آن، توسط نشر صوتی آوای چیروک و به گویندگی بهمن وخشور تهیه شده است. یکی از نکات مهمی که در غرب زدگی مورد تأکید قرار می‌گیرد، نقد و تأمل در تاثیرات و تغییراتی است که با ورود فرهنگ غرب به ایران رخ داده است. آل احمد به طور کوتاه و موشکافانه، نکاتی مانند از دست دادن ارزش‌های سنتی، تغییرات در رفتار و زندگی روزمره، و اندیشه‌های نوظهور را بررسی می‌کند.