این نویسندهی مشهور دکترای فلسفه و پزشکیاش را از دانشگاه وین دریافت کرد و در دوران جنگ جهانی دوم زندگی خود را به مدت سه سال در اردوگاههای آشویتس، داخاو و چند اردوگاه دیگر به اسارت گذرانده بود. انسان در جستجوی معنا که بر اساس همین تجربیات نوشته شده است، سیر مشخصی را در پیش میگیرد. با شنیدن و پیشتر رفتن در داستان به اهمیتی پی میبریم که این هدف در زندگی هر فردی دارد.
در این کتاب دکتر فرانکل از تجربیاتی سخن می گوید که منجر به کشف لوگوتراپی شد. پیام چنین روانکاوی که نویسنده با چنین شرایط خوفناکی رویاروی بوده است خواندن دارد. ویکتور فرانکل در مدت زمانی که در نیروگاه آشویتس زندانی بود، پدر، مادر، همسر و برادرش را از دست داد بنابراین به گفته خودش «درد از دست دادن» را میفهمد. او در کتاب انسان در جستوجوی معنی سعی میکند تا با بیان دردهایش به خواننده بفهماند که چطور میتوان زیر بار این حجم از رنج زنده ماند.
فرانکل با تکیه بر آموزه های خود نه تنها توانست از اردوگاه نجات پیدا کند بلکه موفق شد بیش از 90 سال نیز عمر کند. از قسمت یک تا قسمت ۱۷ از فصل یک کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا جهت استفاده شما عزیزان آماده شده است. ویکتور فرانکل در مدت زمانی که در نیروگاه آشویتس زندانی بود، پدر، مادر، همسر و برادرش را از دست داد بنابراین به گفته خودش «درد از دست دادن» را میفهمد. او در کتاب انسان در جستوجوی معنی سعی میکند تا با بیان دردهایش به خواننده بفهماند که چطور میتوان زیر بار این حجم از رنج زنده ماند. بدون شک هیچ روانشناسی نمیتواند پاسخی کلی برای این پرسش داشته باشد.
«با این وجود به زندگی بله بگو» و «از اردوگاه مرگ تا اگزیستانسیالیسم» نیز عناوین دیگر این کتاب بودند که در چاپهای متعدد به ترتیب روی جلد نسخهی آلمانی و انگلیسی نقش بستند. ویکتور فرانکل (Viktor Frankl) نویسندهی این کتاب، تجربیات خود را از خلال زندگی در اردوگاههای کار اجباری آلمان نازی به رشتهی تحریر درآورده است. تا کنون کتابهای بسیاری در این زمینه نوشته شدهاند اما وجه تمایز این کتاب صوتی با دیگر آثار همردهی خود در این است که در اینجا با یک نویسنده/روانشناس روبهرو هستیم. او در طول دو سال زیست سراسر مشقت خود در این شکنجهگاههای معاصر، توانست به روشمندی متفاوتی برای رواندرمانی دست یابد و نحلهی معنادرمانی یا لوگوتراپی را بنیانگذاری کند. نظریهی معنادرمانی یا لوگوتراپی را ویکتور فرانکل پیش از حملهی نازیها به اتریش مطرح کرده بود.
کتاب انسان در جستجوی معنا به قلم ویکتور فرانکل از جمله آثار مشهور و معروف آمریکایی که بعد از سالها هنوز هم جذابیت داره، این کتاب در واقع داستان زندگی دکتر ویکتور فرانکل برای پیدا کردن معنای واقعی در زندگی بود. اگر شما نیز پیشنهاد و یا انتقادی نسبت به کیفیت پادکست کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور فرانکل دارید، میتوانید آن را در قسمت نظرات ثبت کرده و با نویدک به اشتراک بگذارید. اگرچه کتاب انسان در جستجوی معنا از استقبال و موفقیت جهانی برخوردار است، اما انتقادهای نیز نسبت به شیوهی نگاه فرانکل به جهان مطرح شده است. عمده ایرادی که منتقدینی چون لارنس لانگر و کاپلان مطرح میکنند؛ تصویری است که فرانکل از کشته شدگان هولوکاست ترسیم میکند.
شوخی یکی دیگر از سلاحهای روح بود که در مبارزه برای حفظ جان به کار میرفت. به خوبی دیده شده است که شوخی بیش از هر چیز دیگری میتواند انسان را از شرایط سخت موجود جدا سازد و به او توانی ببخشد تا در برابر هر گونه سختی و زشتی ولو برای چند ثانیه به پا خیزد. او با نام کامل ویکتور امیل فرانکل (Viktor Emil Frankl) در سال 1905 در کشور اتریش به دنیا آمد.
در امروزه، زندگی در جهانی پر از اتفاقات گسترده است که ممکن است انسان را به سردرگمی و دلسردی کشانده و او را از انجام کارهایی که قبلاً ممکن بود انجام دهد، باز دارد. در این شرایط، افسردگی و دلسردی ممکن است به وجود آید و اگر فرد به زندگی خشک و ماشینی عادت کند، ممکن است دچار بیتفاوتی شود. خواندن کتاب انسان در جستجوی معنا برای کسانی که به دنبال معنا در زندگیشان هستند، مفید است. این کتاب نحوهی برخورد با محیط و طبیعت را به نحوی معرفی میکند که میتواند طبیعت انسانها را شکل دهد و در صورتی که معنای آن را درک کنند، میتوانند در هر کجای جهان زندگی کنند و از بیتفاوتی دوری کنند.
ثبت ديدگاه