مدرسه و محیط آموزشی نیز نقش بسیار مهمی در فرآیند تربیت کودکان دارند. ارائه فرصت‌های آموزشی مناسب، تشویق به همکاری و تعامل مثبت، ارائه مدل‌های نقش‌آفرینی مثبت، و ایجاد محیطی موثر برای یادگیری و توسعه شخصیتی کودکان از جمله وظایف اصلی محیط آموزشی است که باید به دقت توجه شود. نقش والدین به عنوان مهم‌ترین عوامل در فرآیند تربیت و پرورش کودکان بسیار حیاتی است. والدین نه‌تنها مدل‌های نقش‌آفرینی برای کودکان خود هستند بلکه باید به عنوان راهنما، مشاور، و معلم‌های زندگی برای آن‌ها عمل کنند. تربیت و پرورش کودکان باید به شکلی باشد که به تأمین نیازهای روحی و احساسی آن‌ها اهمیت ویژه‌ای داده شود. ارتباط نزدیک و مؤثر با والدین، پذیرش و تشویق احساسات آنان، و ایجاد محیطی موثر برای بیان احساسات و افکارشان از جمله اصول مهم در تأمین نیازهای روحی کودکان است.

حتما شما هم خانم هایی رو دیدین که شریک عاطفی بی احساس و خشنی دارن که بهشون بی توجهی و بی احترامی میکنه .

برای پرورش عزت‌نفستان، بسیار ضروری است که تصورات قدیمی و تحریف‌شده‌تان را دور بریزید و بیاموزید به‌ طور صحیح و مناسب نقاط قوت و ضعفتان را درک کنید. مطالب این فصل کمکتان می‌کند خود‌توصیفی دقیق و روشنی داشته باشید. به این ترتیب به‌ جای کوچک کردن توانایی‌ها و بزرگ کردن ضعف‌هایتان، می‌توانید بیاموزید خود را همان‌طورکه هستید، بپذیرید و برای خودتان ارزش قائل شوید. شما در نقش پدر و مادر باید شرایطی را برای فرزند خود فراهم کنید که احساس شایستگی و ارزشمندی نماید. برای به وجود آوردن این احساس راه‌های متفاوتی مانند آموزش به بچه‌ها برای برگزیدن هدف، انتخاب‌های مناسب، ایجاد راه‌هایی برای رسیدن به استقلال و … در پایان امیدواریم از خواندن کتاب اعتماد به نفس باربارا دی آنجلیس لذت ببرید.

در کتابی که در این قسمت به شما معرفی میکنیم؛ به شما به عنوان یک والد راهکار های خیلی خوبی را معرفی کرده و با شما صحبت میکند که این مهارت را در کودک پرورش دهید. همین موردی که شما بخاطرش اینجا هستید، یکی از موارد خوب برای تقویت اعتماد به نفس در بچهاست. بعد از خواندن این کتاب حتماً احساس خواهی کرد که چیزهای جدید را می توان امتحان کنی ، حتی اگر اضطراب‌آور یا ترسناک باشند. با گفتن مکرر من امتحان می کنم این فکر به زودی به یک فکر خودکار در ذهنت تبدیل می‌شود و متوجه تمام کارهایی که قادر به انجام آن هستی می شوی. در این موسسه کودکان خواندن و نوشتن را با روشی دشوار و وقت‌گیر، آموزش می‌دیدند. خیلی از کودکان به دلیل داشتن نقص ظاهری دچار کمبود اعتماد به نفس می‌شوند.

در سنین پایین، والدین می‌توانند نقش پررنگی در تقویت اعتمادبه‌نفس فرزندان ایفا کنند. در این مسیر، کتاب اعتمادبه‌نفس کودکان می‌تواند مؤثر واقع شود. نویسنده در این کتاب به والدین توضیح می‌دهد که چگونه مهارت‌های حفظ آرامش در برخورد با مشکلات، برقراری روابط دوستانه، چالش‌های تصمیم‌گیری، حضور در اجتماع و گفت‌وگو کردن را به فرزندان خود بیاموزند.

اگر می‌خواهیم در بالا بردن اعتماد به نفس کودک به او کمک کنیم، در واقع باید به او کمک کنیم که خودش باشد. یعنی باید به او نشان دهیم بدون قیدوشرط دوست داشته می‌شود و وجودش مهم است. مطالب و تصاویر این کتاب، به کودک کمک می‌کند تا ارزش خود را بشناسد و تصور سالم و درستی از خودش پیدا کند. در واقع این کتاب اعتماد به نفس در کودکان به آن‌ها می‌آموزد که چطور به خود و قدرت درونشان باور داشته باشند و بتوانند پس از هربار زمین خوردن دوباره بلند شده و با مشکلات و چالش‌ها مواجه شوند. شجاعت به این معنی نیست که ما اصلاً از چیزی نترسیم؛ بلکه یعنی حتی با وجود ترس‌ها متوقف نشده و پیش برویم. مهارت‌های ارتباطی نقش مهمی در ایجاد اعتماد به نفس دارند.