کتاب طباخی گیلانی، نخستین کتاب دستور طبخ غذاهای بومی گیلان است که در سال 1338 منتشر شده و مجموعه‌ی جالب توجه و منحصر به‌فرد از شیوه‌ی طبخ غذاهای گیلانی را در خود دارد. کتاب طباخی گیلانی، نخستین کتاب دستور طبخ غذاهای بومی گیلان است که در سال ۱۳۳۸ منتشر شده و مجموعه‌ی جالب توجه و منحصر به‌فرد از شیوه‌ی طبخ غذاهای گیلانی را در خود دارد.. کتابراه مرجع قانونی دانلود کتاب الکترونیکی و دانلود کتاب صوتی است که امکان دسترسی به هزاران کتاب، رمان، مجله و کتاب صوتی و همچنین خرید کتاب الکترونیک از طریق موبایل تبلت و رایانه برای شما فراهم می‌کند. شما با استفاده از کتابراه همیشه و همه جا به کتاب‌ها و کتابخانه خود دسترسی دارید و می‌توانید به سادگی از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنید. در کتابراه برای همه سلیقه‌ها از داستان، رمان و شعر تا روانشناسی، تاریخی، علمی، موفقیت و…

برای چشیدن این غذاها نیازی نیست به شمال کشور سفر کنید؛ کتاب دستپخت غذاهای گیلانی پیش روی شماست تا فوت‌وفن و نکات ریز پخت این غذاها را در اختیار شما بگذارد. مطالب این اثر تنها محدود به غذاها نیست بلکه دسرها، چاشنی‌ها و… اما مرحومه یمین اسفندیاری معروف به “فهیمه اکبر” اصالتاً مازندرانی است  که در تهران زاده شد. فهیمه اکبر،در سال هزارو سیصدو هفده شمسی پس از ازدواج با مرحوم مهندس محسن خان اکبر (از فرزندان میرزا فتح الله خان اکبر سپهدار اعظم رشتی)به گیلان آمد و  به پژوهش در آواها و آداب محلی گیلان زمین پرداخت.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. او در سال سی و پنج نخستین غرفه‌ی گیلان رادر جشنواره‌های فرهنگی و هنری تهران افتتاح کرد. فهیمه اکبر به زبان های روسی،آلمانی،انگلیسی و فرانسوی نیز تکلم می‌کرد . در کتاب بیمارستان های رشت، نوشته ی دکترسید حسن تائب، از او به عنوان عضو و بازرس منصوب از سوی نخستین هیات مدیره ی  بنگاه حمایت مادران و نوزادان رشت(زایشگاه) به تاریخ دوم تیرماه هزارو سیصدو بیست نام برده شده است. کتابچین یک اپلیکیشن کتاب مالتی پلتفرم است یعنی کاربران می توانند در تمام دیوایسها و سیستم عاملها (ویندوز، اندروید و آی او اس) کتابهای خود را مطالعه نمایند و از کتابخوانی در محیطی لذت بخش بهره مند شوند. این بانو که در حوزه موسیقی محلی هم فعال بود، عاقبت در شهریور سال  ۱۳۸۸  در سن نودو دو سالگی درآمریکا درگذشت.

کتاب دستپخت گیلانی به‌کوشش طبیه پورسعید و به‌همت نشر کدیور منتشر شده است. استان گیلان، از استان‌های شمالی کشور ایران است که تنوع غذایی بسیار بالایی دارد. تا آنجایی که این شهر در سال 2004 توسط یونسکو به‌عنوان شهر خلاق و متنوع خوراک‌شناسی شناخته شد.

سنَتِ در دسترس بودنِ نخستین‌های تاریخ و فرهنگ و هنر، متأسفانه در کشورمان مهجور است. این آثار را یا باید در برخی کتابخانه‌ها جست، یا در آرشیو معدودی محققان. دشواریابی- این آثار، بسیاری از پژوهشگران، نویسندگان و حتا خوانندگانِ علاقه‌مند را با سختی‌های بسیار روبه‌رو می‌کند.. از این رو، بر آن شدیم در مجموعه میراث مکتوب، برخی از نخستین های تاریخ و فرهنگ و هنر گیلان را- اگر چه به دشواری_ بجوییم و به چاپ برسانیم. انتخاب این آثار نه فقط به سبب نخستین بودن آنان است، که ویژگی‌های درخور توجه دیگری نیز سبب گزینش این آثار شده است. کتاب طباخی گیلانی، نخستین کتاب دستور طبخ غذاهای بومی گیلان است که در سال 1338 منتشر شده و مجموعه‌ی جالب توجه و منحصر به‌فرد از شیوه‌ی طبخ غذاهای گیلانی را در خود دارد..

البته گاه ترتیب بعضی از مباحث رعایت نشده است؛ مثلا در مباحث پایانی و پس از بیماری‌های پوست و مو ، معجونی به عنوان معجون زحیر ذکر می‌کند؛ در حالی که می‌بایست این معجون در مبحث معده ذکر می‌شد. سبزی گیجواش را بعد از شستن خرد کرده و همانند دستور ترش تره می‌پزیم و به آن تخم مرغ اضافه می‌کنیم. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.