این نویسندهی مشهور دکترای فلسفه و پزشکیاش را از دانشگاه وین دریافت کرد و در دوران جنگ جهانی دوم زندگی خود را به مدت سه سال در اردوگاههای آشویتس، داخاو و چند اردوگاه دیگر به اسارت گذرانده بود. انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور فرانکل با بهترین ترجمه شبنم سلطان پور که توسط انتشارات آزرمیدخت در 120 صفحه منتشر شده است را می توانید با تخفیف 50 درصد از وبسایت sbjust تهیه فرمایید. این نویسندهی مشهور دکترای فلسفه و پزشکیاش را از دانشگاه وین دریافت کرد. در دوران جنگ جهانی دوم او زندگی خود را به مدت سه سال در اردوگاههای آشویتس، داخاو و چند اردوگاه دیگر به اسارت گذرانده بود. بعد از گرفتن دکترا، به بیمارستان دیگری پیوست و پنج سال در بخش جلوگیری از خودکشی زنان کار کرد.
بخشی از متن و جملات کتاب انسان در جستجوی معنا را که برایتان آماده کردیم، تا بهتر و سادهتر با قلم نویسنده و نوع ترجمه این کتاب آشنا شوید. کتاب انسان در جستجوی معنا با ترجمه ی مریم حسین نژاد و فرزانه سکوتی بصورت صوتی در فراکتاب ارائه شده است. او واژه «هستی نژندی» را در مورد اختلال عاطفی ابداع کرد و اختلال عاطفی را حاصل عدم توانایی فرد در یافتن معنا برای زندگی میدانست. بنابراین با توجه به تمام تجربیات زیستهی خودش و تمام آنچه که در مطبش آزموده بود، کتاب انسان در جستجوی معنا را نوشت. او با نام کامل ویکتور امیل فرانکل (Viktor Emil Frankl) در سال 1905 در کشور اتریش به دنیا آمد.
ویکتور امیل فرانکل (زادهی سال 26 مارس 1905 و متوفی به تاریخ 2 سپتامبر 1997) روانپزشک برجستهی اهل اتریش و بنیانگذار رویکرد معنادرمانی بود. فرانکل هنوز به سن جوانی نرسیده بود که با روانکاوی آشنا شد، و از این مکتب بسیار تأثیر پذیرفت. در همان دوران بود که با فروید به مکاتبه پرداخت، و آثار او را با جدیت دنبال کرد. کمی بعد اما روانشناسیای را که آدلر نمایندگی میکرد جذابتر یافت و به سوی آرای او گرایش پیدا کرد. تا اینکه سرانجام از میان این بزرگان توانست راه مستقلی برای خویش بیابد و خود به یکی از چهرههای برجستهی تاریخ روانشناسی بدل شود.
این کتاب صرفاً یک کتاب مشهور و پرفروش نیست و براساس گزارشهایی که تابهامروز منتشر شده، این اثر قادر بوده بهواسطهی آموزههای خود زندگی بسیاری از افراد را نجات داده و در دستیابی به معنای حقیقتی وجودیت یاریشان کرده است. کتاب انسان در جستجوی معنا در طول دههها و سالهای پس از انتشارش، بارها توسط نشریات گوناگون به فارسی برگردان شده است. این نسخه با ترجمهی امیر لاهوتی در اختیارتان قرار گرفته که توسط انتشارات جامی منتشر شده است. کتاب انسان در جستجوی معنا به قلم ویکتور فرانکل، شرحىست از درون اردوگاه کار اجبارى که توسط یکى از کسانی که از آن مکان جان سالم به در برده، بازگو مىشود.
مجلهی روانپزشکی آمریکا مکتب او را «شاید مهمترین تفکر از زمان فروید و آدلر» مینامد. همهى آنچه زیر فشارم قرار داده بود به صورت عینى در آمد، که در آن لحظه کمکم جنبهى علمى برایم پیدا مىکرد. من با این شیوه توانستم به گونهاى بر اوضاع محیطم و بر رنجهاى آن لحظه مسلط شوم؛ و آنها را چنان مىدیدم که گویى به گذشته تعلق دارند. ناگهان مشکلاتم انگیزهى یک مطالعهى روانى علمى شد که خود به عهده داشتم. درحالىکه از شدت درد به خود مىپیچیدم (بر اثر پوشیدن کفش پاره پاهایم زخم شده بود) چند کیلومترى را لنگلنگان با ستون گوشتى زندانیان از اردوگاه به سمت محل کار رفتم. ناگهان خود را بالاى سکوى سخنرانى در اتاقى روشن و گرم دیدم که در برابرم عدهاى سراپا گوش در صندلىهاى نرم فرو رفته بودند و به سخنانم گوش مىدادند.
او استدلال میکند که اگزیستانسیالیسم میتواند درک عمیقتری از سلامت روان ارائه دهد و بنابراین اگر در رواندرمانی گنجانده شود فرآیند درمانی را تقویت میکند. خواندن این کتاب برای همه علاقهمندان به حوزه روانشناسی ضروری است، زیرا دیدگاهی منحصربهفرد در مورد تلاقی فلسفه وجودی و رواندرمانی در اختیار خوانندگان قرار میدهد. «میل به معنا» ایده های فرانکل در مورد جستجوی انسان برای معنا و هدف را بررسی میکند. او استدلال میکند که انسانها تمایل ذاتی برای یافتن هدف در زندگی دارند و این جستجو برای سلامت روان و رفاه ضروری است. بینش فرانکل در مورد اهمیت یافتن معنا در زندگی به طور گسترده توسط خوانندگان در سراسر جهان پذیرفته شده است.
فرانکل در طول زندگی خود کتابهای زیادی در زمینه کاوش در شرایط انسانی و جستجوی معنا نوشت. او همچنین به سفرهای زیادی رفت، سخنرانیهای بیشماری کرد و ایدههای خود را با مخاطبان در سراسر جهان به اشتراک گذاشت. تجربیات او در اردوگاههای کار اجباری به شدت بر کارش تأثیر گذاشت تا جایی که معتقد بود همه حتی در سختترین شرایط هم میتوانند معنا پیدا کنند. کتاب انسان در جستجوی معنا، ترجمه محمود جولایی بهترین انتخاب برای توست. این کتاب خیلی روان نوشته شده و به راحتی میتوانی با آن ارتباط برقرار کنی. انتشارات کاپیتان تلاش کرده است تا این کتاب را با بهترین کیفیت و پایینترین و مناسبترین قیمت برای فروش آماده کند.
فرانکل به مدت سه سال در اردوگاه کار اجباری زندانی بود و تنها عضو خانوادهاش و جزء معدود افرادی بود که توانسته بودند از هولوکاست جان سالم به در ببرند. در بخش نخست کتاب انسان در جستجوی معنا تجربیات روشنگر ویکتور فرانکل را در این دوران مطالعه میکنیم. اردوگاههای کار اجباری و اعمال دهشتناکی که در آنها به انجام رسیده، هنوز هم کامل روایت نشده چراکه بسیاری از روایتگرهایش زنده نماندند. شاید پیش از انتشار این کتاب گزارشها حول محور اردوگاهها رسمی و خشک و با آماری از کشتهشدهها به گوش دیگران میرسید. فرانکل در دانشگاههای استنفورد، هاروارد، پیتسبورگ، سندیگوی کالیفورنیا و دالاس مکتب خودش را آموزش داده. کتاب انسان در جست و جوی معنا نوشته ویکتور فرانکل، روانپزشک اتریشی پدیدآورنده ی معنا درمانی است.
در واقع، این کتاب با نگاهی انسانمحور، به ارائهٔ راهکارهایی برای پیدا کردن معنای واقعی زندگی، با ارزشیابی از نیازهای انسانی در جامعهی امروزی، میپردازد. اکنون میتوانیم سخن شوپنهاور را درک کنیم وقتی که میگوید انسان تا ابد بین دو نقطه نهایی اضطراب و ملالت سرگردان است. درحقیقت، ملالت و خستگی اکنون بیش از اضطراب باعث ایجاد مشکلات میشود و مطمئناً افراد ناچارند تا به روانپزشک روی آورند.
«انسان در جستجوی معنا» کتابی نوشته ویکتور فرانکل، روانپزشک برجسته و بازمانده هولوکاست است که به بررسی معنای زندگی و تجربه انسانی می پردازد. این کتاب اولین بار در سال 1946 منتشر شد و از آن زمان به یک کتاب کلاسیک در زمینه روانشناسی تبدیل شده است. کتاب انسان در جستجوی معنا، موضوع تلاش انسان برای بقا را مورد بررسی قرار میدهد؛ فرانکل دربارهی منبع نیرویی سخن میگوید که او را زنده نگه داشت. وی تجربیات خود را پس از پایان جنگ و رهایی از اردوگاههای کار به نگارش درآورد که حاصل آن شاهکاری بینظیر و فراموش نشدنی شد. کتاب انسان در جستجوی معنا (Man’s search for meaning) به مسئلهی تلاش انسان برای بقا میپردازد؛ فرانکل درخصوص منبع نیرویی که او را زنده نگه داشت توضیح میدهد.
ثبت ديدگاه