آلبر کامو بر آن است که انسان تنها با «طغیان» می‌تواند با پوچی مقابله کند. در اینجا کامو هنرمند یا خالق ابزورد را وا می‌کاود. از آنجاییکه توضیح ناممکن است، هنر ابزورد محدود به شرحی از تجارب فراوان در جهان است.

کتاب افسانه سیزیف که جزء سه‌گانه‌ی معروف پوچی است، پژوهشی فلسفی است که در آن نویسنده دیدگاه‌های خود را پیرامون اتفاقات بعد از رسیدن به پوچی بیان می‌کند. در واقع آلبر کامو بیشتر به این موضوع می‌پردازد که اگر انسان به پوچ بودن دنیا رسید، بعد از آن چه واکنشی باید نشان دهد و زندگی‌اش را چگونه ادامه دهد. در خلاصه کتاب افسانه سیزیف کامو تو رو با اصطلاح ابزورد یا همون پوچی آشنا می‌کنه، احساسی که زندگی هیچ ارزش و معنایی نداره. “افسانه سیزیف” یکی از آثار برجسته‌ی آلبر کامو، نویسنده و فیلسوف فرانسوی، است. این کتاب به شکل یک اندیشه‌نامه نوشته شده و در آن کامو به بررسی مفهوم زندگی، معنی وجود و معنی زندگی انسان پرداخته است.

کامو معتقد است پوچی نه بخودی خود از جهان است و نه از انسان. اما همین که به قله رسید، سنگ به پایین غلتید و سیزیف باید دوباره این کار را انجام می‌داد. دون ژوان نام نمایش‌نامه‌ای کمدی از مولیر است که شخصیت اصلی آن دون ژوان، اشراف‌زاده‌ای زن‌باره و جذاب است که روابط متعدد و پیچیده‌ی جنسی خالی از عاطفه برقرار می‌کند و از بستر زنی به بستر زنی دیگر می‌رود. ای کاش مترجمانی مانند سروش حبیبی و پیمان خاکسار آثار کامو ترجمه می کردند. همین‌طور در بخش دیگری از کتاب که کیریلف نام دارد، کامو تماما به تحلیل رفتارهای عصیانگرایانه کیریلف، یکی از شخصیت کتاب شیاطین از داستایفکسی می‌پردازد. نتیجه مواجهه با پوچی باید پذیرش، مقابله؛ عصیان و ادامه‌ای آزادانه باشد.

مترجم‌هایی هم‌چون محمدعلی سپانلو، محمود سلطانیه، شهلا شریعتمداری، علی صدوقی و اکبر افسری این کتاب را ترجمه کرده‌اند که بهترین و معروف‌ترین آن‌ها ترجمه‌ی محمدعلی سپانلو است. کتاب افسانه سیزیف The Myth of Sisyphus نام مجموعه مقالاتی از آلبر کامو است که درباره پوچی، مرگ، معنای زندگی و خودکشی نوشته شده است. بر خلاف تصوراتی که وجود دارد، افسانه سیزیف رمان یا نمایشنامه نیست؛ اما اگر می‌خواهید بخش قابل توجهی از آثار کامو را به درستی درک کنید مطالعه این کتاب ضروری است. آلبر کامو (Albert Camus)، با این اثر فلسفی دیدگاه خود را در مورد سرنوشت بشر، جهان و هستی ترسیم می کند و به بررسی مضامین کلیدی مانند پوچی، خودکشی، عصیان و آزادی می پردازد.

سیزیف نیز مایوسانه کاری بیهوده را هر روز تکرار می‌کند، بدون این‌که انتخاب دیگری داشته باشد. آلبر کامو، با این اثر فلسفى دیدگاه خود را در مورد سرنوشت بشر، جهان و هستى ترسیم مى‌کند و به بررسى مضامین کلیدى مانند پوچى، خودکشى، عصیان و آزادى مى‌پردازد. در این اثر نویسنده برای اولین بار واژه “ابزورد” را به کار می‌برد که بعدها الهام بخش گونه‌ای از تئاتر به نام تئاتر پوچی گردید. کتاب افسانه‌ی سیزیف مجموعه مقالات مختلفی است که همگی در یک موضوع و برای ستایش مسئله‌ی پوچی نوشته شده‌اند.بعد از مقدمه‌ی تحلیلی، سه مقاله‌ی اصلی کتاب یعنی «یک تعلق پوچ»، «انسان پوچ» و «خلقت پوچ» می‌آید. در انتها کتاب با مقاله‌ی «افسانه‌ی سیزیف» به پایان می‌رسد که خوانش مدرن و انتقادی آلبرکامو از این اسطوره‌ی قدیمی است.