این آتش حسادت را در آنان برافروخت و به فتنه جویی پرداختند و آشکارا و نهان شمس را لعن کردند و او را ساحر و جادوگر خواندند و به خودبزرگ بینی او فحش دادند و خود را بالاتر و بهتر از او پنداشتند. از این رو از توجه مولانا به شمس و نادیده گرفتن شمس شکایت کردند. برخی از ادیبان، مثنوی را کتابی در اندازه کتب آسمانی خواندهاند و برخی پا را فراتر نهاده و آنرا مصحف ثانی نام نهادهاند. آنها بر این باور هستند که مثنوی اگر از سرودههای گاتها، اوستای زرتشت، وداهای هندوان و عهدجدید مسیحیان که در دسترس هستند، ژرفتر و پرمایهتر نباشد، کمتر هم نیست. ما ایرانیان و همه پارسیزبانان و آریایینژادات فلات بزرگ ایران، به مولانا عشق میورزیم و وی را میستاییم. بدون شک مولوی را بایستی فخر ادبیات پارسی و بزرگ تاریخ ایران زمین قلمداد نماییم.
رسول مولوی سرانجام به هدف خود رسید و پیام قلبی خود را با عزت و احترام به شمس رساند. و این حافظ و راهنما و خورشید جهان نور حق و هدایت تصمیم گرفت با عشق و دلسوزی به قونیه بازگردد. شاید شما هم کاربرد اشعار مولانا برای سنگ قبر را دیده باشید که بسیار سوزناک هم هستند.
بیگمان مثنوی مولوی را بایستی در شمار پنج شاهکار برتر تاریخ ادبیات پارسی قلمداد کرد. این کتاب نه فقط یک منظومه شعر، بلکه یک شاهکار بیمانند و درس اخلاق و زندگی برای هر انسانی در هر کجای دنیا میباشد. غربت انسانی از دیگر مسائل مهم در جهان بینی عرفانی است، این که انسان در این جهان یک موجود غریب و تنهاست.
این کتاب شعر ارزشمند، شامل شش دفتر و حدود ۲۶,۰۰۰ بیت است که مفاهیم عمیق عرفانی و اخلاقی را در قالب حکایات و تمثیلهای جذاب بیان میکنند. کتاب مثنوی معنوی در شش دفتر تنظیم شده است؛ هر چند برخی معتقدند که مولوی قصد داشت دفتر هفتمی را نیز به آن اضافه کند که عمرش کفاف نداد. هر دفتر، موضوعات و مضامین خاص خود را دارد، اما همهی آنها حول محور عرفان و تکامل معنوی انسان میچرخند. امروزه، پس از گذشت بیش از هفت قرن، مثنوی مولوی همچنان خوانده و تدریس میشود. این کتاب در دانشگاههای معتبر جهان مورد مطالعه قرار میگیرد و پژوهشگران بسیاری در سراسر دنیا به تحلیل و تفسیر آن میپردازند.
در این مجموعه از نویسندگان و مترجمانی که مایل به همکاری با ما هستند استقبال می شود. پس از دانلود هر کتابی، فایل (pdf یا صوتی) در گوشی یا کامپیوتر شما ذخیره می شود و همیشه می توانید به صورت آفلاین مطالعه کنید و لذت ببرید. این انتخاب خردمندانه نشان میدهد که مولوی نمیخواسته در بند چارچوب های شعری بماند ولی از این قالب ادبی برای آنکه سخنش بهتر و بیشتر فهم شود و نشر یابد، بهره برده است. این کتاب با نثر زیبایش بسیار آموزنده بوده و به خوبی میتواند با روح انسان ارتباط برقرار کند. داستان های کتاب پر است از حکایت های آموزنده و تأثیر گذار که انسان را با قلمرو عارفانه آشنا میکند.
این کتاب از ۲۶٬۰۰۰ بیت و ۶ دفتر تشکیل شده و یکی از برترین کتاب های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت پارسی پس از اسلام است. صلاح الدین مردی ساده و بی سواد از مردم قونیه و زرگر بود، اما بی دانش و سواد. او با قلعه، قلعه و مرد مقتول صحبت کرد.افلاکی در این باره صحبت می کند.
ثبت ديدگاه