نویسنده به طور دقیق‌تر به مطالعه تحولات اقتصادی معاصر و نقش آن‌ها در تعیین مسیر توسعه اقتصادی و ایجاد ثروت در امت‌ها می‌پردازد. آدام اسمیت با کتاب ثروت ملل به یکی‌ از بانیانِ اصلیِ دنیای سرمایه‌داری که اصطلاحا با اسم کاپیتالیسم شناخته می شود، تبدیل شد. علاوه بر بخش‌هایی از ثروت یک کشور که فوراً مصرف می‌شود و سود ایجاد نمی‌کند، تعاریفی که برای سرمایه فردی استفاده می‌شود، در مورد سرمایه ملی نیز کاربرد دارند.

آدام اسمیت بر این باور است که سرمایه یک فرد و جامعه با پس‌انداز و عدم اسراف افزایش می‌یابد. او تأکید می‌کند که با صرفه‌جویی در مصرف، هزینه‌ها کاهش می‌یابند و این امر به انباشت سرمایه برای سرمایه‌گذاری در صنعت و تولید منجر می‌شود. قیمت طبیعی یک قیمت ثابت و تأثیرگذار است که از نظر آدام اسمیت، قیمت‌هایی که بالاتر یا پایین‌تر از آن قرار دارند، به‌طور موقت هستند و احتمالاً به سمت قیمت طبیعی بازمی‌گردند. این نوع قیمت‌ها ممکن است حبابی باشند که در هر لحظه امکان دارد بترکد و در نهایت قیمت‌ها به سمت قیمت واقعی و پایدار حرکت کنند. قبل از آدام اسمیت، برخی از اقتصاددانان باور داشتند که گردش پول در جامعه مشابه به گردش خون در بدن انسان است. وی در این اصطلاح به دست نامرئی خداوند اشاره می‌کند تا نشان دهد که این توجه به انگیزه‌های اخلاقی و همدردی از طریق حسی درونی در انسان ایجاد می‌شود که ما را به تعامل و همکاری با دیگران تشویق می‌کند.

اگر می خواهید یاد بگیرید که چگونه تجارت و بازار در سراسر جهان کار می کند، این همان چیزی است که شما دنبال آن می گردید. کتاب ثروت ملل یکی‌ از اولین کتاب های مالی و اقتصادی به‌ شمار می رود که ماهیت ثروتمندی یک ملت رو مورد بررسی قرار می دهد. در مقاله معرفی و خلاصه کتاب ثروت ملل از آدام اسمیت با علم ما همراه باشید. او یکی از معروف‌ترین فیلسوف‌ها و اقتصاددان‌های جهان بوده و عنوان “پدر علم اقتصاد مدرن” نیز به او داده شده است.

وی در این کتاب، نقش نظارت و تنظیمی که باید از سوی جامعه یا دولت به اقتصاد اعمال شود، را بررسی کرده است. اسمیت به نوعی تأکید می‌کند که هر چند اقتصاد باید به طور عمده خودتنظیمی داشته باشد، اما اقداماتی نیز باید اتخاذ شود تا از سوءاستفاده و نقض اصول عادله جلوگیری شود. این تفکر نشان از حساسیت اسمیت نسبت به تعادل میان آزادی اقتصادی و نیاز به حفظ انصاف و تعادل در جامعه دارد.

این اصل در کتاب “ثروت ملل” اسمیت مطرح شده است و به معنای این است که ارزش و ثروت یک جامعه به دلیل تولید کالاها و خدماتی که مردم تولید می‌کنند، بیشتر از مقدار طلا و نقره و دیگر سرمایه‌های فیزیکی معدنی نظیر ذخایر طلا است. “تحقیق در ماهیت و عوامل تولید ثروت ملل”، که به انگلیسی به عنوان “An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations” شناخته می‌شود، اثری برجسته از آدام اسمیت، اقتصاددان و فیلسوف اسکاتلندی، می‌باشد. در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای کامل در مورد ثروت ملل اثر آدام اسمیت را در اختیار شما افراد علاقه مند به علم اقتصاد قرار دهیم. «ثروت ملل» نام مهمترین کتاب «آدام اسمیت»، اقتصاددان اسکاتلندی است که در سال ۱۷۷۶ میلادی منتشر شده‌است. این کتاب یکی از نخستین کتبی است که به بررسی جامع ماهیت ثروتمندی یک ملت می‌پردازد و موضوعاتی چون ««تقسیم کار»، «تولید» و «بازار آزاد» را مورد پژوهش قرار می‌دهد.

برای انجام معاملات، تأمین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان باید بازاری داشته باشند که در آن بتوانند با یکدیگر ملاقات کنند. اندازه این بازار تأثیر مستقیمی بر مقیاس تقسیم کار دارد؛ اگر بازار کوچک باشد، تقسیم کار به درستی جواب نخواهد داد. مثلاً در یک روستای کوچک، هیچ نیازی به خدمات باربری وجود ندارد، اما در یک شهر بزرگ، خدمات باربری ضروری است. در مناطقی که مسیرهای آبی موجود است، گاری‌ها جای خود را به کشتی‌ها می‌دهند، که سریع‌تر و کارآمدتر کالاها را حمل می‌کنند و معاملات را تسهیل می‌نمایند.