همچنین طالب به محدودیت ذاتی عقل انسانی اشاره کرده و می‌گوید که دولت‌های بزرگ به دلیل پیچیدگی‌های زیاد خود، باید با دقت بیشتری مدیریت شوند و داشتن پوست در بازی در دولت از خطرات تصمیم‌گیری‌های نادرست جلوگیری می‌کند. افراد با پوست در بازی کمتر به وسوسه‌ها پاسخ می‌دهند و احتمالا اشتباهات کمتری می‌کنند و در نتیجه اخلاقی‌تر رفتار می‌کنند. اگر فردی بداند که در صورت اشتباه مجازات خواهد شد، احتمال خطا کاهش می‌یابد.

شکننده یعنی چیزی که در اثر فشار زیاد از بین برود؛ اما به طور مثال، اگر ماهیچه‌های بدن انسان را در نظر بگیریم، می‌بینیم که با فشار کم اما مستمر این عضلات تقویت می‌شوند و به این فشار کوچک برای رشد نیازمند هستند. نسیم نیکولاس طالب که متخصص علوم شناختی و انسانی‌ست، این ویژگی را یکی از مشخصه‌های اصلی نهاد بشر می‌داند و از آن، برای شناخت دقیق‌تر و ایجاد یک ساختار تازه، الگو می‌گیرد. در کتاب مشهور و تحسین‌شدهٔ او «قوی سیاه» می‌خوانیم که چطور جهان ما بر رویدادهایی بسیار غیرمحتمل و دور از ذهن بنا شده است. این کتاب توسط نشر نوین و با ترجمهٔ مینا صفری به چاپ و انتشار رسیده است. برای آشنایی بیشتر با کتاب «پادشکننده» و خرید اینترنتی کتاب، با کتابچی همراه باشید.

با حضور در فرانسه به مطالعه و تحقیق پرداخت و توانست که با ابعاد جدیدی از فلسفه و اصل شک‌گرایی آشنا شود. در مورد آموزش آکادمیک معتقد است آکادمی بینش‌هایی ایجاد می‌کند که از واقعیت‌های جهان بسیار دور است. او در عین حال، خواستار لغو جایزه‌ی نوبل اقتصاد شده است، زیرا معتقد است خسارت ناشی از تئوری‌های اقتصادی می‌تواند ویرانگر باشد. در کل طالب استدلال می‌کند که ثروتی که از طریق «پوست در بازی» به دست می‌آید، به روشی سالم به جامعه کمک می‌کند.

نویسندۀ کتاب نمی‌خواهد که ما فقط از عدم قطعیت جان سالم به در ببریم یا به زحمت از عهده‌اش بربیاییم. مأموریت ما این است که چطور امر نادیده، مبهم و غیرقابل توضیح را رام کنیم، بر آن مسلط شویم و حتی شکستش دهیم. این اتفاق به این دلیل است که اکثریت مردم، برخلاف اقلیت مسلمانان، برای انتخاب گوشت حلال مشکلی ندارند، اما مسلمانان به هیچ عنوان گوشت غیرحلال نمی‌خورند.

طالب تاکید می‌کند که نهادهایی که اعضای آن‌ها «پوست در بازی» ندارند، نمی‌توانند از اشتباهات خود درس بگیرند، مستعد فساد هستند و اهدافشان را به‌خوبی دنبال نمی‌کنند. یک سیستم ایده‌آل (خواه یک کشور باشد یا یک شرکت کوچک) باید شامل افرادی باشد که پوست در بازی دارند. طالب معتقد است افراد با پوست در بازی می‌توانند از اشتباهات خود درس بگیرند. دانشی که از تجربیات مستقیم از شکست‌ها و اشتباهات به دست می‌آید، قابل اعتمادتر و قابل اتکاتر از استدلال‌های انتزاعی است. برایان اپلیارد در مجله‌ی تایمز نسیم نقولا طالب را به‌روزترین و مهیج‌ترین متفکر حال حاضر جهان نامید. دنیل کانمن در مجله‌ی نوبل می‌گوید نسیم نیکلاس طالب شیوه‌ی تفکر مردم در مورد احتمال و شانس را – بالاخص در بازار مالی- تغییر داده است.

اقلیت‌ها می‌توانند نقش مهمی در هدایت روندها و رفتارهای جامعه ایفا کنند. طالب در دومین فصل از کتاب پوست در بازی به موضوع قانون اقلیت و نحوه تأثیر آن بر جامعه می‌پردازد. به طور ساده، این قانون می‌گوید که حتی یک اقلیت کوچک و سرسخت می‌تواند تأثیر زیادی بر اکثریت جامعه داشته باشد. برای مثال، در بریتانیا مسلمانان تنها ۴٪ از جمعیت را تشکیل می‌دهند، اما ۷۰٪ از گوشت بره وارداتی از نیوزیلند مطابق با قوانین اسلامی حلال است.

با پیشرفت دانش انسانی، توانایی‌ها و مسئولیت‌های ما در کنترل امور پیچیده‌تر می‌شود. بی‌ثباتی معمولاً به عنوان چیزی غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک در نظر گرفته می‌شود و تلاش‌هایی برای مهار آن به منظور هموارتر کردن سیستم‌ها صورت می‌گیرد. این تلاش به سیاست مداخله‌گرایی ساده‌لوحانه منجر می‌شود که در آن سیستم‌ها را دستکاری می‌کنیم تا به خیال خود از مشکلات پیش رو جلوگیری کنیم. در انتهای مثبت هالتر، باید با درصد کوچکی از دارایی‌هایتان، مثلاً 10 درصد، وارد حوزه‌هایی با ریسک بالا و بی‌ثبات شوید که احتمال سود زیاد در آن‌ها وجود دارد.

این بی‌ثباتی، علی‌رغم ظاهر خطرناک آن، برای پادشکننده‌ها ضروری است، زیرا موجب حفظ انعطاف‌پذیری و جلوگیری از بحران‌های بزرگ‌تر می‌شود. وقتی بی‌ثباتی از سیستم‌ها حذف می‌شود، اثرات آن می‌تواند به‌ویژه انفجاری باشد. بدون مواجهه با خطرات و ناپایداری‌های کوچک‌تر، مشکلات و ضعف‌های بزرگ‌تر به‌طور پنهانی رشد می‌کنند تا زمانی که به اندازه‌ای بزرگ شوند که دیگر نتوان از آن‌ها اجتناب کرد.

به همین دلیل، ارزیابی تحقیقات بیشتر بر اساس داوری‌های انسانی صورت می‌گیرد که ممکن است نادرست باشند، نه بر اساس قضاوت طبیعی زمان که به مرور اشتباهات را اصلاح می‌کند. افرادی که پوست در بازی دارند، انگیزۀ بیشتری دارند و تلاش بیشتری می‌کنند و سعی می‌کنند بیشتر درگیر باشند. وقتی افراد چیزی برای از دست دادن داشته باشند، انگیزۀ بیشتری برای بهتر شدن دارند. ایده‌آل این است که در همه مشاغل، پاداش‌ها و نتایج به‌طور مستقیم به عملکرد و ریسک‌های فردی گره خورده باشند. نسیم طالب مجموعه‌ای از دیدگاه‌های ضد و نقیض را نسبت به خود جلب کرده است. برخی او را پیشگویی ماهر می‌دانند که روندهای اقتصاد جهانی را می‌شناسد؛ چنانچه توانست بحران مالی سال 2008 آمریکا را پیشگویی کند.