عشق او به فیبی نشان دهنده ی حس مسئولیت و علاقه ای است که هولدن به معصومیت و سادگی دارد و این عشق برای او همان چیزی است که نمی خواهد از دست برود. ولی اگه طرفِ دیگه باشی، طرفی که کله گنده‌ها نیستن، دیگه بازی چه معنی داره؟ هیچ‌چی. احتمالاً اولین چیزی که هر کس دلش می‌خواهد درباره‌ی من بداند محل تولدم و چگونگی سپری شدن دوران بچگی پر از حسرتم و اینکه قبل از به دنیا آمدن من پدر و مادرم مشغول چه کاری بودند و همه‌ی چرندیاتی که معمولاً درباره‌ی دیوید کاپرفیلد هست. ولی حقیقت اینه که من به هیچ وجه مایل نیستم در این باره حرف بزنم. موقع جمع کردن وسایل یه چیزی حالمو گرفت، باید این یه جفت کفش پاتیناژ خیلی نو رو که مادرم دو سه روز پیش واسم فرستاده بود می‌ذاشتم توی چمدون، این خیلی افسرده‌ام می‌کرد. می‌تونستم مجسم کنم مادرم رفته فروشگاه اسپالدینگ و از فروشنده یه میلیون سوال احمقانه پرسیده و اون وقت من اینجا اخراج شدم، این باعث شد دلم بگیره.

دَرو که بستم و رفتم طرفِ اتاق نشیمن، پشت سرم یه چیزی رو داد زد ولی درست نشنیدم چی. » فکرشو بکنی می‌بینی خیلی وحشتناکهموقع جمع کردن وسایل یه چیزی حالمو گرفت. باید این یه جفت کفشِ پاتیناژِ خیلی نو رو که مادرم دو سه روز پیش واسه‌م فرستاده بود می‌ذاشتم تو چمدون. می‌تونستم مجسم کنم مادرم رفته فروشگاهِ اسپالدینگ و از فروشنده یه میلیون سوال احمقانه پرسیده و اون وقت من این‌جا اخراج شده‌م. عنوان کتاب از چیزی آمده است که هولدن دوست دارد انجام دهد.

او راه‌های زیادی را امتحان می‌کند تا بفهمد آیا می توان به آرامش رسید . از دورنگی و چاپلوسی هم مدرسه ای هایش به ستوه آمده است نسبت به خیلی از آنها دیده منفی عجیبی دارد زیرا به خوبی منش و اخلاق آنها را زیر نظر گرفته است . هر بار که با یکی از هم دوره ای هایش در مدرسه صحبت می کند، به این نتیجه میرسد که همه چیز عاری از صداقت است . هم مدرسه‌ای هایش را زیر نظر می‌گیرد .از دور به هم چیز خیره می‌شود و چیزی جز یاس و ناامیدی در آنان جاذبه ندارد.

او در تلاش است تا معنا و هدفی در زندگی پیدا کند اما همواره احساس می‌کند که در محیط پیرامون خود جایی ندارد. شدت به ظاهرگرایی، مادی‌گرایی، و نفاق اجتماعی انتقاد دارد. این دیدگاه‌های انتقادی یکی از دلایل اصلی محبوبیت او در میان نوجوانان و جوانان است. کتاب ناطور دشت (ناتور دشت)، از جمله مطرح‌‌ترین رمان‌‌های جی دی سلینجر نویسنده‌‌ی آمریکایی است.

کمتر کسی می‌تواند حال‌وهوای نوجوانی را درک کند؛ حتی با این وجود که خودش هم این روزها را پشت سر گذاشته است. سلینجر در ۱۹۵۱ نوشت، شبیه «ماجراهای هکلبری فین» دانسته‌اند و هولدن را نسخه‌ی پست مدرن هک. هولدن مثل هک مشتاق دوری از تمدن و بازگشت به آغوش پاک طبیعت است. البته که گفته می‌شود سلینجر در پردازش شخصیت هولدن تحت‌تأثیر شخصیت لویی فردینان نوجوان کتاب مرگ قسطی نوشته‌ی سلین بوده است.