او تأثیرات گستردهای بر ادبیات و عرفان ایران به جا گذاشت و بهعنوان یکی از شاعران برجسته تاریخ ادبیات ایران شناخته میشود. رویداد۲۴ یکی از آموزشهای خوبی که همه ما در طول دوران مدرسه به دست میآوریم، آشنایی با بسیاری از نویسندگان و شاعران مطرح ایران و جهان است. به همین علت اگر از هر فردی که این آموزشها را دیده بخواهیم چند تن از شاعران بزرگ را معرفی کند، احتمالا به راحتی این کار را خواهد کرد.
ناگفته نماند عمر خیام علاوه بر سرودن شعر به فیلسوفی و ستارهشناسی نیز مشغول بوده و یکی از ریاضیدانان ایرانی محسوب میشد که توانست کتاب ارزشمندی همانند رباعیات خیام را بنویسید. متاسفانه افراد کمی در کشور ایران از اهمیت و ارزش اشعار پارسی باخبر هستند و به آنها بها میدهند اما در کل دنیا اشعار فارسی و البته ادبیات پارسی از جمله خاصترین ادبیاتها به حساب میآید. میتوان گفت شاعران ایران تا حد زیادی بر روی شاعران کل جهان تاثیر گذاشته و آنها را در مسیر رشد و نمو راهنمایی کردهاند. در آثارسنایی، مفاهیم عرفانی و اندیشههای فلسفی او به خوبی مشهود است. در آخرین سالهای زندگی، سنایی به عنوان پیرو یک استاد صوفی، زندگی خود را ادامه داد.
او شاعری بود که با اشعارش، روح انسان را به پرواز درآورد و آن را به سوی حق و حقیقت رهنمون میساخت. در حال حاضر یکی از معروفترین و پرفروشترین کتابهای اشعار پارسی کلیات سعدی شیرازی است که حتی در میان اروپاییان نیز شهرت و محبوبیت خوبی دارد. گلستان سعدی دارای آثاری است که زبانزد عموم مردم در کشور ایران است و این کتاب قوی و معروف به زبانهای دیگر نیز ترجمه شده و در قالبهای مختلفی قابل خریداری خواهد بود.
محمد تقی بهار، ملقب به “ملک الشعرا”، از برجستهترین شاعران، نویسندگان، و ادیبان ایران است. بهار علاوه بر شاعری، به عنوان یک روزنامهنگار، سیاستمدار، و ادیب نیز شناخته میشود. آثار او، از جمله منظومه چهار خطابه، سبکشناسی و دیوان اشعار، نمونههایی از دانش و فرهنگ ایران را به تصویر میکشند. بهار با کلامی بینظیر و زبانی زیبا، مانند جامی، در عرصه شعر ایرانی شهرت دارد و اثرات بارزی بر ادبیات فارسی گذاشته است.
میرزا محمدعلی صائب تبریزی زاده 970 و درگذشته 1048 خورشیدی با لقب ملک الکلام بزرگترین غزلسرای سده یازدهم خورشیدی و نامدارترین شاعر زمان صفویه بود. مولانا در قرن سیزدهم میلادی می زیسته و هم دوره ابن فارض شاعر برجسته مصری و امیرخسرو دهلوی شاعر پارسی گوی هندی بوده است. «هفتاد سال عاشقانه» بارها توسط نشر نو به تجدید چاپ رسیده و میتوانید آن را از سایت دیجیکالا تهیه کنید. به هر روی قنبری ترانهسرایی را ادامه داد و البته پیشه او فقط ترانهسرایی نبوده و در زمینههای هنری مختلف از شاعری و نمایشنامهنویسی تا اجرا، فیلمسازی، برنامهسازی و خوانندگی فعالیت کرده است. ترانههای پرشمار شهیار قنبری با نوآوریهایی که در مضمون دارند، توانستهاند در ریتم زندگی هموطنانی تقریبا با هر سلیقه موسیقایی جریان پیدا کنند. کتاب آینه در آینه اثر هوشنگ ابتهاج را میتوانید در فیدیبو دانلود کنید.
آثار او، از جمله گلستان و بوستان، گنجینهای از حکمت و دانش است که نسلهای متمادی از آن بهره بردهاند. فریدون مشیری، شاعر معاصری که در دل تاریخ ادبیات ایران جایگاه ویژهای دارد. تحصیلات خود را در دارالفنون گذراند و سپس در اداره پست و تلگراف به کار مشغول شد. او هرگز تحصیلات خود را کامل نکرد ولی توانست در عرصه ادبیات شاعری پرآوازه شود. “الیاس بن یوسف بن زکی بن موید” معروف به نظامی گنجوی، نیز از بزرگترین شاعران ایرانی است که در قرن ششم هجری میلادی زندگی میکرد. او در شهر گنجه، جایی در جمهوری آذربایجان کنونی، به دنیا آمد و زندگی خود را در همین شهر سپری کرد.
کتاب «چک چک چلچله از سقف بهار» از سهراب سپهری با تصویرگری هدا حدادی در ۵۶ صفحه مصور از سوی انتشارات میرکا (واحد کودک و نوجوان میرماه) برای گروه سنی «ج» منتشر شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. برای مثال “منظومه افسانه” اثر نیما یوشیج به عنوان گونه ای از شعر نو فارسی به نام “غزل نو” نام گذاری شده است. حال که متوجه شدید شعر نو چیست ، بد نیست تا با علت نامگذاری و انواع آن نیز آشنا شوید. او با اشعارش، دنیای پیرامونمان را به گونهای زیبا و دلنشین به تصویر کشید و ما را به تامل در زیباییهای ساده زندگی دعوت کرد. سهراب، طبیعت را نه تنها به عنوان یک موضوع، بلکه به عنوان زبانی برای بیان احساسات و اندیشههایش برگزید.
در کنار همه اینها، یکی از بهترین راهها برای علاقهمندکردن نوجوانان به شعر، ترویج و معرفی کتابهای شعری است که برای این گروه سنی سروده یا ترجمه شدهاند. این کتابها علاوهبر اینکه منبعی برای مطالعه هستند، بهعنوان دروازهای به دنیای خیال و احساس نیز عمل میکنند. نوجوانان با مطالعه این کتابها میتوانند تجربهای شخصی و عمیق از شعر داشته باشند و واژهها را با سرعت و ریتم دلخواه خود بخوانند و حس کنند. شعر نوجوان، برخلاف تصور بسیاری که شاید آن را با شعر بزرگسالان مقایسه کنند، دنیای خاص خود را دارد.
کتاب رباعیات عمر خیام تا به امروز به زبانهای مختلفی ترجمه شده و در بسیاری از کشورها خوانندگان خود را دارد. نخستین مجموعه شعر او با نام “تشنه طوفان” در سال ۱۳۳۳ منتشر شد که نشان از استقبال عمومی از آثارش داشت. او بهویژه با شعر “کوچه” شهرت یافت که نمایانگر زیباییهای زندگی بود. از آثار مشهور دیگر او میتوان به “گناه دریا”، “ابر و کوچه” و “از دریچه ماه” اشاره کرد. “ابوالقاسم فردوسی طوسی”، یکی از بزرگترین شاعران مشهور و حکیمان ایران، در سال 319 هجری قمری در روستای پاژ شهرستان طوس متولد شد. فردوسی پس از مرگ دقیقی مسئولیت نوشتن شاهنامه را برای امیر منصور سامانی به عهده گرفت و پس از سی سال این اثر حماسی را به نظم درآورد.
ناصر خسرو، حافظ و رودکی سه شاعری هستند که کل قرآن را از برداشتهاست. حسین پناهی دژکوه در ۱۳۳۵ و در روستای دژکوه از توابع شهرستان کهگیلویه (دهدشت-سوق) در استان کهگیلویه و بویراحمد متشولد شد. به توصیه و خواست پدر برای تحصیل به مدرسه آیت الله گلپایگانی بهبهان رفت و بعد از پایان تحصیلات خود، برای ارشاد و راهنمایی مردم به محل زندگی اش بازگشت. پس از عضویت، لینک دانلود این کتاب و همهی کتابهای سایت برای شما فعال میشوند. بیشتر عمر او مصادف با حکومت اتابکان فارس در شیراز و همزمان با حمله مغول به ایران و سقوط بسیاری از حکومتهای وقت نظیر خوارزمشاهیان و عباسیان بود.
ثبت ديدگاه