این کتاب تأثیرات عمیقی بر روی خوانندگان خود داشته است، به‌ویژه در تغییر دیدگاه‌ها نسبت به موفقیت. بسیاری از خوانندگان پس از مطالعه این کتاب، به این باور می‌رسند که موفقیت تنها به تلاش فردی و استعداد بستگی ندارد و عوامل دیگری همچون محیط، فرصت‌ها و فرهنگ نیز در شکل‌گیری موفقیت نقش دارند. این دیدگاه جدید به خوانندگان کمک می‌کند تا از فشارهای فردی برای دستیابی به موفقیت بی‌عیب و نقص کاسته شود و به جای آن، به جنبه‌های مختلف موفقیت نگاهی جامع‌تر داشته باشند. در کتاب استثنایی ها اثر مالکوم گلدول با دیدگاهی کاملا متفاوت به موفقیت و فرصت هایی که در زندگی در اختیار ما قرار می گیرد نگاهی می کنیم و این که چرا برخی از افراد موفق هستند و برخی نیستند. آیا تاکنون زندگی‌نامه‌ٔ فرد موفقی را مطالعه کرده‌اید که در آن، موفقیت او، فقط به شانسش نسبت داده شود؟ به احتمال فراوان، پاسخ شما «خیر» است. هنگامی‌که سخن از داستان‌های موفقیت افراد به میان می‌آید؛ در آن هنگام، ما تمایل داریم که موفقیت آن فرد را حاصل استعداد و تلاش فراوان وی درنظر بگیریم.

اما وقتی سالها بعد به موفقیت فرزندشان – یا خودشان – نگاه می کنند، به سمت توضیحاتی گرایش پیدا می کنند که روی فرد متمرکز است. در سال 1984، جوانی به نام مالكوم از دانشگاه تورنتو فارغ التحصیل شد و به ایالات متحده نقل مکان كرد تا شانس خود را در روزنامه نگاری امتحان كند. با رضایت از سبک نوشتن واضح و ایده خوب او برای یک داستان، او به سرعت شغلی را در واشنگتن پست پیدا کرد. پس از گذشت کمتر از یک دهه در واشنگتن پست، به پایتخت روزنامه نگاری ادبی، نیویورکر حرکت کرد. در آنجا، مقاله هایی پر از ایده های بزرگ در مورد الگوهای پنهان زندگی عادی نوشت، که پس از آن به دو کتاب پرفروش 1# تبدیل شد. در دنیای گسترده نویسندگی غیر داستانی، استعداد او به همان اندازه که امروزه وجود دارد، درخشان بود.

گلدول مطالب زیادی نوشته و تحقیقات زیادی کرده است و معمولا به واسطه نگاهی که به جامعه دارد مورد انتقادهای زیادی قرار می‌گیرد اما نکته جالب اینجاست که تا امروز تمام منتقدانش را قانع کرده است. در آموزش و پرورش، دوره مزیت انباشته زمانی شروع می شوند که تاثیرات سن نسبی به کودکان بزرگتر در برنامه های تیزهوشان و کلاس های پیشرفته کمک می کند. بچه ها با عنوان «خاص» انتخاب می شوند تا برای موفقیت، تشویق شده و انگیزه و هویت پیدا کنند.

در روز تو جدید در پنسیلوانیا، ساکنین، بسیاری از جنبه های قدیمی شهر ایتالیا را از معماری ساختمان گرفته تا برنامه ریزی شهر تکرار کردند. آنها سبزیجات و میوه در حیاطهای خود کاشتند، خوک پرورش دادند و برای خود انگور کاشتند. شهر خیلی زود با مغازه ها، نانوایی ها، رستوران ها، مدارس و کارخانه های پوشاک رونق گرفت.

در کتاب صوتی استثنایی‌ها (میکرو کتاب)، اثر مالکوم گلدول با دیدگاهی کاملا متفاوت، فرصت‌های طلایی که در زندگی در اختیار ما قرار می‌گیرد نگاهی می‌کنیم و به اینکه چرا برخی از افراد موفق هستند و برخی نیستند، پی می‌برید. مالکوم گلدول متولد ۳ سپتامبر ۱۹۶۳، روزنامه‌نگار و نویسنده انگلیسی-کانادایی در حوزه موفقیت، توسعه کسب‌وکار و توسعه فردی است. او ضمن نویسندگی سابقه سخنرانی در مجامع مختلف را هم دارد.یکی از مهم‌ترین نشریات و مطبوعاتی که گلدول در آن‌ها قلم زده است، نیویورکر است. گلدول تحصیلات خود را در دانشگاه تورنتو در رشته تاریخ گیپیری کرد و قبل از آن هم وارد مرکز روزنامه‌نگاری ملی در واشنگتن شده بود. او مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرد و بارها از سوی موسسات مختلف تبلیغاتی طرز شد تا نهایتا توانست وارد نیویورکر شود و رسما به‌عنوان روزنامه‌نگار بنویسد.نویسندگی کتاب نقطه عطف کار گلدوی بود.

اما پس از آن گلدول ما را به سیاتل بازمی گرداند و می فهمیم که دبیرستان گیتس وقتی تقریبا هیچ دبیرستان دیگری این کار را نمی کرد، دارای یک باشگاه کامپیوتر بود نظرمان تغییر میکند. این کتاب صوتی در قالب میکروکتاب به شما عرضه شده تا با صرف هزینه و زمان کمتر از تمام بخش‌های اصلی و مهم، به دور از حاشیه و اضافه گویی کتاب اصلی از محتوای آن بهره‌مند شوید. میکروکتاب‌ها تحت قواعد و استانداردهای خلاصه نویسی برای شما چکیده شده‌اند. شما با شنیدن آن‌ها‌‌‌ همان اطلاعات مفیدی را دریافت می‌کنید که کتاب اصلی در اختیارتان می‌گذارد. به نظر می رسد که اثر نسبی بودن سن، حتی در کالج هم ادامه پیدا کرده است. در مطالعه دانشجویان کالج امریکا، بدارد و داوئی متوجه شدند که تعداد دانش آموزان جوان در یک کلاس 6.11 درصد کمتر از حد انتظار بوده است.

او به‌خوبی توانسته است نظریه‌های پیچیده را به‌طور قابل‌فهم و جذاب برای مخاطبان عمومی ارائه دهد. همچنین، تحلیل عمیق گلدول از تأثیرات محیطی و فرهنگی بر موفقیت، این کتاب را از بسیاری از کتاب‌های دیگر در زمینه موفقیت متمایز می‌کند. پاسخ شگفت انگیز همانطور که ولف و برون درگیر یافتن پاسخ رازهای رزوتو بودند، متوجه برخی از ویژگی های منحصر به فرد فرهنگ روزتانی شدند.