مت در بیست و چهار سالگی به افسردگی شدیدی مبتلا شد که سالیان سال تحت نظر پزشک قرار داشت. اگر فرصت این را داشته باشیم که به گذشته برگردیم چه تصمیم‌هایی را تغییر می‌دادیم؟ فرض کنید فرصت این را داشتید که اشتباهات گذشته را جبران و زندگیتان را تغییر دهید. یا اینکه فرصت این را داشتید که جای فرد دیگری زندگی کنید. با تک‌تک سلول‌هایش درک کرده که هیچ تأثیر  مثبتی بر  زندگی اطرافیانش ندارد.

نورا می‌توانست به خیلی چیزها برسد و ممکن بود برای خودش کسی شود، اما زندگی‌اش طوری جلو رفت که به هیچ‌ جا نرسید و هیچ کاری انجام نداد. روزی نورا به خودش می‌آید و می‌بیند از همان شغل ساده در همان مغازه کوچک هم اخراج شده، گربه‌ای که تنها همدمش بوده مُرده و دیگر زار زدن هم حالش را خوب نمی‌کند. از آنجایی که او معتقد است هیچ چیز تغییر نخواهد کرد و این افسردگی قرار نیست تمام شود و تصمیم می‌گیرد به زندگی‌اش پایان دهد. خودکشی نورا او را نه به جهان پس از مرگ، که به یک کتابخانه‌ی ماورایی می‌برد، جایی که نورا می‌تواند با استفاده از کتاب حسرت‌ها، به زندگی‌هایی که می‌توانست داشته باشد سفر کند. نورا این فرصت را دارد که ببیند اگر آن‌قدر افسرده نبود، اگر رابطه‌اش شکست نمی‌خورد، اگر در شنا، شطرنج یا شغلی که همیشه آرزویش را داشت موفق می‌شد، زندگی‌اش چطور می‌بود.

از رمان «کتابخانۀ نیمه‌شب» ترجمه‌های فارسی دیگری هم موجود است که از آن جمله‌اند ترجمۀ صبا نوروزی، منتشر شده در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه، و ترجمۀ فائزه فرهادی، منتشر شده در انتشارات روشنگران و مطالعات زنان. رمان بی‌نظیر مت هیگ، کتابخانه نیمه ‌شب، در مورد امکانات بی‌نهایت زندگی است. درباره زن جوانی به نام نورا سید، که زندگی‌ای یکنواخت و معمولی دارد و احساس ناخواسته و ناکامل بودن می‌کند. نورا فرصتی پیدا می‌کند تا راه‌های مختلفی را تجربه کند تا ببیند اگر انتخاب‌های متفاوتی می‌کرد، زندگی‌اش چطور پیش می‌رفت. او خود را در مکانی به نام کتابخانه نیمه شب می‌یابد که بین زندگی و مرگ وجود دارد و پر از کتاب‌هایی است که در آن زندگی‌های موازی بی‌پایانی وجود دارد که او ممکن است زندگی کرده باشد. به او این فرصت داده می‌شود تا با امتحان کردن این زندگی‌ها، پشیمانی‌هایش را از بین ببرد، درست از همان‌جایی که خود جایگزینش در شبی که به زندگی‌اش پایان می‌داد، شروع کند.

“کتابخانه نیمه‌شب” کتابی است که می‌تواند بارها و بارها خوانده شود، و هر بار لایه‌ای جدید از معنا و بینش را آشکار سازد. مت هیگ از روزنامه‌نگاران و نویسندگان بریتانیایی‌ست که در سال 1975 در شهر شفیلد چشم به جهان گشود. هیگ وقتی بیست‌وچهار سال داشت به افسردگی مبتلا شد، اما خوش‌بختانه پس از سال‌ها مبارزه، توانست آن را شکست دهد. او از نحوه‌ی مقابله با این بیماری در کتاب حاضر نیز سخن می‌گوید.

کتابخانهٔ نیمه شب داستانِ نبرد نفسگیر با حالِ بد است. آماده‌اید تا صفحات زندگی خود را از نو بنویسید؟ کتابخانه نیمه‌شب را بخوانید و دنیای امکان‌های بی‌پایان را کشف کنید. اگر قبل از خرید کتاب ، ابتدا در سایت ثبت نام کنید، پس از خرید مجددا میتوانید وارد حساب کاربری خود شوید و وضعیت سفارش و کدرهگیری پستی را مشاهده نمایید. در غیر اینصورت ما پس از ارسال کتاب، کد رهگیری را به شماره تماس درج شده توسط شما پیامک خواهیم کرد.

این تجربه من را به فردی بهتر و سپاسگزارتر تبدیل کرد و باعث شد در مورد این مسائل بتوانم به وضوح و شفاف بنویسم. ناداستان نیز برای هدفی که من داشتم عالی بود، اما گاهی اوقات داستان به شما اجازه می دهد حتی عمیق‌تر بروید. می‌تواند به شما این امکان را بدهد که از فانتزی به عنوان راهی برای کشف ایده‌ها و تجربیات استفاده کنید.

اما هر تجربه، درسی جدید به او می‌آموزد و دیدگاهش را نسبت به زندگی و خودش تغییر می‌دهد. مردِ پشتِ در قدبلند و سرخوش بود و حالتی پسرانه داشت با صورتی مهربان، ولی چشم‌هایش شفاف و نافذ بودند و درخشان، انگار می‌توانست آن طرف چیزها را ببیند. دیدنش خوشایند بود و غافلگیرکننده، مخصوصاً که لباس ورزشی تنش بود و در آن هوای سرد و بارانی، عرق‌کرده و داغ به نظر می‌رسید.

بسیاری گزارش داده‌اند که آثار هیگ تأثیر مثبتی بر زندگی‌شان گذاشته است. برای دانلود قانونی کتاب کتابخانه نیمه شب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید. خرید کتاب کتابخانه نیمه شب در فراکتاب با تخفیف ویژه در دسترس شماست. کتاب کتابخانه نیمه شب رمان تکان‌دهنده‌ای است که برندۀ جایزۀ گودریدز از نگاه مخاطبان شده است. این رمان، از تأثیر انتخاب‌های کوچک و بزرگ در زندگی ما سخن می‌گوید.

برای شروع کتابخوانی پیشنهادم خوندن رمان‌هایی مثل شازده کوچولو، کتابخانه نیمه شب، بادام است. کتابخانۀ جادوییِ نوشتۀ مت هیگ، جایی میان زندگی و مرگ است. این مکان، کتابخانه‌ای بی‌انتهاست که داستان واقعی هر انسانی در آن منعکس شده است.