انتخاب یک رمان خوب این روزها یکی از دشواری هایی است که برای علاقه مندان به کتاب همراه است. هرچه داستان ها به واقعیت نزدیک تر باشند، می توانند جذابیت را برای خواننده بیشتر کنند و همین منجر می شود تا فروش یک کتاب تا حدودی افزایش پیدا کند. البته فراموش نکنید که نویسنده تاثیر بسیار زیادی روی جذاب کردن محتوای یک داستان دارد. جلال آل احمد به عنوان یکی از شناخته شده ترین نویسندگان، بهترین اثر خود را خلق کرد و توانست بازخورد خوبی را از مخاطبان خود بگیرد. کتاب غربزدگی مشهورترین و چالشبرانگیزترین اثر جلال آل احمد به شمار میآید و معمولاً او را با همین کتاب میشناسند. آل احمد در این کتاب، نشانهها و آثار ورود مدرنیزاسیون به ایران را بر سبک زندگی ایرانیان بررسی کرده است.
این کتاب یکی از آثار معروف و تأثیرگذار ادبیات فارسی میباشد که در آن، نگاهی به روابط بین شرق و غرب از دیدگاه نویسنده ارائه میشود. با زبانی شاعرانه و تصویرگر، آل احمد مفاهیمی چون تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در ایران پس از روزگار مشروطه را بررسی میکند و به تأثیرات فرهنگ غرب بر ایرانیان و از جمله تغییرات در زندگی روزمره، اندیشه و ارزشها اشاره میکند. کتاب غرب زدگی اثر مشهور و تأملبرانگیز جلال آل احمد نگاهی دقیق نسبت به پدیدهی غربزدگی را به شما ارائه میکند.
غرب زدگی درباره تأثیرات فرهنگ غرب بر جامعه و فرهنگ ایران پس از جنگ جهانی دوم است. مجموعه مقالات روشنفکری در مورد غرب زدگی است که آل احمد با قاطعیت و استواری بیان نموده، قاطعیت و شهامت در دورانی که سخنانی اینچنین گفتن در توان هر کسی نیست. جلال، راحت و استوار و قاطعانه حرفش را زد و باعث شد تا بسیاری از سخنگویان آن دوره شهامت یابند و پا در جای پای او بگذارند و این شهامت و تاثیرگذاری او در نظر موافقانش و چه مخالفانش غیرقابل انکار است؛ گر چه به زبان چیز دیگری بگویند. این کتاب برای هر کسی که به درک تأثیرات فرهنگی و اجتماعی جهانی بر جوامع مختلف علاقه مند است، مناسب است.
نسخه کاملتری از کتاب در سال 1342 آماده چاپ بود اما در زیر چاپ توقیف شد و حکومت وقت کتاب را برنتابید. از آن زمان از کتب ایدئولوژیک انقلابیون گشت و حساسیتها برای آن بالاتر رفت. غربزدگی چه پیش و چه پس از انقلاب نقدها و نظرات متنوع و متکاثری را در برداشت که همین نشان از اهمیت این کتاب جلال و موضوع خاص آن است. برای دانلود قانونی کتاب غربزدگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید. در این کتاب، آل احمد با زبانی زیبا و عمیق به بررسی تحولات جامعه ایران پس از ورود ایدهها و فرهنگ غرب میپردازد. او نگاهی کوتاه اما تیز به تاریخچه تمدنهای شرق و غرب داشته و نقش و تأثیر فرهنگ غربی در جامعه ایران را بررسی مینماید.
دانستن این موضوع از آن رو اهمیت دارد که جلال آل احمد به افراد طیف بومیگرا تعلق داشت که تقلید از فرهنگ غربی را رد میکرد. سید جلالالدین سادات آلاحمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانوادهای مذهبی و روحانی در محلهٔ سید نصرالدین شهر تهران به دنیا آمد. او نویسنده، روشنفکر سوسیالیست، منتقد ادبی و مترجم ایرانی، پسرعموی سید محمود طالقانی و همسر سیمین دانشور بود. او در دههٔ ۱۳۴۰ به شهرت رسید و در جنبش روشنفکری و نویسندگی ایران تأثیر بسزایی گذاشت.
کتابهای «اورازان»، «تاتنشینهای بلوک زهرا» و «مدیر مدرسه» در همین دوران نوشته شدند. جلال آل احمد را ادامهدهندهٔ راهی میدانند که پیش از او «محمدعلی جمالزاده» و «صادق هدایت» در سادهنویسی و استفاده از زبان و لحن عموم مردم در محاوراتْ آغاز کرده بودند؛ استفاده از زبان محاورهای بهوسیلهٔ جلال به اوج رسید و گسترش یافت. سرنوشتی غیرطبیعی که باعث جنگی داخلی در ذهن او میشود تا معصومیت و امنیت زندگی در خانهی ارباب را فراموش و به خود واقعیاش، یعنی گرگی درنده میان جنگلی وحشی تبدیل گردد. درست عکس «سپید دندان» که در آن «لندن» سگ-گرگی را از میان گرگان به جهان انسانها وارد مینماید.
جلال آل احمد در کتاب غرب زدگی آراء و نظرات خود را نسبت به تقلید از فرهنگ غرب و مجذوب شدن به آن، بهروشنی شرح میدهد. او در اثر خواندنی خودش به ایرادات و تباهیهای اجتماعی و فرهنگی ایرانیان میپردازد و معتقد است که این تباهی و دورافتادگی از سنت و اصالت، در نتیجهی تسلیم شدن در برابر غرب و تقلید کورکورانه از آن اتفاق افتاده است. کتاب غرب زدگی به عنوان یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی، نگاهی عمیق و تأملی به تغییرات فرهنگی و اجتماعی در ایران پس از ورود فرهنگ غرب دارد و به خواننده فرصتی را برای درک بهتری از این فرآیند و تأثیرات آن بر جامعه میدهد. برای دریافت کتاب غرب زدگی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتابها و نظرات کاربران درباره کتابها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. از دیگر موضوعات مهم کتاب غرب زدگی، نگاهی به هویت ملی و فرهنگی ایران است.
ثبت ديدگاه