وقتی برای اولین بار یک کتابخوان را در دست می‌گیریم یا جایی آن را می‌بینیم، متوجه شباهت آن با تبلت می‌شویم. در واقع خیلی وقت‌ها تشخیص دادن این دو از هم بدون روشن کردنشان برای ما دشوار است. از کیندل آمازون که تقریبا میشه گفت ارزونترین کتابخوانه تا کتابخوان‌های گرانتر از برند Boox. برای کاربران در چین، از سیستم عامل های محلی چینی مانند Baidu و WeChat Reading پشتیبانی می کند.

این کتابخوان اگرچه قیمت نسبتاً پایین‌تری داشته، اما انتظارات کاربران را برآورده نکرده است. با این وجود خرید کتابخوان‌های شیائومی گزینه‌ی مناسبی برای دوست‌داران این گجت الکترونیکی است. به‌طور کلی کتابخوان شیائومی Mi Reader طراحی ظاهری مناسبی دارد، اما نرم‌افزار آن کمی ناامید‌کننده است. به‌خاطر کند بودن عملکرد دستگاه، تجربه نه چندان لذت‌بخشی را هنگام کتاب خواندن تجربه می کنید. با این حال، این دستگاه یکی از معدود دستگاه‌هایی است که برای کاربران چینی جذابیت فراوانی دارد.

شما می‌توانید با توجه به بودجه و امکاناتی که از یک کتابخوان انتظار دارید، آن را تهیه کنید. برای همین هم ما تصمیم گرفتیم برخی از بهترین برندهای این حوزه را به شما معرفی کنیم. برای همین هم در این مقاله قصد داریم با هم دستگاه کتابخوان را بشناسیم و ببینیم استفاده از آن چه مزایا و معایبی دارد؟ پس اگر دوست دارید با روش تازه مطالعه و کتاب خواندن آشنا شوید، این کتاب را از دست ندهید. جی‌اس‌ام، اولین مرجع تخصصی موبایل در ایران و یک مارکت پلیس فروش گوشی محسوب می‌شود.

پنل نمایشگر e-ink که در بازار دیجیتال به e-paper هم معروف است، تمام نیازهای خوانندگان کتاب‌های الکترونیکی را رفع کرده و با زاویه دید عالی و نور استاندارد، یکه تاز این عرصه شده است. این نمایشگری وضوحی با فرمول 1024 در 768 پیکسل را به نمایش می‌گذارد که با یک حساب سرانگشتی، به این نتیجه می‌رسیم که هر اینچ میزبان 212 پیکسل قرار داده شده است. شیائومی برای تحقق نور یکنواخت بالای 90 درصد در این نمایشگر، 24 حالت مختلف تعبیه کرده که تاثیر چشم گیری در مقابله با خستگی چشم دارد.

البته مزایای مطالعه با کتابخوان های الکترونیکی بسیار بیشتر از معایب آن است. در واقع تنها عیب این دستگاه قیمت آن است که ممکن است برای برخی زیاد باشد. اما در عوض مزایای زیادی دارد که اگر عادت به مطالعه دارید خرید آن را توجیه می‌کند. از آنجا که این دستگاه‌ها به جای LCD از کاغذ و جوهر الکترونیک استفاده می‌کنند، مصرف باتری در آن‌ها بسیار کمتر از تبلت است. گاهی اوقات شما می‌توانید با یک بار شارژ باتری دستگاه کتابخوان خود، تا چند هفته کتاب بخوانید. از گوشی تلفن همراه شما گرفته تا تبلت یا حتی کامپیوتر و لپ تاپتان همگی می‌توانند نقش یک کتابخوان را برای شما بازی کنند.

پس بهتر است حداقل برای حفظ طبیعتمان هم که شده، کمتر به سراغ کتاب‌های چاپی بروید. تا به حال شده کتابی را بخرید یا از کسی قرض بگیرید، اما هنگام مطالعه متوجه شوید چند صفحه از آن گم شده است؟ حس بدی که هنگام چنین اتفاقی به ما دست می‌دهد می‌تواند میل ما به مطالعه را از بین ببرد. اما خوشبختانه تقریبا غیرممکن است که صفحه یا صفحاتی از یک کتاب الکترونیکی گم شود. اما می‌رسیم به بخش جذاب این مقاله، معرفی برخی از بهترین کتابخوان های موجود در بازار برای خرید.

قسمت پشتی آن خاکستری تیره و از جنس پلاستیک سخت بوده و هنگامی که در دست می‌گیرید حس نسبتاً خوبی دارد. ابعاد این کتابخوان 159.2 در 16 در 8.3 میلیمتر بوده و وزن آن 178 گرم است. ابعاد کوچک و وزن کم باعث شده تا این کتابخوان به یک مدل راحت برای حمل تبدیل شود.

محصول جدید از صفحه نمایش e-ink با قطر 7.8 اینچ و تراکم پیکسل  ppi330 بهره می‌برد. LEDهای نوردهی این نمایشگر در 24 سطح قابل تنظیم هستند و رنگ نور آنها بین گرم و سرد قابل تغییر است که باعث می‌شود تجربه خواندن راحت‌تری داشته باشید. با 32 گیگابایت حافظه داخلی، شما می توانید تعداد زیادی کتاب را در دستگاه ذخیره کنید و به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنید. همچنین، این کتابخوان دارای پشتیبانی از کارت حافظه microSD است که به شما امکان افزایش ظرفیت حافظه را می دهد. کتابخوان شیائومی دارای یک حافظه داخلی 16 گیگابایتی است که به شما اجازه می‌دهد فایل‌های متعددی را روی آن ذخیره کرده و مورد استفاده قرار دهید.

همچنین شیائومی با افزودن برخی از توابع صوتی  Xiao AI به این محصول امکان مرور راحت تر و سریع تری را برای کاربران ایجاد کرده است. کتابخوان، یک دستگاه الکترونیکی شبیه تبلت است که به شکل اختصاصی برای خواندن کتاب‌های الکترونیکی طراحی شده است. ویژگی‌‌ مهمی که دستگاه‌های کتابخوان را از موبایل، تبلت، کامپیوتر و… متمایز می‌کند این است که هیچ نوری از صفحهٔ دستگاه نمی‌تابد و به‌صورت تخصصی برای مطالعه بهینه‌سازی شده‌اند. در دستگاه کتابخوان، علاوه بر خواندن کتاب، می‌توانید روی متن‌ها علامت بگذارید و یادداشت بنویسید. همچنین برای جست‌وجو در اینترنت از مرورگرهای وب استفاده کنید و یا با هدفون بلوتوثی موسیقی گوش دهید. زیر پوسته این کتاب‌خوان ۲ گیگابایت رم، ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی، یک پردازنده چهارهسته‌ای و اندروید ۸.۱ اوریو قرار گرفته است.

از ویژگی‌های ارتباطی Mi Reader Pro می‌توانیم به وای‌فای و بلوتوث ۵.۰ اشاره کنیم. شیائومی بخشی از کارکردهای دستیار صوتی Xiao AI را روی این دستگاه ارائه می‌کند تا تجربه کاربری Mi Reader Pro بهتر صورت بگیرد. خوشبختانه شیائومی در تجهیز کتاب خوان Mi Reader سنگ تمام گذاشته و بخش پردازشی را به پردازنده Allwinner B300 با سرعت 1.8 گیگاهرتز واگذار کرده است. خوانندگان به اندازه 16 گیگابایت حافظه داخلی در اختیار خواهند داشت تا بتوانید بیش از 5 هزار کتاب الکترونیکی را به کمک یک دستگاه 178 گرمی کوچک با خود حمل نمایید. همچنین رم 1 گیگابایتی نیز به عنوان مکمل عملکرد پردازنده، باعث پردازش سریع و روان دستورها خواهد شد. نمایشگر کتابخوان Mi Reader شیائومی، وسعت 6 اینچی دارد که روی پنل e-ink سوار شده است.